HTC Legend

HTC Legend

Anmeldelse

HTC Legend anmeldelse

HTC LegenWAIT FOR ITdary
Mobilen ALLE har ventet på! HTC er ENDELIG fremme med deres bud på en værdi efterfølger til koncernens gigantiske kæmpe hit, som Hero’en var (bemærk venligst de store bogstaver og beskrivende adjektiver – det er velfortjent ;)). Grunden til denne mobil er den alle har ventet på er, at dens forgænger HTC Hero blev sidste års (2009) mest solgte Android (Googles mobile styresystem) mobil og derfor har HTC naturligvis også høje forventninger til denne.

”Legendarisk” design

Med et så fedt design som forgængeren HTC Hero har, kan man kun forvente sig noget i stil med det og da har den Taiwanesiske mobilgigant så sandelig formået at levere. Som det ses på billederne, leveres Legend med ”opdateret” metallic look. Den er formstøbt i et enkelt stykke aluminium, for at give den helt rette ”fuldendte” finish. Dette look minder lidt om den kommende HTC Nexus One og er bl.a. grunden til at Legend er lettere og mindre end den tidligere Hero. Som også engadget beskriver HTC Legend, så er den altså bare fed!

Som på de fleste andre top moderne touch mobiler, tager skærmen en del af pladsen på frontsiden, hvilket naturligvis ikke er et minus. Med så fed en skærm, ville det være synd at gemme den væk 😉 Fronten er desuden prydet af den enkelte ”trackball” knap nederst, og bagsiden har to sorte plast skjolde øverst og nederst, hvilket giver et fedt eksklusivt look.

Mobilen måler 112 x 56,3 x 11,5 mm og vejer 126 g. Med denne størrelse og vægt, er den nem at have med i lommen og endda i skjortelommen på arbejde. Skærmen i sig selv, måler samme størrelse som den på Hero, hvilket er 3,2 tommer, og er en AMOLED capacitive touch skærm. Skærmen kan gengive 16 mio. farver med en opløsning på 320 x 480 pixel.

Funktioner og features hos HTC Legend

Noget af det første man bemærker hos Legend mobilen, er dens hastighed. HTC har lagt stor vægt på, at hastigheden (derunder navigation rundt i menuerne, blandt andet) skal være høj og det sørge den yderst populære HTC brugerflade ”Sense” for. Vi så en opdateret Sense version hos Hero, og HTC har igen gjort kunsten efter og gjort brugerfladen endnu hurtigere.

Legend tilbyder ydermere en bred vifte af nye fede features, som inkluderer det de kalder ”Friend Stream”, som i sin enkelhed samler alle dine beskeder, kommentarer osv., fra diverse sociale netværk du er tilmeldt (Facebook, Twitter, Flickr etc.) i en liste, hvilket gør dig i stand til at besvare og interagere nemt og bekvemt via et overskueligt program.

Kalender er noget mange bruger dagligt og er en nødvendighed hos touch mobiler og smartphones. HTC Legend byder på en avanceret kalender, som kan sættes til at give dig besked om fremtidige planer osv. og du kan naturligvis oprette, slette, redigere, kontrollere etc. alt i en overskuelig skærm.

”Helicopter View” er ligeledes et nyt tiltag hos Legend, som gør det muligt at se indholdet af alle hjem-skærme, ved at ”nive” i dem og tapper du en af skærmene, åbner Legend automatisk applikationen for dig! HTC Legend understøtter 2G og 3G netværk og derfor også HSDPA 900/2100 (hvis du gør brug af 3G netværket). Dette hurtige netværk kan præstere en fart på 7,2 mbit og bruger du almindeligt 2G er der mulighed for 10 GPRS (32-48 kbit) eller EDGE (236 kbit). Som der også kan læses på Legend’s officielle HTC side, er desuden udstyret med indbygget WiFi, miniUSB 2.0 og Bluetooth 2.1.

Skærmen er udstyret med accelerometer sensor for brugerflade auto rotation, HTC’s ”Sense” UI og multi touch support (noget som ikke alle touchmobiler har).

Kamera

Den generelle tankegang har før i tiden været, at touch mobiler og smartphone typen ikke behøver et godt kamera, da det ikke umiddelbart er grunden til man køber sådan en mobiltelefon. HTC har dog alligevel valgt at inkludere et, intet mindre end, fremragende kamera, som tager knivskarpe billeder med sine 5 megapixel og sin 2592 x 1944 pixel store opløsning! At have et sådant kamera i sin mobil, gør at du ikke er nødsaget til at have dit almindelige digitalkamera med. Kameraet er selvfølgelig udstyret med autofokus, geo-tagging, LED blitz og video-optagning.

