Nokia 5800 XpressMusic

Anmeldelse

Anmeldelse af Nokia 5800 XpressMusic

Med Nokia 5800 XpressMusic fristes man til at sige “endelig er den her”. Nokia 5800 må siges at være Nokias svar på en rival til Apples iPhone, og med rette. Nokia 5800 XpressMusic er et kraftfuldt mediecenter i sig selv. Den har simpelthen stort set alt hvad hjertet kan begære i en moderne mobiltelefon. Som nævnt, er den telefon man umiddelbart bedst kan sammenligne den med, er iPhonen, men 5800’eren virker, efter vores mening, som det bedre valg, alene pga. dens funktioner og features (og så er den i øvrigt mindre end iPhonen i fysisk størrelse).

Et væld af funktioner
Et godt sted at starte med Nokia 5800, er i den tekniske afdeling. Blandt de mange evner denne telefon har, kan først og fremmest nævnes den store touch-skærm på hele 3,2 tommer. I lydafdelingen kan den prale med surroundstereohøjtalere og 3,5 mm stik til hovedtelefoner så du kan lytte til musik og se video uanset hvor du befinder dig. Plads løber du ikke tør for med det massive 8 GB medfølgende hukommelseskort, hvilket giver dig plads til op mod 6000 sange!

5800’eren er udstyret med et formidabelt, knivskarpt 3,2 megapixel kamera med ægte fotooptik fra Carl Zeiss, autofokus og ikke mindre end dobbelt LED-blitz. Den er tilmed udstyret med Nokias GEO-kodning til kameraet som viser hvor billedet er taget (på et kort, vha. den indbyggede GPS). På samme måde understøttes det, hvis billederne uploades til f.eks. Share-On-Ovi eller Flickr.

Konklusion
Nokia 5800 XpressMusic er en af markedets mest avancerede mobiler p.t. og et kanon bud på en mulig kandidat til udskiftning af din nuværende. Nokia har ikke gået på kompromis med hverken funktioner eller design. Den kommer med QWERTY tastatur, men det er op til dig om du ønsker at bruge det, det “almindelige” telefontastatur, medfølgende styluspen eller helt enkelt bare med fingrerne.

På baggrund af funktioner, features og design, er Nokia 5800 XpressMusic et fantastisk valg. Det er, uden tvivl, en af de fedeste mobiler på markedet og den kan varmt anbefales herfra!

Specifikationer
Batteri
Taletid GSM 540.00
Taletid WCDMA (Hours) 9.00
Standbytid GSM 408.00
Standbytid WCDMA 24360.00
Battery Capacity (Wh) 1320.00

Data Services
High Speed Downloads
HSDPA

Formfaktor
Mobiltelefonens form Bar telefon
Phone Type funPhone

Foto Kamera
Kamera
Blitz
Zoom
Kameraopløsning (megapixel) 3.20

Funktioner
Vibrator
Touchscreen
GPS / Navigation

Hukommelse
Intern hukommelse (MB) 8192.00
Korttype Micro SD

Interfaces
Bluetooth
USB
WLAN
Wi-Fi

Kommunikations muligheder
SMS
MMS (Multimedia Messaging Service)
E-mail
Instant Messaging
Push E-Mail
Push To Talk

Media Formats
MP3
AAC
MPEG4

Mobilt netværk
Driftsfrekvens GSM Quad Band
GSM 850
GSM 900
GSM 1800
GSM 1900

Ringetoner / Designs
MP3

Skærm
Farvedisplay
Display Colors (million) 16.00
Skærm beredde (mm) 360.00
Skærm højde (mm) 640.00

Software
OS Version Symbian OS v9.4, Series 60
Pc Syncronisation
Lommeregner
Kalender
Organizer
Data Synchronisation

Størrelse og vægt
Vægt (gram) 109.00
Længde 111.00
Bredde 51.70

Video Kamera
Videokamera

Video
Se videoer af Nokias kraftfulde 5800 XpressMusic:


70 tanker om “Nokia 5800 XpressMusic”

 1. Hej, vidste ikke helt hvor godt det ville fungere med skærmen på 5800’eren, men den fungerer rigtig godt! virker også fint bare med fingrerne

 2. Har lige fået min Nokia 5800 for et par dage siden, og jeg har aldrig været så glad for en mobiltelefon! Alting kører perfekt, og i modsætning til min gamle HTC s710 så er der ingen lange ventepauser inden der sker noget.

