HTC Tattoo

Anmeldelse

HTC Tattoo anmeldelse

HTC fortsætter deres indtog på mobilmarkedet med endnu en mobil baseret på Googles mobile styresystem, Android. I et stykke tid, efterhånden, har der været fokus på den lille grønne robot og med rette, da styresystemet har vist sig at være utroligt populært. En af de primære fordele Android har, er at det er open-source. Dette gør, at udviklere kan deltage aktivt i udviklingen af Android. HTC Tattoo leveres med 2,8 tommer touch skærm med en opløsning på hele 240×320 pixels. Det der gør HTC Tattoo speciel, er at du får en touchmobil baseret på Android fra Google samt ’Sense’ brugerfladen, som har mange af de funktioner de andre, mere high-end, HTC touch mobiler har, men til billigere penge.

Design

HTC Tattoo er en smart, lille, kompakt mobiltelefon med stor 2,8 tommer touchskærm. Den er omtrent samme størrelse som den tidligere Magic (dog mindre), og synligt mindre end dens ”storebror” HTC Hero. Mobilen har afrundede hjørner og måler sølle 106 x 55,2 x 14 mm.

HTC Tattoo mobiler

Fronten består af 5 knapper (4 mindre og 1 stor). Knapperne er logisk placeret og nemme at betjene. På siden finder man volumenknap og i toppen sidder der et 3,5 mm audio jack stik, til hovedtelefoner. I bunden finder man microUSB porten.

Bagpanelet er prydet med et 3,2 megapixel kamera, samt billedet af den lille Android robot. Vær opmærksom på, at HTC har lanceret muligheden for selv at dekorere din Tattoo. Dvs. at du selv kan designe dit Tattoo cover (hvilket er meget smart, hvis du ønsker at din mobil skal skille sig lidt ud fra mængden).

Tattoo liggende på skrivebord

Brugerflade

HTC Tattoo var den første Android mobil der udkom med version 1.6 og den kører desuden på den meget omtalte Sense brugerflade, som blandt andet giver dig flere widgets, farverig design og forbedret integration med populære sociale netværk som Facebook etc.

”Søg” er forbedret, idet du nu ikke kun har mulighed for at søge internt i telefonen (kontakter, dokumenter etc.) men også direkte på nettet. Det gør det nemt at finde hvad du leder efter, på få sekunder. Skrivning af beskeder er nemt og hurtigt, og det samme er naturligvis e-mail. Ønsker du at skrive e-mails eller bare gå på nettet, kan du gøre dette via det indbyggede trådløse internet (WiFi).

Funktioner

Som tidligere nævnt, får du med HTC Tattoo et 3,2 megapixel kamera, som tager knivskarpe billeder i fine og klare farver. Da mobilen er designet til ikke at skulle koste det store, er LED lyset sparet væk. Man kan argumentere for, at kamera-delen ikke er det mest vitale hos en touchbaseret mobiltelefon. Kameraet kan ligeledes optage video, som foregår i opløsningen 352×288 pixels.

I lydafdelingen, finder vi det efterspurgte 3,5 mm audio jack stik, som giver mulighed for at sætte dine almindelige hovedtelefoner til.

Med hensyn til hastigheden i forbindelse med betjeningen af Tattoo, performer den udmærket. Sense brugerfladen er blevet optimeret, så Tattoo’en kan betjenes ’flydende’ uden ’hakkeri’.

Samlet HTC Tattoo vurdering

HTC Tattoo er et glimrende valg for personen som ønsker en touchmobil, men ikke ønsker at betale en bondegård. Mobilen kører på Android styresystem og med den populære brugerflade ’Sense’. Der forekommer ingen ’hakken’ i betjeningen af mobilen og man får seje features med som blandt andet dækker over god integrering med diverse sociale netværk, som Facebook osv. Vi kunne måske have ønsket os LED lys i forbindelse med kameraet, men prismærkatet er til gengæld derefter. Derudover kan du med HTC Tattoo selv designe dit cover, hvilket er et smart tiltag fra HTC’s side. Alt i alt er Tattoo et fornuftigt bud på en smart, kompakt touchmobil til billige penge.

Specifikationer

Tattoo specifikationer

Størrelse
Dimensions 106 x 55.2 x 14 mm
Weight 113 g

Skærm/display
Type TFT resistive touchscreen, 65K colors
Size 240 x 320 pixels, 2.8 inches
– Sense UI
– Accelerometer sensor for auto-rotate

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, WAV ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 256 MB RAM, 512 MB ROM
Card slot microSD, buy memory

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 384 kbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth Yes v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, miniUSB

Kamera
Primary 3.15 MP, 2048×1536 pixels, autofocus
Video Yes
Secondary No

Funktioner
OS Android OS, v1.6
CPU Qualcomm MSM 7225 528 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Brown, White, Graphite, Black, Violet
GPS Yes, with A-GPS support
Java
– Digital compass
– Dedicated search key
– Scenes quick profile switcher
– MP3/eAAC+/WAV/WMA9 player
– MP4/H.263/H.264/WMV9 player
– Voice memo
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Ion 1100 mAh
Stand-by Up to 340 h (2G) / Up to 520 h (3G)
Talk time Up to 6 h 30 min (2G) / Up to 5 h 40 min (3G)

Video

Video


28 tanker om “HTC Tattoo”

 1. Hej.
  Jeg skal have en ny mobil, og kan ikke vælge om det skal være en HTC tattoe eller en Nokia 5230. Den er den første touchmobil jeg skal have. Jeg vil bruge den nye mobil meget til internetforbindelse. Jeg har læst om dem begge og er ikke blevet meget klogere om hvilken jeg skal vælge.
  Lars

 2. Har samme problem , skal bruge telefonen på arbejde til underholdning og hjemme via trådløst netværk ( hvis man kan )mest surf , film og musik . mangler mest oplysninger om hastigheds forskellen mellem telefonerne og om bruger venligheden i selve telefonen og afspilnings evne plus muligheder for spil osv.