Samlet vurdering af HTC Legend

HTC Legend vil primært henvende sig til forbrugeren som elsker elektronik og fede gadgets. Legend er en ny touch mobil i verdensklasse og er essentielt en efterfølger til den (stadig) utrolig populære HTC Hero. Skærmen måler 3,2 tommer og er af typen AMOLED capacitive. Man betjener mobilen ved at navigere rundt i HTC’s ”Sense” brugerflade med fingrene og man skriver på den vha. virtuelt QWERTY tastatur.

HTC Legend og HTC Hero er omtrent samme størrelse, men Legends skærm kan faktisk se større ud, da mobilen er en anelse slankere. Den har et lækkert design, som også ustråler kvalitet og så har den mange nye spændende features. Den har desuden 5 megapixel kamera, med LED blitz, autofokus og geo-tagging til billeder. Kunne du lide HTC Hero/Magic, vil du elske HTC Legend!

Vi kan ikke vise dette galleri

Specifikationer

HTC Legend specifikationer

Forbindelse/netværk
2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network: HSDPA 900 / 2100

Størrelse
Dimensions: 112 x 56.3 x 11.5 mm
Weight: 126 g

Skærm/display
Type: AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size: 320 x 480 pixels, 3.2 inches
– Sense UI
– Multi-touch support
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Optical trackball

Lyd
Alert types: Vibration, MP3, WAV ringtones
Speakerphone: Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook: Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records: Practically unlimited
Internal: 384 MB RAM, 512 MB ROM
Card slot: microSD (TransFlash) up to 16GB

Data/netværk
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G: HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth: Yes v2.1 with A2DP
Infrared port: No
USB: Yes, miniUSB v2.0

Kamera
Primary: 5 Megapixel, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
Funktioner: Geo-tagging
Video: Yes

Features
OS: Android OS v2.1 (Eclair)
CPU: Qualcomm MSM 7227 600 MHz processor
Messaging: SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser: HTML
Radio: Stereo FM radio with RDS
Games: Yes
Colors: Gray, Black
GPS: Yes, with A-GPS support
Java: Via third party application
– Dedicated search key
– MP3/eAAC+/WAV player
– MP4/H.263/H.264 player
– Google Search, Maps, Gmail,
– YouTube, Google Talk
– Document viewer
– Photo viewer/editor
– Organizer
– Voice memo
– T9

Batteri
Standard battery: Li-Ion 1300 mAh
Stand-by: Op til 440 timer (2G) / Op til 560 timer (3G)
Tale tid: Op til 7 timer (2G) / Op til 6 timer 10 min (3G)

Billeder

Billeder

Vi kan ikke vise dette galleri

Video

Video

17 tanker om “HTC Legend”

 1. har lige bestilt legend så ikke fået den endnu, men hvilken en af dem siger man er ¨¨efterfølgeren¨¨ til htc hero? er det denne legend

 2. Mobilen ALLE har ventet på! HTC er ENDELIG fremme med deres bud på en værdi efterfølger til koncernens gigantiske kæmpe hit, som Hero’en var

 3. Havde en Hero før og har nu en Legend, og syntes at opdateringen er fantastisk, Legend er virkelig en fed telefon og også betydeligt bedre end Hero efter min mening, var lidt irriteret over at hero var lidt langsom, det retter legend op på, tror egentligt aldrig at jeg har prøvet en telefon der gav en flydende oplevelse som legend gør, skærmen er fantastisk, størrelsen er perfekt, og den oser af kvalitet når man har den i hånden.

  Noget nær en perfekt telefon efter min mening, den mangler bare at kunne lave kaffe.

 4. jeg har kun godt og sige om legenden, har bestilt den og glæder mig til den kommer for mig er legenden helt klart den perfekt mobil. efter min mening 😀

 5. Htc Legend.
  Har nu haft min Legend i ca 2 uger, jeg er rigtig glad for den, og jeg syntes den er rigtig fed.
  Jeg har læst alle de test jeg kunne finde inden jeg købte den, men har fundet en dårlig ting som jeg ikke har set i en test, det er desværre et meget stort minus at legends bluetooth sender/modtager er usædvandlig svag, har netop købt en bluetooth receiver, så jeg kan spille telefonens musik på stueanlægget og musikken hakker og forsvinder når man holder hånden for det sorte gummi i toppen af telefonen, den kan heller ikke engang bare ligge på bordet og spille musikken uden problemer.
  Min gamle Nokia 6300 spiller bare uden problemer.
  Jeg er super glad for min Legend, utrolig skuffet over den svage bluetooth.
  Håber der er nogle der kan bruge dette til noget.
  Martin

 6. Hej overvejer at købe en htc legend.
  men der er nogle ting jeg ikke kan finde information om.
  hvordan kalenderen fungerer.
  personlige oplysninger ved hver person som fx adr. email osv.
  og så se den slags smileys den laver og kan andre modtage dem hvis man ikke har en htc.

