Nokia 5230

Anmeldelse

Nokia 5230 anmeldelse

Visuelt, minder Nokia 5230 er smule om nogle af Nokias andre modeller, som f.eks. deres musikmobil 5800 XpressMusic, men der hvor den adskiller sig, er på dens specifikationer. 5230 fra Nokia er nemlig udstyret med specs som de fleste high-end smartphones ville være mere end glade for. Det er dog essentielt først at få slået fast, at Nokia 5230 ikke er en smartphone, på trods af den benytter det kendte S60 styresystem. Lad os se på hvad mobilen ellers har at tilbyde.

5230 liggende

Bemærk: Den er hvid på billedet, men fås også i sort

Den nemmeste måde at se den ikke falder i ”smartphone” kategorien, er at se på navnet. De fleste smartphone modeller fra Nokia, har enten ”N serie” eller ”E serie” mærkatet og henvender sig hhv. til multimedie- og forretningsbrugere. Der hvor 5230 udmærker sig, er det faktum at dens specifikationer måler sig med førnævnte Nokia serier, men samtidig holdes prisen på et utroligt konkurrencedygtigt niveau. Det er tydeligt at Nokia har villet komme konkurrenterne til livs (her tænkes der bl.a. på, den ligeledes billige model fra LG, LG Viewty, som har vist sig som en kæmpe salgssucces og samtidig slået fast at der er et kæmpe marked for den type touchmobiler til billige penge).

Det lille prisskilt på Nokia 5230 er dog ikke, på nogen måde, indikator for ringe kvalitet. Selvom 5230 er billig, kommer den med en imponerende liste af features, som flår sokkerne af konkurrenterne i samme prisklasse.

Funktioner

Nokia 5230 har en resistive touchskærm, som er optimeret til brug af fingre og stylus pen. Du har mulighed for enten at benytte QWERTY tastatur eller det mere almindelige alfanumeriske. Bruger du stylus pennen, får du ligeledes håndskriftgenkendelse. Bruger du QWERTY funktionen kan du slå fuldskærm til og mobilen roterer automatisk skærmen, så den ligger horisontalt. På trods af, at 5230 ikke er lanceret under ”XpressMusic” mærkatet, supporterer den stadig en lang række af de samme multimediefunktioner, som vi ser hos XM serien. Dette inkluderer, ud over OS symbian 60, media player som understøtter MP3, WMA, RA, WAV og AAC filer. Du kan arrangere din musik på diverse forskellige måder, så alle numre/kunstnere er nemme at lokalisere.

I lydafdelingen, får du, udover fremragende lyd og FM radio med RDS, desuden 3,5 mm jack stik til almindelige hovedtelefoner. Mobilen er udstyret med 70 MB intern hukommelse og mulighed for opgradering i form af microSD kort. Du får ydermere Bluetooth 2.0 med A2DP support, 2 megapixel kamera og meget mere.

Nokia 5230 fra siden

Design

Mobilen har en stor touchskærm, som fylder næsten hele fronten. Den måler 111 x 51,7 x 15,5 mm, som samme mål som den, også populære, Nokia 580 og vejer 115 g. Displayet/skærmen er af typen 3,2” resistive TFT touchskærm og gengiver op til 16 millioner farver, med en opløsning på 360 x 640 pixels.

5230 stor touchskærm

Konklusion for Nokia 5230

5230 fra Nokia er en touchmobil til billige penge, som har en imponerende liste af specifikationer. Den måler sig med mange af de dyre modeller, men slipper af sted med et forholdsvist lille prisskilt. Omtrent samme størrelse som den tidligere Nokia 5800 og samtidig mange af de samme funktioner, gør 5230 til et glimrende alternativ. Designet til at tage kampen op med konkurrenterne i samme prisklasse og samtidig give de fleste baghjul, er grunden til vi elsker Nokia 5230. 3,2” touchskærm, GPS med A-GPS support, FM radio, Bluetooth, 2 megapixel kamera, 70 MB hukommelse, 3,5 mm audio jack stik osv. tager ikke fejl! Er du til touchmobiler, kan 5230 klart anbefales!

(Opdatering) P.S.:

På trods af den, forholdsvis, lille pris mobilen har, har Nokia alligevel formået at vedlægge lidt ekstra i kassen. Som det er set ved nogle af Nokias andre modeller, medfølger der med 5230’eren 2 ekstra covers, så du hurtigt og nemt kan skifte udseendet:

Covere til 5230

De medfølgende covere vist ovenfor er lysblå og pink, men bemærk venligst at farverne på coverne kan variere fra forhandler til forhandler.

Specifikationer

Nokia 5230 specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Størrelse

Dimensions 111 x 51.7 x 15.5 mm, 83 cc
Weight 115 g

Skærm/Display
Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.2 inches
– Proximity sensor for auto turn-off
– Accelerometer sensor for auto-rotate

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 70 MB storage
Card slot microSD, up to 16GB, buy memory

Data
GPRS Class 32
EDGE Class 32
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN No
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 2 MP, 1600×1200 pixels
Video Yes, VGA@30fps
Secondary No

Funktioner/features
OS Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
CPU ARM 11 434 MHz processor
Messaging SMS, MMS, Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes + Java downloadable
Colors Black, White
GPS Yes, with A-GPS support; Nokia Maps 2.0 Touch
Java Yes, MIDP 2.1
– WMV/RV/MP4/3GP video player
– MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
– Photo editor
– Flash Lite 3.0
– Voice command/dial
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Ion 1320 mAh(BL-5J)
Stand-by Up to 432 h (2G) / Up to 432 h (3G)
Talk time Up to 7 h (2G) / Up to 4 h 30 min (3G)
Music play Up to 33 h

Tjek Nokias 5230 side for mere specifikation info

Video

Video


206 tanker om “Nokia 5230”

 1. Hej.

  Jeg har lige et spørgsmål, som går på farven af 5230: Jeg vil gerne have den i hvid hos Call Me, men når jeg klikker ind på siden kan jeg kun finde den i sort. Hjælp venligst, tak.

