HTC Sensation

Anmeldelse

HTC Sensation anmeldelse

Først se videopræsentationen:

Hvis du bare har fulgt en smule med på TV de sidste par år, har du med garanti set et væld af reklamer fra HTC. I modsætning til deres store konkurrent Apple, lancerer HTC jævnligt nye telefoner som blandt andet har til formål yderligere at cementere deres solide plads på smartphone markedet. MEN, det er dog ikke altid at der er tale om en rival til Apples iPhone 4 (den nyeste fra Æblefabrikken, i skrivende stund).

Jeg nægter at bruge ordet ”iPhone Killer” (okay, der brugte jeg det så alligevel… Jeg finder selv ud), men der kan være brug for det her. HTC Sensation er intet mindre end hvad navnet lægger op til: En sensation.

Nu bringer jeg Apple op, men det er ikke den eneste konkurrent der skal ”vippes af pinden” med dette nye pletskud. Hvad måske er mest relevant at sammenligne den med, er LGs Optimus 2x OG ikke mindst, Samsungs nye Galaxy S II. Galaxy S ”2” har indtil nu haft forrygende succes. Vi skrev fx tidligere at ”pre-order” rekorden blev nuppet fra iPhone 4.

Ved både førnævnte LG og Samsung tlf, er der tale om hyper-mobiler med dual core processorer. Jeg kommer senere ind på præcis hvad det betyder, så hvis det lyder som nørd-snak, så lad mig forklare (lige under billedet)…

Hardware

Lad det være sagt med det samme. Sensation fra HTC er elektronikgigantens bedste mobil til dato – i hvert fald på specifikationspapiret.

Det er den første rigtige mobil fra HTC som fremviser Qualcomms nye Snapdragon MSM8660 CPU. Det betyder altså 1,2 GHz dual core, men ikke som de andre 1,2 GHz dual core mobiler på markedet. Snapdragons nye tilbyder nemlig asynkrone kerner, som kan (surprise, surprise) — fungere asynkront. Dvs. at de kan køre med forskellige hastigheder og strømforbrug.

Kolde (men lækre) fakta

På siden med de tørre specifikationer ser vi det iøjefaldende S-LCD kapacitive display, som måler 4,3 tommer. Den er prydet af Gorilla Glas, som er ekstremt stærkt og slidsikkert (for ikke at tale om ridsefrit). Den har gyro sensor (gyroskop) og leveres med det helt nye HTC Sense 3.0.

Har du adgang til trådløst internet er dette en mulighed med det indbyggede WiFi. Den har desuden 3G net (naturligvis), Bluetooth 3.0 og stereo radio med indbygget RDS. MicroUSB slottet finder du nederst til venstre. Udover det får du de gængse sensorer; G-sensor, digital kompas, afstandssensor og selvfølgelig, GPS.

Du spørger måske dig selv hvad formålet med det skulle være: Som det ses på bærbar-markedet, er et af de helt store trækplastre, strømforbrug, og ligeledes mangel på samme. Med andre ord, jo længere du kan gå uden af skulle genoplade, jo bedre. Det er præcis hvad HTC mener denne nye dual core type bør kunne – holde batterilevetiden på et suverænt niveau, da mobilen vil tilpasse strømforbruget til den app du bruger. Kobl det med dens Adreno 220 grafik og du har verdens pt. kraftigste Android telefon!

Et lille minus er dog, at den ikke har samme mængde intern hukommelse som det ses hos Samsungs Galaxy S II. Hvor Samsungs har 16GB intern plads, har Sensation blot 1 GB. Jeg siger ”lille minus”, da de til gengæld opvejer det med et medfølgende 8 GB hukommelseskort, så der stadig er plads til spil, apps, billeder, video og hvad du ellers måtte ligge inde med.

Med målene 126 x 65,4 x 11,3 mm og en vægt på 148 gram, er det en enhed du er komfortabel med at holde i hånden. Den ligger som den skal og selvom vægten kan synes i den høje ende, føles det utroligt passende for størrelsen på både selve mobilen og den flotte skærm, som pryder det meste af forsiden.

Nu ved jeg ikke hvordan du har det med størrelsesforhold kontra vægt, men for mig er der bare noget underligt i at stå med en telefon som fylder mere end de fleste, men samtidig vejer mindre. Har jeg brugt flere danske en-kroner end der kan ligge i min gamle Rasmus Klump-sparebøsse på en telefon, er det en lidt flad fornemmelse af stå med en plastikgenstand som ikke giver den ”pondus” fornemmelse jeg ved den burde give, specifikationerne (læs: hardware) taget i betragtning.

