HTC HD 2

Anmeldelse

HTC HD 2 anmeldelse

HTC’s helt nye skud på stammen, er et af de helt store. Vi har tidligere set HTC være meget aktiv indenfor brug af Android til deres styresystem, men man må ej forglemme at de før Android indtoget var store forbrugere af Windows Mobile. Win Mobile er før blevet klandret for at have været langsomme i deres interface og det har HTC tydeligt haft med i deres beregninger til det nye flagskib, HD2. HTC HD 2 er udstyret med det helt nye Windows Mobile 6.5, men nok vigtigst af alt, ser vi også den totale ombygning af brugerfladen ’Sense’, som mere eller mindre tager rampelyset fra Win Mobile.

Mobilen er forholdvis stor, dog ikke for stor. Det giver nemlig plads til den kolosale touch skærm den kan prale af (skærmen måler hele 4,3 tommer – største vi er kommet ud for på MobilTerminalen.dk). På trods af omfanget, måler den dog kun 11mm i dybden, så den er stadig lige til at have i lommen.

Design

Ved første øjekast, kan man forveksle den med en iPhone, forstået på den måde at, mobilen er frestillet i sort finish, med et glas-agtigt look som klæder den perfekt. ”Rammen” rundt om, er af metal og giver brugeren en solid fornemmelse og ikke den plastikfølelse man ellers kan sidde tilbage med, hos nogle af de billigere modeller. Ellers er der ikke rigtig brugt plads til andet end et par nødvendige knapper nederst på forsiden, samt den massive skærm (hvilket naturligvis er et plus).

Udover knappperne nederst, finder vi volumenknap på siden, micro-USB i bunden samt den eftertragtede 3,5mm jack stik udgang til almindelige hovedtelefoner. Som nævnt tidligere, er telefonen af god størrelse, hvilket betyder man måske kunne have ønsket sig dedikerede knapper til ”tag opkald” og ”læg på”, men det er smag og behag. Alt i alt, et utroligt minimalistisk design, som ikke unødigt komplikere tingene eller forvirrer brugeren. Godt arbejde HTC.

HD 2’s features

At sige at HD2 er en kraftfuld bandit er en underdrivelse. HTC har nemlig formået at fremstille en af de kraftigste mobiler på markedet, hvilket gør sig rigtig godt hos netop en touch mobil, da der generelt kræves meget styrke til at skifte mellem skærme, åbne/lukke programmer og apps osv. HD 2 er blevet udstyret med 1 GHz processor, hvilket gør den lynhurtig og sammen med ’Sense’ brugerfladen, er det en direkte fryd. Udover det, ses også 512 MB ROM, 448 MB RAM, micro SD slot til udbyggelse af hukommelse (op til 32 GB), stort 5 megapixel autofokus kamera med dobbelt LED blitz, Bluetooth 2.1 og trådløst internet (WiFi).Udover det, har den nærhedssensor og lyssensor.
Det er ingen hemmelighed, at HD 2’s styrkeligger i den interne styrke og ikke mindst den gigantiske multitouch skærm. Skærmens opløsning er 800×600 og den har klare farver og lysstyrke så du nemt kan se hvad derforegår i mørke omgivelse såvel som ude i sollys. Kontrasten på skærmen er trendsættende og helt i top og de dybe sorte farver er virkelig helt sort (god blacklevel).

Den er udstyret med accelerator (der rent faktisk virker), så den ”ligger” skærmen lynhurtigt vandret, når telefonen bliver drejet, hvilket er et stort plus da ventetid er slemt. Skærmens touchfunktioner var ligeledes lækre at benytte og nemt at betjene. At skrive beskeder på mobilen er nemt og hurtigt.

Lyd

Lyden i HTC’s HD2 er som man kunne foorvente: i top. God lyd hele vejen igennem, hvad enten det gælder musik, i video, opkald eller andet og så skader det jo ikke at den ligeledes er udstyret med 3,5 mm jack til de samme hovedtelefoner du bruger til din iPod eller computer, vel?

Kamera

Ofte forholder det sig således, at kvaliteten af kameraer hos touchmobiler ligger i den lave ende af skalaen, netop fordi der er brugt energi på touch-delen. Sådan er det dog imidlertid ikke tilfældet hos HD 2’eren. HTC har lavet en touchmobil i særklasse, som også sagtens kan være med på kamerafronten. Specielt er kameraet af betydelig højere kvalitet end hos dens nærmeste konkurrent, Apple iPhone 3GS. Hvor iPhonen ”kun” har 3 megapixel, kan HTC HD 2 prale af hele 5 megapixel PLUS autofokus og dobbelt LED blitz (iPhonen har ikke engang lys og er derfor ikke optimal at bruge under mørke omgivelser).