 2. Hvad er forskellen på 5230 og 5800? Er der nogen forskel f.eks. når du skal sms’e eller på facebook?

  vh
  Berit

  1. Hej Berit,

   Mobilerne minder en smule om hinanden. De er begge touch mobiler og du skal derfor bruge skærmen til at skrive med, hvad enten du bruger Facebook eller skriver en sms.

 3. Hejsa

  hvordan er kalenderen i den ?? bruger rigtig meget kalender og det skal bare være nemt 🙂

  KH Gitte

  1. Hej Kira,

   Der medfølger ingen pen, men derimod en lille plekter, som kan bruges hvis du ikke ønsker at bruge fingrene.

 4. Remember that you get free navigation by Nokia for this mobile. Just buy a car holder and you practically have your navigation device with you everytime 🙂

 5. Hvad anbefalder du ? denne her eller 5800 xpress music skal snart købe mobil og ved ikke hvad for en jeg fortrækker. Er kameraerne lige gode, er den ligeså go’ til at høre musik med som xpress, og er der ellers andet jeg burde vide mellem de 2 ?
  Mvh Kharen

  1. Hej Kharen,

   Det er svært at svare på præcis hvad der kan anbefales, for det kommer lidt an på hvad du foretrækker i en mobiltelefon.

   Som tidligere spurgt, er SMS og web funktionen ens i begge telefoner. Den primære forskel er, at 5800 XpressMusic’en kan kobles til Wi-Fi (trådløst netværk) og dens kamera er en smule bedre, ellers er der ikke rigtig nogen forskel på de 2. Måden at høre musik på, er omtrent den samme i de 2.

   Man kan sige, at disse funktioner er sparet væk for at kunne sælge mobilen billigere end 5800’eren 🙂

   Klik her for at se priser og mere information om Nokia 5800 XpressMusic.
   Har du andre eller opfølgende spørgsmål, er du velkommen til at skrive.

  1. Hej Natacha,

   Hvis du klikker dig frem til de forskellige udbydere, vil du kunne se hvad de tilbyder. Hos Callme, blandt andre, medfølger coverne p.t.

 6. Hej

  Hvordan er telefonens menuer som sms, kalender osv. med hensyn til touch-styringen. Er det nødvendigt med stylus eller fungerer det godt når man kun benytter fingerne?

  1. Hej Jeppe,

   Du kan benytte både stylus, plekter eller fingre til betjening af mobilen og dens interne funktioner (som web, sms m.m.)

 7. Hej alle 😀
  jeg overvejer og købe den, men..
  hvis jeg nu har en film på min com, kan jeg så sætte den over på mobilen og se den der?

  1. Hej Rasmus,

   Det er muligt at overføre filer til/fra Nokia 5230 ved hjælp af microUSB porten, som er placeret øverst på mobilen.

   Mht. filtyper, understøttes de følgende: WMV, RV, MP4, 3GP, MP3, WMA, WAV, RA, AAC og M4A.

 8. nogen der ved om a-gpsen er god i den ? kan den erstatte en almenlig gps ? og er det dyrt og bruge a-gpsen i mobilen ?

 9. Hej
  Sidder og roder med min venindes 5230, for at finde ud af at lave emoticons/animerede smileys i en besked. Kan det passe at det ikke findes i denne telefon?

  1. Hej Maria,

   Nokia har sparet WiFi væk hos denne model, for at holde den så billig som muligt. Ønsker du en meget lignende mobil, bør du tage et kig på Nokia 5800 XM – det er grundliggende samme mobil, men med lidt bedre kamera og mulighed for opkobling til trådløst internet.

  1. Hej Lene og Henrik,

   Mobilen har ikke smileys som standard, men du kan måske downloade smileys fra tredjepart sider (prøv at google det).

 10. Hejsa. Hvis man skriver noget ind i kalenderen, bliver det så vist på forsiden når dagen kommer som det gør på feks N73?

  1. Hej igen Arne,

   Det kan du vælge om den skal gøre, man har mulighed for at få den til at “poppe” frem på hovedskærmen, men man har også mulighed for at lade være.

 11. hej, du fik ikke svaret på det med gps?? er den lige så god som en almindelig gps og koster det noget ekstra at bruge gps 😀

  1. Hej Hanne,

   Om GPS’en er ligeså god som “almindelige GPS” holder måske mere til i den subjektive lejr. Jeg kan dog oplyse, at med 5230’erens GPS, som har A-GPS navigation, er der også adgang til Ovi Maps med bl.a. luftfotos 🙂

 12. når man har lavet en fil i kontor/noter, kan jeg ikke finde dem når man kikker på pc-programmet, hvor ligger de ?

 13. Hejsa 🙂 – Nogle der kan fortælle om den er hurtig på internettet, og om billederne på Mobilen er forholdsvis skarpe ?

  1. Hej Martin,

   Billederne er fint skarpe. Du får en god mobil med en god skærm til prisen.
   Hastigheden på nettet er at sammenligne med andre lignende touch-mobiler 🙂

 14. Hej.
  Hvordan er kvaliteten, går den let i stykker og skal man have en form for beskyttelse til den hvis den ligger i tasken?

  1. Hej Lasse,

   Nokia har sparet trådløst (WiFi) væk hos 5230, for at gøre den så billig som mulig.
   Ønsker du trådløst netværk, bør du tage et kig på “søster” mobilen Nokia 5800, som har WiFi.

  1. Hej Mike,

   Det koster ikke noget at bruge GPS, så længe du benytter dig af det kort som er i. Som udgangspunkt er Danmark, Norge, Sverige og Finland indbygget.