Flot HTC Sensation præsentation

Form

Sensations form er en smule rundere end konkurrent Samsung GSII. Faktisk lidt som vi kender det fra Incredible S. Ja, og Desire serien, for den sags skyld. Det kunne godt se ud som om HTC har fundet vinder-formen, siden de fleste af deres topmodeller har den. Om du er til den ene eller anden form er vel en smagssag. Der kan jeg nok ikke være til megen assistance.

Se videoen her, som sammenligner de to helt konkret:

Det skal dog medtages, at den lettere buede form Sensation har, er med til at skjule dens størrelse en smule. Den virker faktisk mindre end den egentlig er, hvilket er et plus i min bog. Den virker egentlig mindre end GS2’eren. Og ulig Samsungs (og lignende mobiler fra andre producenter), så er der ingen ”knirken” her. Den er fast i kødet, så at sige. Og det selvom at bagsiden kan tages af (klikkes af), så du får adgang til batteri, microSD slottet og SIM kortet.

Skærm og display

Flot skærm på Sensation

Skærmen er fantastisk. Den måler hele 4,3” med en fremragende opløsning på massive 960×540 pixels. Displayet giver et skarpt og krystalklart billede og gengiver farver selv i sollys. Skærmen gengiver små detaljer på lækker vis, så det er muligt (som på Apples iPhone 4), at læse småt tekst.

Kamera

Mobiltelefonen har to sæt kameraer – et foran og det primære bagved. Det forreste er aldrig ligeså sjovt at tale om som det primære på bagsiden og som det ses hos stort set alle mobiler på markedet, bruges det oftest til videosamtaler, hvor det i forvejen ikke er en nødvendighed med den ypperste billedkvalitet.

Det primære på bagsiden er dog en skønhed i sig selv. Vi taler 8 megapixel (vel at mærke tre mere end på iPhone 4) med både automatisk fokus og dobbelt LED blitz til at lyse hele rummet op! Du slipper heller ikke for lækkerier som touch-fokus (rør på skærmen hvor du mener den skal stille skarpt – hvis du vel at mærke vælger at gøre det manuelt), billed-stabilisering og ansigtsgenkendelse. Da den er udstyret med GPS er geo-tagging ligeledes en del af hverdagen i selskab med HTC Sensation. Det betyder at du kan se på et kort hvor billederne af taget. Smart hvis du har mange billeder fra utallige destinationer.

Optager du video, kan du gøre dette i den super høje opløsning 1080p, som egner sig perfekt til at blive smidt direkte op på storskærmen og blive set i fremragende kvalitet.

Batteri

Batterilevetiden var jeg lidt inde på i starten af anmeldelsen. Snapdragon-processoren den er udstyret med sørger for en batteribesparelse, idet de to kerner kan fungere asynkront.

HTC skilter med op til 495 minutters taletid og op til 400 timer standby, men med almindeligt brug skal du nok regne med omkring 2 dage. Det betyder så både tale, apps, net osv. Hvad jeg vil kalde standard for disse typer smartphones. Om ikke andet, er det bedre end strømslugeren HTC Desire HD.

Se Sensation liggende på bord

Konklusion

Det er muligt Apple giver den gas en gang om året med nye iPhone udgaver og det er også muligt at de hvert år bliver ved med at høste ros og succes med produktlanceringerne, men… Men, men, men…

Android er da for alvor ved at få ben at gå på. Som med alt andet software, bliver det bedre med alderen. Nye versioner rammer konstant markedet og når mobilproducenter som HTC samtidig bliver ved med at spytte nye telefoner ud, står man lige pludselig med vinderkombinationen.

HTC Sensation er kraftigere end hidtige modeller – faktisk den kraftigste fra HTC til dato. Den har 1,2 GHz dual core processor, masser af RAM, hukommelse, stor lækker skærm og alt hvad man kunne tænke sig i ”accessories” afdelingen. Her taler jeg om GPS, Bluetooth 3.0, HTC Sense 3.0, microSD, FM radio etc.

Hvis du har fulgt lidt med på telemarkedet, vil du vide at det nye og hotte netop er smartphones som er udstyret med 1,2 GHz dual core processorer. Som altid konkurrerer teleproducenterne om hvem der kan lave det hurtigste og vildeste og Sensation er da også begge de ting. Hvorvidt du skal vælge HTC’en eller Samsung Galaxy S II vil ultimativt være en smagssag. Begge er fremragende mobiler, så lad mig sige det sådan: Du kan ikke rigtig gå galt i byen med nogen af dem. Begge er high-end telefoner, dvs. begge ligger i den fornemmeste ende af skalaen – både hvad der angår specifikationer, men desværre også hvad angår prisen. Ingen af dem er specielt billige, så det er klart, de henvender sig til en bestemt målgruppe som ikke ønsker at gå på kompromis på nogen måde.

