HTC Hero

Anmeldelse

Anmeldelse af HTC Hero

Begrebet “iPhone killer” er et meget overbrugt begreb for tiden, med alle de forsøg på at lave tilsvarende modeller. Vi skrev, at Magic evt. kunne være et godt bud, men mobilgiganten HTC er nu på banen med en spritny udgave med Google styresystemet Android. HTC har oppet sig i denne omgang og fremstillet en telefon med stil og computerkraft på højde med iPhone. Ikke nok med hurtighed og finesse, ses nu tonsvis af fede widgets og features, som du normalt ikke ser hos andre mobiler, samt en teflon skærmoverflade, som holder de fedtede fingre på afstand!

Design

Traditionen tro, bliver den nye HTC mobil leveret i stilistisk hvid plast, som, udover den store touch skærm (hele 3,2 tommer), har mobilen navigationsknapper forneden og et lille “knæk” nederst, som giver fornemmelsen af en telefon som slutter helt om ansigtet. En rigtig god detalje, som ellers ikke ses hos mange andre mobiltelefoner på markedet.

Funktioner

Dens forgænger Magic, som også benytter Android systemet, kan man argumentere for var opvarmning for den nye og forbedrede Hero, og selvom man ser mange effekter som går igen, har Hero bl.a. finindstillet Android operativsystemet og kalder brugerfladen “Sense” (fra HTC hero).

Der er syv forsideskærme som du kan skifte mellem ved brug af fingeren (som det kendes fra iPhone) og du har mulighed for at arrangere en bred vifte af widgets og genveje, samt vælge wallpaper m.m. Som det ses hos Magic, har du her ligeledes Android Market lige ved hånden og kan downloade nye widgets. Hero kommer dog med allerede installerede widgets, som fx Twitter widget, som giver dig Twitter opdateringer som sad du hjemme ved computeren, samt en smart e-mail funktion som gør det nemt at bladre gennem e-mails. Der understøttes personliggørelse af mobilen i form af egne “scenes” (temaer). Det bedste af det hele, at selvom det hele lyder uoverskueligt, så er brugervenligheden i top. Det hele kommer ud af boksen, så du i realiteten ikke behøver at røre ved noget.

På den mere tekniske side, finder vi Multi Touch, accelerator for skærmrotationen (minimal ventetid), håndskrift genkendelse og Trackball.

Den leveres med 5 megapixel kamera, som optager i 2592×1944 pixels og har autofokus til at stille skarpt. Videooptagelse er muligt og pladsmangel til filerne løber man ikke tør af, med 512 MB intern hukommelse og mulighed for udbyggelse.

Du går ikke forkert i byen med den indbyggede GPS (a-GPS) og billederne du tager, kan ligeledes geo-tagges, så du kan se præcist hvor de blev taget.

Lyd

HTC Hero er udstyret med fremragende højtalere og ikke mindst 3,5mm jack stik (til tilslutning af alm. hovedtelefoner). Der er ligeledes understøttelse af de gængse musikformater, som fx MP3, WAV etc.

Social networking

Er du til Facebook, Gmail, Flickr eller Twitter (som nævnt tidligere), er Hero også på hjemmebane. Udover at kunne have alle kontakter i en fælles adressebog, kommer den også med Twitter widgets m.m.

Batteri

Et af de mest irriterende punkter hos en mobil, er hvis batteriet ikke holder længe inden den skal oplades. HTC har taget kritikken af Magic til sig og har forbedret batterilevetiden hos den nye Hero smartphone. Selv med både WiFi, Bluetooth og en smule filmfremvisning holder batteriet godt. Stand-by er op til 750 timer (3G) og taletiden er op til 7 timer (3G).

Konklusion for HTC Hero

Var du tilfreds med HTC Magic, vil du elske HTC Hero. Moderne mobil, som henvender sig til ham/hende, som ønsker lidt mere. På trods af “iPhone killer”-begrebet er meget brugt, har HTC endelig lanceret en mobiltelefon som lever op til det. Udover de gængse features, widgets og andet som iPhone også kan prale af, har Hero’en et betydeligt bedre kamera og er væsentlig billigere. Masser af plads, GPS, stort kamera, brugervenlighed i top, Googles Android styresystem og hurtig brugerflade er med til at gøre Hero til den helt den er! Fremragende mobil og et kanont køb. 9/10.

Opdatering (20/06/2010): HTC har annonceret, at den længe ventede Android 2.1 opdatering til Hero, bliver frigivet sidst i måneden. Opdateringen opdaterer styresystemet, hvilke vil slette al data på mobilen. HTC siger derfor, at ønsker du at installere opdateringen, bør du foretage backup af telefonen først. Den første “del” af opdateringen (kommer i 2 dele), kan allerede påbegyndes i løbet af ugen.