 15. jeg vil bare høre om 5230 har de traditionelle smileyer som alle andre nokiaer har? og kan man modtage spil, temaer og billeder fra andre telefoner? jeg har nemlig en telefon nu som kun kan have de temaer som ligger på telefonen i forvejen(de er lidt irriternde).Og er nokia 5230 bedere eller dårligere end LG viewty ku990i?

  1. Hej Pernille,

   Tak for din kommentar.
   5230 har ikke smileys installeret som standard, men du kan højst sandsynligt hente dem fra tredjepart side (prøv at google det). Det skal desuden siges, at det langt fra er alle Nokia mobiler som har smileys som standard 🙂

   Om Nokia 5230 er bedre eller ‘dårligere’ end LG Viewty er nok smag og behag. Begge mobiler har hver deres smarte funktioner.
   Her kan du se LG Viewty KU990i priser

 16. kan man ikke købe en pin til den og sætte den ligsom på 5800XM eller kan man købe et cover til den hvor den kan sættes i for jeg har set på youtube at den havde en pin i og at den sad der hvor den sidder i en 5800XM

 17. vil duu ikke være venlig at svare på mit spørgesmål for jeg skal ha den imorgen kl 10 og jeg vl gerne vide det til når jeg køber den for ellers er det kk sikkert jeg vil ha den så vær så venlig tusind tak

  1. Hej Rasmus,

   Du kan ikke opbevare en pen til Nokia 5230 i selve mobilen. Hvis du skifter til andre covere, er det blot farven der skifter og ikke funktionaliteten.

 18. Hej

  – Er der et sted, hvor man kan købe mobilen uden abbonement? Overvejr nemlig at købe den.
  – Er touch-mobilen egentligt okay at skrive på med fingrene, og hvor store er “knapperne” på tastaturet.
  – Findes der en pen som man kan købe til touch-mobiler hvis en pen ikke medfølger?

  HJÆLP TAK!

  1. Hej Tobias,

   – Prøv at tag et kig i prisoversigten 🙂
   – “Knapperne” på det virtuelle QWERTY tastatur er store nok til at ramme 😉
   – Du kan sikkert godt købe en ekstra pen hos butikker der sælger mobiltilbehør. Til Nokia 5230 medfølger der en “plekter”

   Håber det var svar på dine spørgsmål, ellers må du skrive igen.

 19. kan man ikke sætte en ind der hvor man kan sætte en i på en nokia 5800XM nede i hjørnet for jeg har været inde på den side du gav en et link til altså nokia’s hjemmeside der inde kan man købe en silikone beskyttelses lomme der til i sort og pink og når man kikker på et billede af den lomme er der lavet et hul nede i hjærnet så man kan sætte den der lille ” stylus”

 20. Hejsa!

  Nogen der kan sige mig om telefonen er låst hvis den købes hos telia?? Altså er den sin låst til telia hvis den købes med abonnement?

  1. Hej Ulla,

   Det er korrekt. Det er sådan set ligegyldigt hos hvilket teleselskab du køber mobilen, så vil den være låst til det pågældende selskab i minimums perioden, hvilket ofte er 6 mdr. Efter de 6 mdr. kan du flytte til andet selskab, hvis du måtte ønske det. Selskaberne håber naturligvis at du bliver hængende længere end 6 mdr., hvilket også er en af grundende til den billige “total” pris 🙂

   Håber det var svar nok.

 21. hej.. er det kun 3g internettet man kan bruge eller kan man også bruge den der lidt svagere udgave.. edge og dem der?

 22. hej er det gratis at komme på internettet eller koster det penge? altså på google..

  altså det der wifi.
  når man køber en mobil for man så wifi med eller koster det ekstra penge

  1. Hej Sara,

   Hvis du vil på nettet på mobilen uden at være tilkoblet et WiFi (trådløst) netværk, koster det almindelige mobil-net takst.

   WiFi er oftest indbygget i mobilen. Bemærk dog, at 5230 ikke har WiFi (se evt. Nokia 5800)

 23. Jeg overvejer at købe den, men det der generer mig lidt er at kameraen kun er på 2 megapixel. Nu har jeg en mobil med 3,2. Bliver billederne slørret når man zoomer osv?

  1. Hej Ebru. Nokia har med vilje valgt ‘kun’ at lave den med 2 megapixel. Det er gjort for at holde omkostningerne nede. Hvis du ønsker en lignende mobil, men med bedre kamera (3,2 MPX), bør du tage et kig på førnævnte Nokia 5800 XM

 24. Hej. ehm hvis man har trådløs internet hjemme kan man så bruge internettet på mobilen??? gratis??

  eller er det kun nokia 5800?

  1. Hej igen Sara,

   Som før beskrevet, har 5230 ikke WiFi og kan derfor ikke gå på det trådløse netværk.
   Nokia 5800, derimod, har trådløst internet (WiFi) og har derfor mulighed for at logge på internettet derhjemme, hvis du har trådløst net. Denne funktion er gratis at benytte.

   Håber det var svar nok 🙂

  1. Hej Lasse,
   Ja, 5230 kan synkroniseres med Outlook. Du sætter en mail for exchange konto op på telefonen via punktet menu-beskeder-opret postkasse. Du kan også synkronisere kalender, kontakter og opgave med Outlook via Nokia pc suite programmet.

  1. Hej Ali, mobilerne har mindre nuanceforskelle, men du har ret — forskellene er ikke massive 🙂

  1. Hej Ali. Nokia 5800 (se priser) har et lidt bedre kamera samt WiFi (trådløst internet) end 5230, men er tilgengæld en smule dyrere. Prøv at klik under “Specifikationer” hos mobilerne, for at se hvilken der passer dig bedst.

 25. Kan kalenderen automatisk synkroniseres med Outlook-kalenderen/Hotmail-kalenderen på PC’en uden at man skal gøre det gennem nokia’s medfølgende software? altså over 3G.