Sensations qHD skærm tager sig godt ud i forbindelse med web browsing og læsning af e-bøger, hvor det kan argumenteres for at GS2 tager sig bedre ud mht. multimedie (den har en anelse lavere opløsning). HTC’en har dog en klar ting kørende for den (husk på, begge er Android mobiler):

HTC Sense.

HTCs egen brugerflade, som virker mere gennemtænkt og følelses lidt federe end Samsungs TouchWiz. Historisk set, har Samsung ikke været lige så fremme i skoene som HTC, men det kunne godt tyde på at de endelig har fået ordentlig fodfæste. Som sagt er begge mobiler i særklasse, men rent specifikationsmæssigt vinder Samsung GS2.

Specifikationer

Specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Størrelse
Dimensions 126.1 x 65.4 x 11.3 mm
Weight 148 g

Skærm og display
Type S-LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 540 x 960 pixels, 4.3 inches
– Gorilla glass display
– Multi-touch input method
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Proximity sensor for auto turn-off
– Gyro sensor
– HTC Sense v3.0 UI

Lyd
Alert types Vibration, MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 1 GB storage, 768 MB RAM
Card slot microSD, up to 32GB, 8 GB included, buy memory

Datamuligheder og andet
GPRS Up to 114 kbps
EDGE Up to 560 kbps
3G HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, microUSB (MHL) v2.0

Kamera
Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, dual-LED flash, check quality
Features Geo-tagging, touch-focus, image stabilization, face detection, instant capture
Video Yes, 1080p@30fps, stereo sound recording, check quality
Secondary Yes, VGA

Styresystem, funktioner og features
OS Android OS, v2.3 (Gingerbread)
CPU 1.2 GHz dual-core processor, Adreno 220 GPU, Qualcomm MSM 8260 Snapdragon
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Black
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
– TV-out (via MHL A/V link)
– SNS integration
– Digital compass
– Google Search, Maps, Gmail
– YouTube, Google Talk, Picasa integration
– MP3/AAC+/WAV/WMA player
– XviD/MP4/H.263/H.264/WMV player
– Organizer
– Document viewer
– Voice memo/dial/commands
– Predictive text input (T9 Trace)

Batteri og batterilevetid
Standard battery, Li-Ion 1520 mAh
Stand-by Up to 350 h (2G) / Up to 400 h (3G)
Talk time Up to 8 h 20 min (2G) / Up to 6 h 40 min (3G)

Besøg HTC’s specifikationsside over Sensation

Video

Video

16 tanker om “HTC Sensation”

 1. I din konklusion siger du at du hellere ville fortrække HTC Sensation, end Samsung Galaxy S2. På det punkt er jeg uenig med dig. Prøv at tage et kig på andre anmeldere som:

  Mobilsiden.dk
  Mobil.nu
  Engadget.com

  De alle er enige om at Samsung Galaxy S2 er den ultimative smartphone på Android fronten.

  Samsung Galaxy S2 har en bedre skærm(Super AMOLED Plus)

  Den er kun 8,49 mm tynd.

  Den opleves i virkeligheden mere hurtig end Sensation.

  Min konklusion er at Samsung Galaxy S2 er bedre end Sensation fra HTC.

  (PS: Forventer at få et svar tilbage)

  1. Hej Mahsum,
   Tak for din besked. Review-sider vil ikke nødvendigvis have samme mening. Begge mobiler er fremragende, så det gælder også Galaxy S2. Jeg tror selv det kommer an på personlige præferencer, og specielt HTC Sense er jeg begejstret for. Måske er jeg blot mere til HTC, det gælder også følelsen af at have den i hånden. En mobil af Galaxy S2’s kaliber bør, i min bog, ikke give en slags plastikfornemmelse. Som jeg skriver vil valget være en smagssag, så det er helt fair du er af anden overbevisning.

  2. Hej igen Mahsum,

   Ved du hvad? Jeg har tænkt over din kommentar hele dagen, og er faktisk kommet frem til samme konklusion som dig. Det jeg lidt er kommet frem til er, at mine punkter i sidste kommentar ikke er nok til at favorisere Sensation over GS2. Med det in mente, retter jeg nu artiklen. Igen, tak for kommentaren! 😀

 2. Du er velkommen, men jeg vil dog også undskylde min hårde kritik. For der ER faktisk flere punkter du har ret i din artikel, som jeg har overset. Jeg har fx glemt bagsiden af Samsung Galaxy S2, hvor HTC Sensation er en klar vinder(Design- og materiale mæssigt).
  Som sagt er det en smagssag, og jeg forstår godt hvorfor du elsker HTC Sense 3.0, fremfor Touchwiz 4.0.