 7. @ Sine:
  Jeg ved ikke om det er det du leder efter mht. kalenderen, men fandt nogle billeder du kan se på der viser hvordan kalenderen ser ud på legend:
  http://i48.tinypic.com/11vsmbk.png

  Alternativt kan jeg fortælle dig at legend benytter “HTC Sense” skinnet, så du vil måske få mere ud af at søge efter en videoanmeldelse på Youtube. Bare søg efter “HTC Sense” eller “HTC Legend review”. Det vil nok give dig en lidt bedre ide om det hele.

  Mht. Smileys vil svaret generelt være “nej” for andre som ikke har en HTC. De vil bliver oversat til almindelige tekst-smileys ligesom den her 😉

 8. Hej.
  Ved nogen, om HTC Legend understøtter DRM 10 og wma? Altså så man kan lytte til musik og lydbøger lånt fra biblioteket?

 9. hej. Hvordan er den i forhold til Iphone 4? Jeg er mac bruger og alle omkring mig har Iphone…, men har egentlig mest lyst til at købe HTC Legend?

 10. Jeg er også glad for min HTC Legend, men! efter den sidste opdatering, er der et punkt, hvor den opfører sig mærkelig, når man arbejder på en side, slår den tit over til siden- nætværksudbyder/tilgængelige netværk. Om det er fordi der er dårlig forbindelse ved jeg ikke.
  Er der nogen der har været ude for det samme?

 11. Hej,

  Jeg har haft en Legend siden den kom frem, det er den fedeste telefon jeg nogensinde har haft, aldrig nogen problemer. Den sidste opdatering gav øget stabilitet på nogen punkter hvor den måske var lidt svag. Bla. Bluetooth var lidt underlig, mit headset havde en tendens til at falde ud under en samtale, dette problem er væk med den sidste opdatering.
  Hele opsætningen og kalenderfunktion osv. fungere kanon med en exchange server.
  Min bedre halvdel har en Iphone og den er da godt nok besværlig i forhold til Android styresystemet. Der er flere Apps som i teorien burde være ens på disse telefoner, men er det ikke i praksis. De fungere ganske enkelt bedre med Android.
  Skærmen har ikke en eneste ridse og jeg har ikke skånet den, telefonen har været tabt flere gange og der er intet sket. Alukabinettet har fået lidt små skrammer men det er det eneste.
  Et ankepunkt er låget (bunde på telefonen) til batteriet, den del falder alt for let af, jeg har flere gange mistet denne del i en lomme. Burde evt. kunne skrues fast.
  Alt i alt en fed telefon, hvis det er standarden på HTC/Android skal jeg aldrig have andet.

 12. Har en HTC Legend, – og er slet ikke tilfreds, den gør noget jeg ikke har bedt den om og ofte gør den ikke det, jeg beder den om. Når jeg skriver noget i en sms, – kan jeg tælle til 5, før bogstaverne kommer frem på skærmen. HTC´s synkronisering med PCén virker heller ikke. Jeg tager ikke billeder og har heller ikke downloaded apps. – så det er ikke det, der lammer telefonen.

  1. Hej Niels,

   Legend har været en smule udskældt for dens hastighed. Det skal naturligvis ikke gå SÅ langsomt som du gør udtryk for, men dens fart skyldes primært den ældre/langsomme processor der sidder i. Det har HTC længe fået rettet op på med deres senere smartphones, selvom jeg godt ved det ikke lige hjælper dig her og nu 😉

 13. Hej.
  Pønser på at købe en Legend til min datter som en billig indgang til smartphone-verdenen. Har fået en ubrugt tilbudt til ca 600 kr.
  Men den er jo 2 år gammel, så kan den opgraderes til seneste Android-version?
  Og er 600 kr rimeligt?
  Hvis man i stedet for denne skulle anbefale en anden HTC til maks 1500 (uden abonnement), hvilken model skulle det så være?

Skriv et svar