  En telefon jeg klart vil anbefale folk at købe.

 3. jeg lurer på denne mobilen nokia 5800 red . hvor mye koster den uten abonnement . jeg vil gjerne betale kontant . mvh jamaa

 4. det er en kanon tlf rigtig god touchskærm hurtig i menuen og knivskarpe billeder selv når man zoomer helt ind er de gode

 5. Jeg har fået min for et par dage siden, den er rigtig god og jeg elsker den !!! Grafikken er fantastisk.. Spillene er bare rigtig dyre til en tuch telefon .. 70 kr.

 6. Jeg har en Nokia 6300 nu og bruger MEGET kalenderfunktionen. Har Nokia 5800 også så man kan oprette forskellige noter, f.eks. fødselsdag med dag/måned/årstal, så den popper op med alder på pågældendes fødselsdag???

 7. Jannie: jeg har ikke selv nokia 5800, men vil da stærkt gå udfra at den popper op -gør alle mobiler ikke det? Min HTC Hero gør det i alfald og hvad ville pointen ellers være med en kalender?

 8. Det er ikke alle kalendere som har fødselsdagsfunktionen 🙂 Så har Nokia 5800 den? Så man kan se hvor gammel vedkommende bliver?

 9. Hej.
  – et par af mine venner har den og den er mega fed ! får den selv i denne her uge ! glæder mig ubeskriveligt meget ! syndes ellers ikke at nokia er en specielt godt mærke… men den her er nået for sig selv ! den er perfekt (; ingen fejl og ingen ulember 🙂

 10. Kunne godt tænke mig en nokia 5800, men er der nogen som kan fortælle hvordan kamaret er? Er det nogle ordentlige billeder?

 11. Hvordan er den at SMS’e med? Er det nemt – har ikke prøvet at SMS’e uden taster man kan “føle”.

  1. Hej Camilla,

   At SMS’e med en touch mobil er naturligvis anderledes end med en “almindelig” mobil, men det er bestemt ikke svært — bare anderledes. Du kan evt. prøve at gå ind i en telebutik og spørge om du må prøve en (det kan godt tænkes du kan få lov til det) 🙂

  1. Hej Anne,

   5800’eren har WiFi, hvis det er det du spørger til. Det betyder du kan koble dig på trådløst internet i hjemmet, f.eks. Du kører derved over hjemmenetværket. Selve WiFi funktionen i Nokia 5800 koster ikke noget at bruge.

 12. Hey nu står der tilfældigvis, at den understøtter MPEG4. Betyder det at den også understøtter MPEG1 og MPEG2?

 13. Står imellem HTC touch og Nokia 5800. Jeg ved at Htcén kommer med cpu på ca. 550 ghz og har 256 mb ram til rådighed. Hvad med denne her?
  Tænkte på om selvom Nokia 5800 har en “dårlige” processor, om det kan lade sig gøre, hvis softwaren er optimeret, at der ikke er lang ventetid efter et tryk.
  Tak på forhånd.
  Morten Høy

  1. Hej Thomas,

   Hvis du sætter din Outlook kalender på din computer til at vise danske helligdage, og herefter synkroniserer din Nokia 5800 med Outlook, vil kalenderen i telefonen vise de danske helligdage.

  1. Hej Eva,

   Kameraet er udmærket for et 3,2 megapixel. Ønsker du bedre kamera, og stadig ønsker et touch-mobil fra Nokia, burde du måske overveje Nokia X6. Ligeledes en fantastisk mobiltelefon 🙂

 14. Jeg er meget afhængig af iTunes – jeg holder styr på min musik vha. spillelister, kommentarer og antal stjerner. Er det muligt at få dette ind på telefonen, eller kommer sangene bare ind som mp3-filer?