Udover det fine kamera, har HTC fyldt mobilen op med diverse kamera-apps, som gør livet nemmere for amatørfotografen. Du kan nemlig redigere billeder m.m. i de diverse apps. Alt i alt et fremragende kamera som tager gode og klare billeder, selv under mindre optimale forhold.

Batteri

Batterilevetiden er normalt væsentligt at have med i reviews af touchmobiler, da de store skærme ofte er batterislugere. Det er værd at bemærke at, på trods af de massive hardware specs vi ser hos HD2, er batteriet ikke noget der bliver brugt op væsentligt hurtigere end hos de nærmeste konkurrenter, som f.eks. Nokia N900 og iPhone 3GS. Selve batterilevetiden ligger på omkring det samme som iPhone 3GS’, hvilket som sagt er pænt, taget de ekstra hardwarekræfter i betragtning.

Konklusion

HTC har længe været kendt for innovation indenfor specielt touchmobilmarkedet. De er de, fordi de gang på gang overrasker med overlegne mobiltelefoner, som f.eks. HTC Magic og ikke mindst Hero (på tidspunkterne hvor de udkom).

HTC er ligeledes meget kendt for deres brug af Googles styresystem, Android. Man skulle tro de også ville have fremstillet HD2’eren med Android, men de er imidlertid gået tilbage til Windows Mobile i denne omgang, pga. den nye version, som udligner nogle af de foregående kritikpunkter Win Mobile har fået. Sagt med andre ord, Windows Mobile 6.5 i dette tilfælde, gør det kanon godt. Til dem som alligevel foretrækker andre styresystemer – fortvivl ej, for HTC’s egen ”sense” brugerflade, gør nemlig at du stort set ikke bemærker at du sidder med en Windows Mobile mobil i hånden. ”Sense” overskygger faktisk helt Win Mobile, og giver den ”glidende” fornemmelse, du forventer hos en moderne touchmobil. Sammenfattet, er det klart den bedste Windows Mobile mobil nogensinde!

Vi kommer heller ikke udenom de utrolige specs HD 2 leveres med, nemlig en lynhurtigt 1 GHz processor og masser af RAM. Hader du også ventetid, så kan du roligt anskaffe dig denne mobil. Bestemt en af de hurtigste touchmobiler (hvis ikke den hurtigste) på markedet i dag – og så får du endda et bragende godt kamera oven i hatten!

Specifikationer
Klik for at se HTC HD 2 specifikationer
Video

Video


9 tanker om “HTC HD 2”

 1. Hvor meget kan jeg få Htc Hd2 for? kan jeg godt få den til 3000. kr.? Jeg vil meger gerne købe den hvis jeg kan få den til 3000. kr.

  M.V.H Sarunja.

  Svar endelig tilbage:-)

 2. Her en på arbejde. Umiddelbart virker den ikke særlig nem at betjene.
  Touch screenen starter nogle gange prog. når jeg bare vil bladre
  Opsætningen af fx. pinkode er svær at finde, ligeledes opsætning af tlf.svarer
  OG desuden fik jeg stød af opladeren, da jeg tog den ud og umiddelbart tog den ned i håndfladen….DET SKER BAR Æ…..den ER da CE godkendt???
  Endvidere er radioen ret dårlig – min gamle sony eriksson (3år) har en bedre radio
  Den holder ikke længe på betteriet
  Vil selv vælge en anden….selvom den har nogle lækre funktioner m.v.

 3. Jeg synes det er en fantastisk telefon, den har alt hvad man skal bruge og mere til. Den er lidt teknologisk, men når jeg kan finde ud af den, så kan alle ;o) Har ingen problemer med min, og synes den spiller fantastisk musik.
  Der er ingen touch telefoner der holder batteri særlig længe ;o)

 4. Hej.
  Jeg skal have en ny mobil og jeg vil gerne have en HTC.
  Valget står imellem HTC HD2 eller HTC DESIRE HD.
  Hvilken er bedst?
  Hvilken for jeg mest for pengene?
  Hvilken er den mest nørdede?
  Hvilken er billigst?
  Og hvilken er nyest?

  Ville være meget glad for et svar!

 5. Det er noget vrøvl at man kan finde priser. Hvis I gerne vil sælge telefoner så få sat priser på eller gør det nemt at se priser……

  1. Hej Dan,
   Tak for din besked!
   Du har helt ret — priserne er på vej. Jeg kan dog allerede nu fortælle dig, at HD 2’eren fra HTC er udgået hos langt de fleste forhandlere. Prøv at tag et kig under HTC kategorien for at se nogle af de nyere modeller 🙂

Skriv et svar