  1. Hej Lars og Steven,

   Det kan være problematisk at vejlede i præcis hvilken mobil der ville passe godt til den enkelte, men ud fra det I skriver, at der skal være god internet-mulighed, så vil jeg nok anbefale HTC Tattoo. Nokia har sparet det trådløse net (WiFi) væk, for at gøre 5230 så billig som mulig (er samtidig også lykkedes), hvilket vil sige det kun er HTC Tatoo, ud af de 2, som har mulighed for at logge på netværket der hjemme eller på arbejde.

   Hælder I dog mest til Nokia, kan jeg anbefale 5230’eren “søster mobil” Nokia 5800 XpressMusic, som stort set minder om 5230’eren, dog med enkelte flere features, som f.eks. indbygget WiFi.

   Mht. brugervenlighed, så klarer begge modeller sig glimrende. Nogle kan dog mene at HTC’s ‘Sense’ brugerflade, som benyttes hos Tattoo, er mest brugervenlig. Det er dog måske smag og behag 🙂

   God fornøjelse til jer begge.

 3. hej.

  koster det penge at at gå på et privat trådløst netværk med htc tattoo mobilen? (via WiFi)

  vh ida

 4. Skal købe en HTC tatto idag men har lige nogle spørgsmål skal mobilen oplades i en computer eller kan den oplades i en stik kontakt? og er det gratis at gå på internet? og til sidst hvor meget plads har den til billeder og sange?

  vh. Agnete

  1. Hej Agnete,

   – Den kan oplades i en almindelig stikkontakt.
   – Den har 3G net med det hurtige HSDPA 7,2 Mbit forbindelse, samt WiFi (trådløst net, som er gratis at logge på, såfremt du kan ‘fange’ et i området).
   – Den har 256 MB intern hukommelse, samt et medfølgende 2 GB microSD kort (ekstern).

   Hvis du har besluttet dig for at det skal være en HTC, bør du tage et kig på den nye og forbedrede HTC Legend. En rigtig lækker touch mobil med masser af funtioner og fedt design.

 5. Jeg skal bare høre om touch’en fungere fint, og om man skal trykke til for at det virker.

  Mvh.
  Kevin Ryborg

 6. Hej Kevin. Touchskærmen fungerer udmærket. Det er desuden af resistive typen og på 2,8 tommer.

 7. Hej.
  Jeg er i tvivl om hvilken mobil jeg skal vælge af LG GT400 Viewty og HTC Tattoo. Det er min første touchmobil, så ville lige høre om hvilken en der i grove træk er bedst.
  Hilsen Stefan

 8. Hej.
  – Min mobil nu er HTC tattoo, det er min første touchmobil, &’ efter jeg har haft den, er jeg blevet enig med mig selv om, at touch det ikke lige er mig. Men altså, glimrende telefon, let at finde ud af, ud fra min mening skulle man nok starte med den.
  Vh amanda

 9. Hej.Jeg har et par spørgsmål:

  Er der facebook-widget?
  Kan man få internet ”med på farten”?
  Hvis man kan, hvad koster det så?
  Hvor meget koster mobilen, med abonnoment?

  Tak

 10. Er der facebook-widget?
  Kan man få internet ”med på farten”?
  Hvis man kan, hvad koster det så?
  Hvor meget koster mobilen, med abonnoment?

 11. hejsa
  jeg har et spårgsmål hvordan er apps udvalget til
  HTC Smart, HTC tattoo
  nokia 5800, nokia 5230
  jeg har en ipod touch hvor udvalget af gratis apps er stort er det også det hos HTC og nokia

  1. Hej Victor,

   Flere HTC mobiler kører Android, f.eks. HTC Tattoo. Du kan derfor download apps fra Android Market. Nokia har Ovi Store. Apple har Appstore 😉

 12. Hvad er WiFi?
  Skal man købe et bestemt abonnement for at for at få WiFi??
  Kan man gå på internettet uden trådløst netværk??

  Tak…

  1. Hej Dorthea,

   WiFi betyder trådløst internet — dvs. at du med mobilen vil kunne logge på dit hjemmenetværk blot ved brug af de normale log-in informationer du bruger, når du f.eks. skal på nettet med en bærbar PC.

  1. Hej Dorthea,
   Ja, hvis der ikke er mulighed for WiFi forbindelse, kan du blot gøre brug af det indbyggede internet i mobilen. Bemærk dog, at det dermed koster trafik-takst. Hvad trafik-taksten er, bør du måske tjekke med din teleudbyder inden du køber telefonen 🙂

Skriv et svar