Billeder af HTC Hero (åbner i nyt vindue):


Specifikationer

Hero specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Størrelse
Dimensions 112 x 56.2 x 14.4 mm
Weight 135 g

Display
Type TFT capacitive touchscreen, 65K colors
Size 320 x 480 pixels, 3.2 inches
– Sense UI
– Multi-touch input method
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Handwriting recognition
– Trackball

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, WAV ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 288 MB RAM, 512 MB ROM
Card slot microSD (TransFlash), buy memory

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
HSCSD Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2.0 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth Yes v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, miniUSB

Kamera
Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus
Video Yes
Secondary No

Features
OS Android OS, v1.5
CPU Qualcomm MSM 7200A 528 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Instant Messaging
Browser HTML
Radio No
Games Yes
Colors Brown, White (teflon coating)
GPS Yes, with A-GPS support
Java Via third party application
– Digital compass
– Dedicated search key
– Scenes quick profile switcher
– MP3/AAC+/WAV/WMA9 player
– MPEG-4/H.263/H.264/WMV9 player
– Voice memo

Batteri
Standard battery, Li-Ion 1350 mAh
Stand-by Up to 440 timer (2G) / Up to 750 timer (3G)
Talk time Up to 8 timer (2G) / Up to 7 timer (3G)

Billeder

Udvalgte billeder af HTC Hero (Åbner i nyt vindue):


Video

Video af HTC Hero


46 tanker om “HTC Hero”

 1. hej, vil lige høre hvornår HTC HERO er kommet til danmark? Jeg har ikke rigtig set den anoncerede nogle steder, så den må være ret ny?

 2. Hej,
  HTC Hero kom til Danmark omkring 01/08.
  Jeg kunne forestille at Teleselskaberne forsøger at malke HTC Magic helt, får de rigtigt vil bruge reklame på Hero

 3. Kan der sættes 2 simcard i den. Ret praktisk, hvis man bruger den anden (efter en evt. bindingsperiode) til udlandstelefoni?

 4. Rigtig fed telefon, Android fungerer bar som det skal, der er ingen ¨¨hakken¨¨ i det og det fedeste er klart menuen som minder utrolig meget om vista og du kan lave dem lige som du vil, og rigtig fede themes der er i den, du kan vælge lige fra business til play, efter hva du bruger i din hverdag. Må sige at det er den bedste telefon jeg nogensinde har haft, har aldrig prøvet en iphone, men efter hvad jeg har læst i dens spekilationer (staves) er der ikk noget den iphone kan som en hero ikk kan. Men alt i alt 5/5 til det hele. apple: nej? htc: ja!

 5. Enig med Nicolai! Den styrer bare for vildt

  HTC Hero kan det samme eller mere som den nye PixiPhone 3Gs bare til den halve pris!. Kamera på 5 MPix, digitalt kompas, GPS, 7 (!) skriveborde, mange flere gratis apps, frit styresystem og nå ja – Google står bag det hele. Lige så hurtig som pixiPhone 3G.

 6. ja, det er korrekt, at det er på min PC. Jeg har tidligere haft en HP Ipaq, som fungerede upåklageligt, indtil den forsvandt sporløst.

 7. Hvordan virker GPS’en. Skal man for at bruge den hele tiden downloade data? Eller er det gratis når man har programmet (som TomTom f.ex.). Ved download af data for at bruge GPS kan det blive en meget dyr fornøjelse at bruge i udlandet hvor det jo er GPS har sin naturlige relevans.

  1. Jeg skulle ikke mene der er aldersbegrænsninger på Hero’en, med andre ord, du bør selv finde ud af med dig selv hvilken type mobil du skal have 🙂 Held og lykke

 8. Hej.

  Jeg spurgte om GPS d. 12/8. Da jeg ikke har fået noget svar stiller jeg lige et tillægsspørgsmål. Har Hero Bluetooth?

  1. Hej Poul Erik,

   Undskyld det sene svar.
   Mht. Bluetooth, ja – det har den.

   Mht. GPS, du betaler kun for den data der bliver overført idet at GPS prøver at finde ud af hvor du er. Så snart den ved det, kører den over HTC’s GPS system, som du ikke betaler for.

   Håber det var svar nok, ellers skriver du bare igen!

  1. Hej Poul Erik,

   Det er svært at sige. Da det skal downloades til telefonen, afhænger det bl.a. hvor stort et kort du downloader og hvor lang tid du bruger på det. Til orientering, koster det i omegnen af de 20 kr. per overført MB.

   Ønsker du mere hjælp er du velkommen til at skrive en kommentar eller skrive en mail!

 9. Hej 🙂
  Er det en af de slags telefoner man kan komme på trådløst net med? Altså fx. derhjemme, ligesom en alm. computer? Jeg ved at Nokia 5800 kan, men kan den her?