 26. Hejsa.
  der følger da pen med ?
  går er ikke ?
  har set nogle videoer på nettet .
  der hed outboxing nokia 5230
  og der er der en pen ?

 27. Er der nogle der kan overskue dette behov. Jeg har nogle overvejelser om anskaffelse af f.eks. Nokia 5230. Jeg vil gerne kunne flyte podcastet udsendelser fra p1, som hentes ned via iTunes og over på noget der kan ligge i lommen. Jeg er klar over at en iPod vil være super, men jeg vil gerne haven en telefon og gerne radio. En iPhone koster lige rigeligt og abomentet er for dyrt til mit brug.

 28. Tak for en super anmeldelse.
  Jeg har lige ét spørgsmål. Jeg kan læse, at kalenderen synkroniseres med outlook, men gælder det også Microsoft Live gennem hotmail. I windows 7 har man “kun” Live Mail/kalender. Kan man synkronisere med den?
  Tak 🙂

 29. Der er ingen problemer. Efter overførsel fra iTunes til Nokia 5230 er der ikke nogen problemer med at aflytte indslsget. Så nu mangler jeg kun en cykel for at sidste nytårs forsæt kan føres ud i livet

 30. hej(: denne mobil er bare fantastisk, jeg købte den i mandags og den er meget bedre end min forventninger. men der er ikke noget usbstik med, så hvordan får jeg lagt mine billeder over på computern?

 31. Hvis dette ikke er en smartphone, er Nokia 5800 så heller ikke?
  Hvad er forskellen på en smartphone og en aldmindelig, troede at alt med touchscreen og Symbian var smartphone?

  1. Hej Agnes,

   De forskellige udbydere har forskellige farve covere de giver med, så prøv at klik ind på ovenstående teleselskaber som du finder i prisoversigten og se hvilke farver de tilbyder 🙂

 32. hej igen : D

  er mobilen nem nok at finde ud af nu når det er en touch?.. minder den meget om en normal Nokia?

  1. Hej Agnes,

   Mobilen kører med Symbians S60 styresystem, hvilket er let nok at finde rundt i 🙂
   Kan du præcisere hvad du mener med “normal Nokia”?

 33. hej…

  sådan en med musik og kamera.. fx en af dem der med knapper ude i siden kan ikke huske numeret..:) men hvor man kan få den i rød, sort, blå og pink: D ?

  ?

  1. Hej Agnes,

   Hvis det er Nokia 5800 XpressMusic du henviser til (også en lignende touch mobil) så jo, den minder lidt om den. Nokia 5230 er dog en billige udgave lavet til dem, som ønsker en touchmobil, men som samtidig ønsker at holde prisen i den lavere ende af skalaen 🙂

 34. Hej
  Jeg har købt en Nokia 5230. Når jeg skal ringe til fx lægevagten, skal jeg indtaste cpr-nummer, men tastaturet er væk, når man ringer – hvordan taster man ind, imens man taler? Det kan også være nødvendigt, når man ringer til fx dsb og skal vælge imellem forskellige menuer.

  Mvh. Henrik

 35. Kan man koble telefonen op til en anden kalender end outlook, f.eks. Windows’ egne har vista

  Hilsen joan

 36. hej overvejer stærkt om jeg skal købe den mobil og har lige et sidste spørgsmål før jeg beslutter mig(:
  kan man sende bilederne direkte over på facebook??

  hilsner agnete(:

 37. hej. Jeg har en nokia 5230 og synes den er vildt fed, men har problemer med at få mit hukommelseskort til at virke. Når jeg modtager sange via bluetooth hvordan får jeg dem så lagt over på hukommelseskortet. Har været nede hos telemore, de kunne ikke svare på det. Håber du kan svare på det hurtigst muligt.

  fra jeppe (:

  1. Hej Jeppe,

   Musikken vil som regel placeres på din telefon, men du kan, via filstyring, overflytte fra telefon til kort. Filstyring finder du ved at gå ind i menu > program, og her er filstyring.

 38. Hvis man også køber et hukommelseskort, er det så på nogen måde realistisk, at kunne få plads til tilstrækkelig mange sange (ca. 500-1000), og samtidig kunne gøre brug af telefonens andre funktioner?

  1. Hej Emma,

   Det kommer an på hvor stort et hukommelseskort (microSD) du køber.
   Nokias egen side siger “microSD memory card slot, with hot swap max. 16 GB”. Hvis du har 16 GB og går ud fra at hver sang i snit fylder 5 MB, så 5 * 1000 = 5000 MB = 5 GB. Du vil derved have masser af plads tilbage til andre filer, og vil naturligvis være i stand til at kunne bruge mobilens andre funktioner 🙂

 39. Jeg har stillet samme spørgsmål til Nokia 5800: er det muligt at få funktionerne fra iTunes ind på telefonen?

 40. Hej. Overvejer Nokia 5230, jeg ville bare spørge, om hvis man brugte en normal stylus pind, om den så ville fungere? Jeg har hørt, at der ikke medfølger styluspind, så hvis jeg køber en, vil den så virke?

  Jeg har også et andet spørgsmål.. Vælger man selv bagcoverne, i de farver man vil have, eller får man dem bare i pakken?

 41. Hej.
  Jeg vil hører om når man har skrev en besked, om det så var sådan man skulle skubber skærmen væk, eller om det var touch på skærmen?

 42. heij

  Jeg har fået mobilen – 5230 men når jeg ringer til min telefonsvare siger den 1 dansk 2 engelsk også når jeg skal skrive 1 så er der jo ikke noget tastatur?

  Hvad gør jeg?

  1. Hej Agnes,

   For at kunne trykke et tal når du ringer skal du under opkaldet trykke på Valg, Send DTMF.