 15. det der tilbud i callme butikken…er det også muligt at få INDE i butikken eller er det kun over net?

 16. Jeg har min Nokia 5800 i 3 uger nu. Men når jeg slukke mobilen og tænder den igen kommer der bare noget hvidt hvor der står Nokia på. Den gidder ikke at tænde mobilen helt? nogen der kan hjælp mig hvorfor?

  1. Hej Jens,

   Jeg er ikke bekendt med problemet, da jeg ikke har hørt om andre der har været udsat for det du beskriver. Jeg synes du bør kontakte dem som har solgt dig mobilen, det skal nok til reparation 🙂 Alternativt kan du kontakte Nokias produktsupport

 17. Så vidt jeg har erfaret kan man ikke taste et tal ind mensan ringer. Jeg tænker på serviceopkald hvor man skal trykke et nummer for at komme videre.

  1. Hej Per,
   Som skrevet til søster-mobilen Nokia 5230, prøv at se om du ikke kan trykke Valg > Send DTMF, for at være i stand til at trykke tal mens du ringer.

 18. Hej igen.
  Jeg kan ikke forstå at efter sidste opdatering, kan den ikke holde strøm mere end en halv dag. Jeg mener ikke at ha gjort noget anderledes end ved sidste opdatering.

  Mvh
  Per

 19. Hej. Jeg har kigget lidt på denne mobil “Nokia 5800 XpressMusic” og en LG KM900 Arena. Hvilken synes i jeg skal købe? Prisen er det samme.

  Hvilken synes i jeg skal købe og hvorfor?

 20. er ikke rigtig med på alt det mobil haløj min søn vil gerne have en smartphone….. når vi har trådløs net herhjemme kan han så gå på nette uden det koster noget ?
  han har en lille søster som også ønsker sig en …. og de skal jo ikk koster alt for meget hver månede….
  hvad kan du anbefale ….

  crede

  1. Hej Crede,

   Mange smartphones i dag har adgang til trådløst netværk (også kaldet WiFi), hvilket betyder man kan logge på hjemmenetværket på telefonen, og derved slippe for at betale for databrug over mobilens eget internet. Dette har mobilen du skriver på ligeledes – Nokia 5800. Skal du derfor bruge en smartphone med WiFi muligheder, som ikke er voldsom dyr, kan Nokia 5800 XpressMusic bestemt anbefales.

   Held og lykke

  1. Hej Emma,

   Det er en udmærket mobil. Nokia 5800 er “storesøster” til den meget annonceret Nokia 5230, idet den har bedre kamera, WiFi og andet.

 21. 1. Har Nokia 5800 et USB kabel der medfølger
  2. Har den noter, og hvis den har, hvor mange tegn kan man så skrive i hver note, da jeg bruger det til Dagbog og til regnskaber

  1. Hej Zissan,

   – Ja, der medfølger microUSB kabel.
   – Ja, den har “note” applikationen. Hvor mange tegn man kan indtaste, tør jeg ikke kunne sige, men vil tro det er et gængs tal som ved andre lignende Symbian mobiler.

 22. hej har købt en 5800 xpressmusic, og det er nok det dummeste styresystem jeg nogensinde har haft, har haft den i 14 dage nu og er stadig ikke glad for den, men kan blive det, hvis du fortæller mig, hvordan kan man navigere uden at være online, ved udemærket at den skal kunne se sateliter, men skal det koste en linje til internettet eller skal jeg ud og købe en ny tlf, som ikke koster ekstra i brug. har opdateret mit kort på ovi. håber jeg får et svar hurtig inden jeg køber en ny.
  mvh janne

 23. Jeg har en Nokia 5800, som jeg er rigtig glad for, men den slukker og tænder af sig selv en del gange, og nu her i dag gjorde den det igen, og da den var klar igen var alle mine SMS’er væk, det har jeg ikke prøvet før, men det er sgu da brand hamrende ærgeligt og pisse irriterende, er der nogen der ved om de kan findes frem igen på nogen måde??
  Mvh

  Kim

  1. Hej Kim,
   Det lyder til mobilen har en defekt. Prøv at tage fat i forhandleren du købte den hos. Den skal muligvis til reparation.