 10. Hej
  Mht. sms kan man så både indstille tasterne som et alm. tastatur og som tal ligesom på alm. mobiler? Ved at en af LG’s touch tlf har mulighed for begge dele.
  Mvh
  Sarah

 11. En Iphone kan udemærket videresende sms’er og det kan Hero’en også (Har den selv)

  Hero’en kan indstilles med 3 forskellige tastaturere. bla. en QWERTY, compact QWERTY og phone (som i gamle dage)

 12. Hej, har bestemt mig for at jeg skal have en HTC hero med håndjern fra telmore. Men kan ikke finde ud af hvor stort et månedligt data forbrug jeg skal binde mig med. Hvad er et gennemsnitligt dataforbrug når man bruger netter rimelig meget?

  1. Hej Casper,

   Det er utroligt svært at svare på. Hvor meget trafik har du planer om at overføre på månedsbasis?

 13. hej hej
  jeg vil bare høre med hensyn til tastaturet på htc hero. kan men indstille tastaturet når man skriver sms til et lidt støre? så man nærmere kan ramme bogstaverne

 14. Fedeste HTC!
  Til orientering kan man hente nyeste software-opdatering på den “internationale” website og IKKE på den danske.
  Opdateringen gør det bl.a. muligt at konvertere alt til dansk.
  Har købt den hvide, men kan man købe løst cover?
  Mvh
  Jan

 15. Hej

  Jeg skal bruge den i arbejds øjemed. Det er her tvunget at jeg skal kunne synkronisere med outlook så jeg kan få mine mails og kontakter med over, MEN kan jeg også når jeg er ude af huset gå ind og hente mine mails fra min outlook på mobilen. Altså kan jeg hente mails som sendt til mig på telefonen? Vil den fungerer ok som arbejdsmobil?

 16. Hej har altid haft nokia men syntes HTC byder på mange spændende muligheder i forhold til Nokia.

  Men er nu helt i tvivl om jeg skal vælge Hero eller diamond 2??
  Hvad er den væsenligste forskel på de 2?
  Jeg bruger tlf normalt og går også på nettet.

  1. Hej Tine,

   Vil anbefale Hero, da den både er en nyere model og også byder på flere ting end den lidt ældre Touch Diamond2. God fornøjelse 🙂

 17. Hej,
  Kan der benyttes to sim-kort i Hero´en og er det muligt at få bluetooth headset til den??? (læste et sted at det var næsten umuligt at få bluetooth udstyr til HTC…)

 18. Hej
  Jeg har svært ved at gennemskue prisen på HTC Hero – Hvor meget skal jeg (sådan ca. ) betale for den hvis jeg ønsker at købe en ny som ikke er sim-låst? (bare så jeg ikke bliver snydt)

  Er Hero stadig den nyeste model?

  1. Hej Samira,

   Prisen du skal betale nu, er prisen der står i den “røde boks”. Prisen der står under (Min. pris/6 mdr.), er den totale pris du betaler over en periode på minimum 6 måneder (efter de 6 måneder er du velkommen til at fraflytte den pågældende udbyder). Det er ikke alle teleselskaber der tilbyder at du kan købe mobilen uden abonnement, men de som gør, vil prisen ligeledes stå i prisoversigten. Håber det hjalp, ellers må du skrive igen.

   HTC Hero er ikke den nyeste model, men dog stadig en af de nyere. Evt. tag et kig på https://www.mobilterminalen.dk/htc/htc-hd-2.html

 19. Hej

  Jeg overvejer at skifte min nye Sony Ericsson Vivaz ud med en HTC. Men hvilken model skal man vælge?

  Jeg stiller egentlig ikke de helt store krav, men dog er jeg lidt utålmodig, så det skal ikke være en langsom telefon.
  Jeg bruger mest sms/opkald samt lidt internet og billeder..

  1. Hej Nathalie,

   HTC’s nye mobiler er alle i den meget hurtige afdeling, men naturligvis nogle mere end andre. HTC Hero var utrolig populær da den udkom, men der er efterfølgende kommet andre, og hurtigere, på markedet. Hvis du sætter pris på hurtighed, kan HTC Desire varmt anbefales, da den hører til en af de hurtigste touchmobiler på markedet p.t., idet den bl.a. er udstyret med en 1 Ghz Snapdragon processor. Ellers er HTC Legend (som eftersigende er efterfølgeren til HTC Hero) også et udmærket og lidt billigere alternativ.

   Håber du finder hvad du søger.

 20. Hej – jeg har en HTC Hero. Bruger den som arbejdsmobil og modtagerfint mails (POP). MEN… jeg kan ikke sende mails! Har prøvet at læse i manualerne, men har ikke fundet nogen løsning. Har søgt nettet tyndt efter en løsning.
  Skal jeg virkelig opgive min HTC? 🙁
  Håber der er en som kan hjælpe…p.f.t.

 21. hej er der nogen der ved hvorfor at sådan en htc hero skriver ber om en adgangs kode så man kan bruge tlf.det skal lige siges at man sagtens kan ringe til den men man kan ikke selv ringe ud fra den eller sende en sms besked fra den

Skriv et svar