  1. Hej Erik,

   Ja, du kan bruge GPS’en over hele verdenen og der findes kort til over 70 lande.
   For at spare penge kan du evt. installere de kort du har brug for i forvejen via Nokia Ovi Suite

  1. Hej Mads,

   Med hensyn til at du skriver, at du kun har plads til 20 beskeder i telefonen, så kan det skyldes, at den hukommelse du har ledig på selve telefonen, det er en delt hukommelse og skal gå til alt hvad du har liggende på telefonens hukommelse.

   Hvis du f.eks. har mange billeder eller musik filer, så tager den datamængde også en del plads i telefonen og derfor er der så mindre plads til sms’erne.

   Du kan eventuelt rykke rundt i hukommelserne inde i filstyring for at skabe lidt mere plads i telefonhukommelsen, da der naturligvis gerne skulle være plads til mere end 20 beskeder 😉

 43. hvis jeg går ind i beskeder og skriver en besked, og har indtastet nr, og fx så fortryder, hvordan kommer jeg så ud igen? (uden at den bare springer ind i samme besked igen, hvis jeg vælger at skrive en ny, er som om der mangler en slags clear knap?)

 44. Hej,
  Jeg har købt en nokia 5230 for ca en 1 mdr siden.
  Men er så kommet til at slette den der hedder beskeder i menuen. Jeg har været inde under organizer og er så kommet til at trykke på den, så den forsvandt. Det er lidt træls for jeg kan ikke komme ind i sendte meddelser og min indbakke. Kan du hjælpe mig?(:

 45. Hej..

  jeg har også undret mig over hvorfor man ikke kan få vibration på .. da jeg så så at der var en anden der også havde spurgt om det svarede I men i skrev det var under ringesignaler men nu når jeg er inde i menuen og kan vælge de forskellige så ved jeg ikke hvad for en af dem jeg skal gå ind i ???

  (:

 46. Heij

  hvor ligger den der hedder ringesignaler henne når man er i menuen – skal nemli´ha vibra på..(:

  1. Hej Agnes,
   For at slå vibrator til eller fra i de forskellige profiler skal du gå ind i Menu > Indstillinger > Personlig > Profiler. Her kan du redigere de forskellige profiler.

 47. – Og hvor er vækkeuret henne???
  Puha, synes ikke jeg har lavet andet det sidste døgn end at sidde og rode med den mobil:)
  Har inde i Ovi-shoppen fået downloaded (købt) animerede smileys og har også fundet ud af at bruge dem i sms’er. Har prøvet at sende til en som har en Nokia 5800, men han kan ikke se de smileyer, når han åbner mine sms’er – kun som “tegn” fx :), og det var jo ikke lige meningen. Kan man mon kun sende til folk som også har animerede sms’er installeret??? For så var det da spild af penge…

 48. Ej, så laver den en rigtig smiley herinde i mit indlæg, hihi… Nå, håber I forstod hvad jeg mente med “tegn” (altså kolon og parantes-smiley)…

 49. hej..

  nu har jeg prøvet det men når jeg så er derinde så er der ikk nogen der hedder vibra..?

  – ved ikk om man skal gøre noget på knappen ” valg”?

 50. hei
  nu har jeg fundet ud af hvordan man kan få vibra til- men når jeg så har fundet den ewr det som om den ikk vil gemme den..? så når jeg går ud af den igen er den bare lydlås..???

 51. Hej, jeg har nogle par spørgsmål:

  1. ligemeget hvorfra man bestiller mobilen fra, kan man så få den i hvid?

  2. Virker gps’en så man kan bruge den til bil & gå ben?

  3. Hvad er forskellen på Nokia 5230 & den gamle model?

 52. Jeg tænker på at købe den men jeg høre pæn meget musik på en mobil og så ved jeg ikke helt om jeg skal købe et hukommelseskort til den eller om der er nok plas på den i forvejen og er der hukommelseskort til den når man køber den

 53. Jeg har downloaded kort til Gps, men jeg kan ikke se dem
  Der er kun en rød prik på en grå baggrund,hvordan får jeg kortet frem?. Det hjælper ikke noget at gå ned i opløsning

 54. Jeg skal lige nævne at det er en 5320 jeg snakker om.Jeg har set et sted at det ikke er nok at downloade kortene, men at man også skal instalere dem ved siden af på telefonen, hvordan gør man det. Jeg kommer fra en 6310I,så jeg ved ikke rigtig noget om d nye telefoner med farver og styresystemer

 55. Hvordan får man overført billeder fra sin mobil & over til sin computer? Der følger jo ikke et kabel med?

 56. Er der nogen der ved hvordan jeg slipper af med en evigt blinkende smskuvert i øverste højre hjørne. Jeg har ingen ulæste smser så d ik problemet 🙂

  Ellers er jeg ved at blive rigtig glad for min 5230, selv om den er meget meget anderledes at betjene end min ok 6300.

 57. Jeg forsøger at overføre musik via bluetooth til min 5230, men den vil ikke gemme filerne på hukommelseskortet, men direkte på telefonen. Hvad er det, jeg gør forkert? (Og ja jeg har sat huklommelseskort i 😛 )

 58. hej jeg vil gerne spørge om noget fordi at jeg skal måske have den der slags mobil der men mobilen er jo meget billig men så alt det andet fordi der står at i seks måneder skal man betale et eller andet med 900 kr men er der ellers mere så

  1. Hej Natalie,

   Min. pris/6 mdr. er det minimumsbeløb du binder dig til, for den bindingsperiode teleselskaberne har opsat. Andre omkostninger kan f.eks. være i forbindelse med datatrafik, men det er vigtigt at du tjekker på de respektive forhandlers hjemmesider, da de der vil beskrive deres prisstruktur.

   Håber det var svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

 59. Hej, På nokia´s hjemmeside skriver de at der er en bilholder med i pakken på nokia 5230, det står der ikke hos jer, betyder det at den ikke er med??