 24. Jo tak, det kunne være jeg skulle prøve det, men den gør det jo kun en gang imellem, så er det svært og påvise fejlen…. derfor spørger jeg også her i dette forum, om der er andre der har de samme problemer

  Kim

 25. Hej!
  Jeg har for ikke så lang tid siden købt en Nokia 5800, som jeg blev rigtig glad for! Men den blev bare ved med at gå ud og gå i sort. Vi sendte den så ind, og da vi fik den tilbage var det der stadig. Vi nådede så at sende den ind fire gange, før jeg fik en ny, som jeg har fået her for nyligt. Jeg var rigtig glad for, at problemet var gået væk. Men så her på det sidste er den også begyndt på det og her igår nådede den at gå ud fem gange på under en time. Er der nogle der ved, hvad det kan skyldes og om jeg nu skal sende den ind igen?

  Kh. Jeanette.

 26. Hejsa 🙂
  Vil utroligg gerne være med på noderne og have sådan en ny sag med touch skærm, MEN jeg vil have en mobil hvor jeg kan se mine smileys i min tekstbesked og ikke kun når jeg modtager dem!! Derudover vil jeg gerne have en kalender hvor jeg kan se en dag af gangen og et kamara med blitz. Hjælp 🙂 Hvilken mobil kan opfylde de 3 krav???

 27. Nu har jeg snart haft min nokia 5800 i 1½ år, og er stadigvæk rigtig glad for den. Har haft nogle få problemer med den, men ikke noget alvorligt. Den har endda overlevet at falde i en fadøl 14 efter jeg købte den. Kan kun sige at jeg personligt syntes det er en klasse telefon (:.

 28. nu har jeg ledt efter en nokia 5800 kan ikke se den sælges nogen steder,er den helt udgået,heller ikke her på denne sde står der hvor den kan købes og pris

 29. Hey, Jeg har li fået en nokia 5800, og efter få dage så begynder skærmen at låse når jeg går ind på “internet”. Jeg kan ikke ikke gå ind på det som hedder internet eller min facebook. nogen erfainger med det?vh

 30. Hej

  Jeg kan godt se at du skriver prisen på nokia 5800 er på toppen af siden, jeg kan heller ikke se den og den kan ikke finde den i søg så hvor nøjagtig finder jeg priser på den?
  På forhånd tak

 31. Jeg har lige købt en nokia nokia 5800 express music i forretningen på frederikssundsvej.
  Kan det være rigtigt at de må sælge den uden et dansk eller engelsk bruger vejling. Vejlingen var på Spansk og så ringer jeg når jeg kommer hjem og så siger han ja hvordan tror du ellers vi kan sælge den så billigt de har opdateret den til Dansk sage han og påstår det er lovligt?
  Nu kikker jeg så på kviteringen og der står ingen ombytning/returret på mobil & pc.Siger loven ikke der er 14 dages returret og tilmed føler jeg at jeg ikke har fået en dansk en og har læst den kan resikerer at gå tilbage til spansk hvis man opdaterer ting? Jeg havde ellers lige glædet mig til at få denne telefon.
  Hilsen Pia

 32. Når du har aktiveret kameraet på bagsiden, skal du gå ind i menuen hvor du kan redigere de forskellige indstillinger. Der skal du vælge det sekundere kamera.

 33. fed mobil ..suveren god …men har et problem da jeg fik mobilen af en kammerat men uden manual m.m
  Jeg fik dog usb cabel med .
  men hvordan jeg får billeder fra mobil til pc er mig en gåde .
  så hvis der er nogen der har et svar på det vil jeg blive mega glad ….mvh.b

Skriv et svar