  1. Hej Lis,
   Som udgangspunkt kan du naturligvis regne med hvad producenten selv skriver, men jeg har dog set at Nokia inkluderer forskellige ting med i pakken, alt efter region. Det bedste du kan gøre er, at spørge de respektive forhandlere. F.eks. i form af de udskiftelige covere – ikke alle udbydere tilbyder samme farver (som beskrevet i anmeldelsen). Håber det var svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

 60. Hejsa.

  Tak for alle de brugbare informationer på jeres side :). Så vidt jeg kan forstå følger der et navigationsprogram med telefonen, indeholdende kort over Skandinavien. Hvis dette er korrekt er jeg nysgerrig efter at vide hvorvidt det er muligt at opdatere kortene, og hvor meget det i så fald koster.

  Mvh

 61. Hej Hej
  Jeg har også et blinkende smskuvert i højre hjørne,som er vildt træls og alle sms er læst.Den er helt ny og gjorde det faktisk også hvor jeg ingen sms’er havde.

  Er der nogen der kan hjælpe med det??

 62. Hejsa

  Jeg kan ikke få 5230 til at gemme automatisk på mit (ekstra) hukommelseskort – den gemmer den på telefonen og derved kan jeg ikke download ovi navigationskortet. Hvor kan jeg ændre “gemmeteknikken” på telefonen ;o)

 63. Har nokia 5230 wi-fi altså så jeg kan gå på mit eget netvært ligesom på computeren?

  1. Hej Jacob,
   Det har den ikke, da Nokia har valgt at spare det væk. Ønsker du en lignende mobil, som har WiFi, bør du tage et kig på Nokia 5800

 64. Hej, jeg vil gerne vide om man kan gå på facebook på den? for lige nu er jeg splittet imellem en samsung corby og denne her, hvilken en ville være bedst?

 65. Først og fremmest vil jeg sige til redaktøren at han må være et meget tålmodigt menneske, jeg har læst samtlige kommentare igennem og jeg har fået grå hår på hovedet nu af de spørgsmål der er kommet til jer.

  nej der er ikke trådløst netvæk/wifi det er der måske 40 andre der har spurgt om.

  Til andre der åbenbart ikke har haft en nokia eller ligende tlf i hånden før, i den boks der følger med telefonen er der et hæfte som reglt af papir hvor man kan finde brugbare til som hvordan man slår vibrator og opsætter mail konto op på tlf. alt sammen noget der stort set ikke er ændret siden 3310 telefonen i sin tid, dette kaldes for en brugermanual.

  hvad angår farve og tilbehør så spørg dog det sted man vil købe tlf hvad der er i kassen og hvilke farver de sælger, redaktør kan jo ikke bruge alt sin tid på at kime telefon sælgerne ned for at stille de spørgsmål som i selv burde stille dem, han har nok at gøre med at skrive det samme om og om igen herinde fordi folk ikke læser hvad der før er skrevet i de andre indlæg.

  Ja en gang galde det blev til men for guds skyld tænk jer dog lige en gang om inden i spørger om ting i eks. kunne læse i redaktørs glimrende gennemgang af telefonen.

  Må indrømme at jeg blev helt stresset på vegne af redaktøren med alle de genganger spørgsmål, men det høre åbenbart med til jobbet.

  Og sorry hvis jeg fornærmer nogen, det er som udgangs punkt ikke min mening med denne kommentar, men tvært imod for at lette redaktørens arbejde, som bruger meget tid på at svare på indlæg med samme indhold fordi folk ikke vil læse hvad der ellers står i de andre indlæg.

  Til sidst vil jeg foreslå redaktør at lave en ekstra tilføjelse til din ellers udemærkede artikkel om at der IKKE er WIFI på nokia 5230……………………..

  og ja brok herfra.

 66. Hejsa.
  Er det muligt at overføre sine gemte beskeder til Nokia 5230 fra ens gamle tlf, eller forsvinder de når man tager SIM kortet ud?

  1. Hej Lena,

   Prøv at se om du kan gemme beskederne på hukommelseskortet (hvis din gamle telefon har et microSD kort) og derefter sæt det i Nokia 5230’eren. Det burde virke.

 67. Rasmus: Ifølge Nokia’s specifikationer har den en nat-indstilling for videooptagelse. Hvordan det påvirker optagelsen ved jeg desværre ikke.

 68. Hej.
  Jeg var inde i organiser under menu, der kom jeg til at slette log… hvordan kan jeg få den tilbage under menu???

 69. Er interesseret i den men kan jeg benytte den som Garmin eller Tom-Tom hvor der er en højttaler i auto settet ? Er der kort til Thailand ?

 70. Har nu en N95 men finder den vanskelig at benytte og brugsanvisningen er håbløs er det blevet bedre med 5230 eller kan I anbefale en mobil med navigation der er let at anvende og med en forståelig brugsanvisning ?

 71. Tilbage til de blinkende kuverter, som 2 andre allerede har beskrevet!

  beskeden siger “fyldt sim-kort” men HVAD GØR MAN VED DET????

 72. Hejsa.
  Har lige anskaffet mig en Nokia 5230. Dejlig mobil 🙂
  Er ikke så god til det tekniske… Har læst i manualen og på dette forum uden at kunne finde svar på mit garanteret simple sp.mål ….. Hvor finder jeg smileys henne, når jeg er ved at skrive en sms, kan ikke finde dem på “tastaturet” eller i “indsæt symbol”

  På forhånd …Mange tak 🙂

 73. Til de interesserede kan jeg oplyse, at man på den engelske ebay kan købe covers til Nokia 5230 med stylus pen i – det er åbenbart standart derovre. Jeg købte et med pen og satte det på min tlf og det fungerer glimrende.
  Har ligeledes på ebay købt et blødt silicone-cover der beskytter hele telefonen – undtagen forsiden som jeg så har købt en screen-saver til – det er et helt tyndt folielignende materiale som ikke ses eller nedsætter følsomheden, men som beskytter mod ridser.
  Ingen af delene har kostet ret meget og udvalget er enormt:0)

 74. Ved brug af gps – (uanset om det er det kort der følger med eller en opdatering/nye korft fra nokia) koster dette så noget gebyr til teleselskabet – telefonen er jo tændt og der må jo blive en forbindelse til telefonen hele tiden – er det så løbende minuttakst – eller hwa?

 75. Jeg skal også en tur til Thailand, og vil gerne have et kort dertil. Hvor finder jeg det ? Koster det noget at hente ? Og koster det noget at bruge GPS´en derude ? Evt. telefontakst, eller hvordan er takseringen, når navigeringen sker via mobilen.
  En bruger har tidligere spurgt, hvad er egentlig forskellen på en “smartphone” og en “normal” phone. men uden svar. Det vil jeg også gerne spørge om ?

 76. hejsa jeg kan ikke helt finde ud af om denne mobil kan gå på gpsen selvom man ikk har net på sin mobil?

 77. Hej Mikkel,
  Ja, det burde virke (alt efter hvilken pen der er tale om, selvfølgelig :)) (Kuglepen ville nok være en dårlig idé).

 78. Hej
  Forstår jeg der ret når du Redaktør skriver at jeg ikke behøver at have net tilknytning på min mobil for at bruge GPS´en. Altså at jeg kan finde vej uden net?

  Hilsen Marie

 79. Datteren har en 5230 – men nu siger skidtet så, at hukommelsen er fuld, og at hun skal slette data (Det gør, at hun ikke kan modtage sms’er)
  Når man går ind og tjekker hukommelsen, står der, at der kun er ca. 80kb ledig hukommelse på telefonen, men hun har slettet alt ‘overflødigt’ (alle beskeder, sange, billeder etc.)
  Har prøvet at slukke/tænde telefonen, haft batteriet ude, sim-kortet ude og det 2gb hukommelseskort ude, men uden held.
  Hvad skal jeg gøre?

  PFT – Brian c”,)

  1. Hej Brian,

   Det lyder underligt. Er du sikker på beskeder og lign. er slettet på både hukommelseskortet OG den interne telefonhukommelse? Hvis det er tilfældet, bør du evt. prøve at tage kontakt til udbyderen hvor du købte mobilen. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig, eller reparere mobilen hvis der er noget galt med den. Håber du finder ud af det.

 80. Hej – er lidt forvirret omkring det med nettet. Der står at den ikke kan gå på trådløst net. Men der står i div. brochure at man kan gå på facebook etc. Hvordan gør man så det ??
  På forhån tak 🙂

 81. hej, har hvis læst dem alle, også dem der er flere af, emn ikke funden svar på det jeg søger..

  så jeg vil lige høre er der stopur i , og hvis ja, hvordan finder man det
  og kan man slå camarat fra, der på siden, så man undgår at trykke på det hvele tiden.

 82. Hej på mobilterminalen!

  Jeg har søgt og endnu ikke fundet et svar – men sikkert et kendt Nokia 5230-problem?

  Når jeg aktiverer mobilen efter længere pausetid dukker der en skærm op som beder mig indtaste brugernavn og adgangskode til adgangspunkt. Jeg kan annullere, så forsvinder skærmbilledet, men hvorfor er det kommet? Er det adgangspunkt til pakkedata eller? Menuen starter også op og blokerer gps’en…
  Hvordan slår jeg funktionen fra???

  Mvh.dybdals

 83. Hej Jeg ville bare høre om man kan se afsender og tekst på sms når man modtager disse som på I phone, eller om der bare står besked modtaget.?

 84. Nokia 5230

  1. Kan afspille WMA/DRM10 filer (lydbøger fra bibliotek)?
  2. 100% gratis at bruge mobilens GPS til navigation. Både på eget net og i udlandet?
  3. Kan mobilen bruges som modem for en bærbar (kabel el bluetooth)?

 85. Hej …er der nogen der ved hvordan mand sletter tidliger besøgte adresser på GPS,,,har prøvet alt men,kan ikke få det til at virke ….

 86. Hejsa!
  Vi har planer om at købe en Nokia 5230 i black eller black/chrom – kan man være sikker på der er skiftbare covers med i kassen, selvom det ikke står på sælgers hjemmeside…
  Håber der er nogen der snarrest kan svare på spørgsmålet, da det er en påtænkt julegave og disse skiftbare covers er vigtige for er 9 årig datter 🙂

 87. Hej.
  Jeg spekulerede på, om det var muligt at få en pauseskærm på min nokia 5230? Altså, bare sådan en der viser klokkeslæt, dato, ubesvarede opkald osv?

 88. Hej alle sammen.
  Jeg har et problem med, at ikke alle de beskeder jeg sender bliver modtaget?
  Og mange af de sms’er der bliver sendt til mig, dukker aldrig op på min mobil?
  Mine beskeder er også begyndt og bliver rodet sammen med beskeder jeg sendte for enden dag eller uger siden, eller der er byttet rundt på brudstykkerne i beskederne?
  f.eks. man skriver noget med busruterne i sms’en .. men modtageren modtager, den første del af beskeden med busserne, men den sidste del står der noget med “jeg er fantastisk”? WTF??
  Den er også her forleden, begyndt med at nogen af de beskeder jeg skriver, bliver modtaget med, istedet for bogstaver, så i stedet for en masse !?*&$@ .. altså tegn i stedet for mine bogstaver .. det skulle være helt ulæsuligt ..
  Er der nogen som ved, hvad der er galt med min mobil, og en mulig løsning??
  Please hjælp en dreng i nød ..

 89. ja hov undskyld, tog fejl i beskeden oven over .. Hedder ikke ‘problem med sms’erne’ men jeg hedder Jacob 😀
  sorry everyone (:

 90. Hej

  Jeg har et problem med min mobil, som jeg har læst før er der nogen som har problemer med deres filstyring.
  men når jeg nu så går ind i mit C-telefonhukommelse, Så siger den at det der tager flest MB’er er MIDP og SIS programmer, samt andre filer.. hvad er det ? og hvordan sletter jeg det? jeg er gået fra at have over 1000 sms’er da jeg først købte min mobil til at kan have lidt under 100 inden den brokker sig..

  ps. jeg har et hukkommelseskort så det er ikke billeder og musik som fylder den op.

  Mange tak for hjælpen

  Dorte

 91. Jeg har præcis samme problem som Brian (den 1. okt.) og Dorte 3. januar. Min Nokia siger hele tiden: “Der er ikke nok ledig hukommelse. Slet eller flyt nogle data fra C:-telefonhukommelsen”. Og ganske som Brian beskriver, så viser Filstyring at der er 140 ledige kb, og at det er fylder er “Andre filer (59 MB)” og “SIS-program (18 MB)”. Der er ingen billeder, lydfiler, videoer eller musik – så hvad er Andre filer og SIS og hvordan sletter jeg det?
  For ikke at tale om, hvordan undgår jeg at det kommer igen?

  mvh./Nanna

 92. Hej, har fået en nokia 5230 i julegave af min kone, men jeg kan ikke få forbindelse til mit headset ( plantronic ) men kan godt få forbindelse til et billig nokia headset, hvad gør jeg forkert

  MVH Toni

 93. Hej Redaktør:-)
  Som jeg forstår det understøtter min Nokia 5800 WMA/DRM10 filer og burde derfor kunne afspille lydbøger fra biblioteket. JEg følger alle instrukser fra Biblioteket, MEN når synkroniseringen fra “windows media player” er færdig får jeg følgende fejlbesked ved hver fil “Indholdsudbyderen tillader ikke denne handling. Besøg indholdsudbyderens onlinebutik for at hente nye rettigheder til medierne”. Jeg har installeret licensen fra Biblioteket og kan sagtens afspille fra “windows media player”… Så kan ikke regne ud hvad jeg gør galt!?! Er det helt sikkert at Nokia 5800 kan dette?
  Mvh KatRa

 94. Hej
  Jeg får nogle sms til mine 2 telefoner som html,, link til google. På den ene nokia virker det fint, men min 5230 medtager bare som tekst, kan du hjælpe ?
  m.v.h. Kurt

 95. Hej.

  Er Nokia 5230 med Adroid, og i bekræftende fald hvilken version? Jeg kan ikke rigtig få det til at køre, specielt de nye APP der kommer. MVH Theodor

  1. Hej Sif,

   Man kan godt sige at 5230 er en discount-udgave af 5800’eren. Nokia 5230 er dog en nyere model, hvis du synes det betyder noget…

 96. Hej.
  har haft en 5230 og har været meget glad for den. men den er desvære gået i stykker:( ville høre om man stadig kan købe den?? for kan ikke finde den på nogen sider eller butikker..

  1. Hej Thea,
   Den er desværre udgået hos langt de fleste udbydere.
   Har du overvejet en nyere model fra Nokia? Jeg kan varmt anbefale Nokia N9 — desværre er den også lidt dyrere.

 97. hej
  har et lille problem med min 5230
  et symbol der blinker(ligesom post modtaget,ved siden af batterisymbol)når klikker på den står der “SIM hukommelse fuld” kan ikke find ud af hvordan men slukker den.

  1. Rukfas:
   Det skyldes muligvis for mange kontakter eller SMS’er lagret på SIM kortet. Prøv at rens lidt ud i det, og symbolet burde forsvinde.

 98. Jeg har præcis samme problem som Brian, Dorte og Nanna Min Nokia 5230 siger hele tiden: “Der er ikke nok ledig hukommelse. Slet eller flyt nogle data fra C:-telefonhukommelsen”. Som Brian beskriver, så viser Filstyring at der er 16ledige kb, og at det, der er fylder er “Andre filer (64 MB)” og “SIS-program (2638 kb)”. Der er ingen billeder, lydfiler, videoer eller musik – Andre filer og SIS og hvordan sletter/flytter jeg det? Der er 1.8 gb på kortet.
  Hvordan undgår jeg at det kommer igen?
  Gid, gid, gid du (eller andre?) kan hjælpe. Venlig hilsen

 99. PS.
  Hukommelsen på C: telefonhukommelsen kan være så lav, at jeg slet ikke kan komme ind på programmer,uden at telefonen siger: Lav – eller Ingen – hukommelse. Så lav, at jeg ikke kan slette f.eks. Kontakter eller andet, som jeg gerne vil beholde. Hvad er “Andre filer”, som fylder så meget? Hvis jeg går ind i C: og ser på valgmuligheder er der blandt “billeder, lydfiler …” en valgmulighed: Andet”, men den siger også “ingen data”. Skal jeg tilbage til Fabriksindstilinger og begynde HELT FORFRA med opsætning af telefonen?
  Venlige (desperate) hilsner.

  1. Hej Helene,

   Nokia 5230 er desværre udgået hos langt de fleste forhandlere, så hvis du skal købe en bliver det nok en brugt. Der findes dog en lang række nyere modeller som højst sandsynligt kunne være interessant for dig. Prøv at tag et kig i Nokia kategorien 😉

 100. hej. min kæreste har lige fået sådan en nokia 5230, men når han prøcer at gå på internettet skriver den bare: pakkedataforbindelsen er er ikke tilgængelig.. hvad gør vi lige her? mvh Lise
  på forhånd tak..

  1. Prøv at slette beskeder, billeder eller andet der måske kan fylde lidt for meget (men husk at tage en backup først ;))

Skriv et svar