  Selvom jeg er uenig i din anmeldelse, vil jeg gerne hilse og sige, at jeg elsker dine lange dybdegående anmeldelser. Så fortsæt det gode arbejde. 🙂

  Med Venlig Hilsen

  Mahsum Fener

 3. Hej johnni petersen

  Begge mobiler har et kamera på 8 megapixel og kan optage video i 1080p.
  Samsung Galaxy S2 har én LED-flash, mens HTC Sensation har to.

  Men jeg vil dog konkludere at Galaxy S2 tager billeder i en kvalitet, som er en tand bedre en Sensation.

  Tak for spørgsmålet.

  Hilsen

  Mahsum Fener ,Mobilekspert

 4. Hej 🙂
  Jeg overvejer meget at købe denne mobil, nogen der ved
  hvor meget den koster i TDC uden abbonement? 🙂
  Hvis nogen ved det så skriv det venligst i en kommentar 🙂
  Takker på forhånd 🙂
  – Mie 🙂

 5. Hej 🙂
  Lige en kommentar til min egen besked:

  Men mit spørgsmål til om den har facetime, det spørgsmål vil jeg stadig meget gerne have svar på 🙂
  Og jeg vil også meget gerne vide om den har timescape, hvis i ved hvad det er 🙂
  Takker på forhånd – igen 🙂
  – Mie 😀

  1. Hej Sara (og Mie),

   Nej det er der ikke. Det skyldes at Facetime er en teknologi udviklet af Apple og kan derfor kun fås til deres produkter. Apples produkter er ikke hvad man kalder “open source”, som fx Android. Du kan dog bruge et lignende produkt, som du kan installere på Android enheder, fx Skype

 6. Fed mobil. Kan klart anbefales. Fedt design fedt det hele ;-)) Jeg troede desire var kvalitet. Den her mobil er er kvali. Super kamera.Køb den ;-)9

 7. Hej. Jeg har haft min HTC Sensation i ca 9 mdr. Jeg forelskede mig i den, men indrømmet er jeg ikke særlig god til at sætte mig ind i, hvad den egentlig kan, så jeg er helt selv “to blame”, for af en eller anden årsag, er jeg bare ikke særlig glad for den. Måske er det bare design/smagssag, det drejer sig om, men lige nu går jeg og tror at en Iphone vil være lykken for mig.
  Nu er det så også fordi, at jeg tabte den og skærmen er flækket. Utroligt nok har det ingen betydning for følsomheden og når der er lys i den, ser jeg det næsten ikke, men det er irriterende alligevel. Og det koster 1700 kr at få den lavet. Lige lidt for meget, når den koster 2700 fra ny uden abb.
  Er der nogen, som kan give mig en ordentlig overhaling og få mig til at værdsætte denne smukke og som jeg kan læse yderst anbefalelsesværdige lækre tlf og sige til mig, at lykken ikke findes i en Iphone?
  En af de primære årsager til, at jeg gerne vil have en Iphone er pga. knappen i midten nederst på telefonen. Jeg har næsten fra starten haft problemer med den lille sølvknap foroven på HTC’en, som man vækker/slukker/tænder på. den sidder sådan lidt fast agtigt, den er ikke ret følsom og ofte når jeg bruger kameraet, så slukket den. Det må jo være fordi knappen allerede er slidt.. Er der nogen, der har nogle vise/trøstende ord, som kan hjælpe?

  Alt i alt VIL jeg rigtig gerne bare være glad for den og droppe den der skide (pisse-dyre) iphone, men jeg kan simpelthen ikke få mig selv overbevist. Hjælp mig please..

  Vh. Mel

  1. Hej Mel,

   Du skriver top-knappen ikke fungerer som den skal — at den sidder fast og virker ugidelig — det lyder til du evt. er dækket af garantien på telefonen. Der er ingen tvivl om Apple laver nogle lækre mobiler, men samtidig er der jo heller ingen grund til at tage afsked med et konkurrerende produkt i topklassen, blot fordi de mekaniske dele ikke længere fungerer optimalt. Prøv at hør dem hos forhandleren, om de evt. kan være behjælpelig med et lille fix 🙂

   Tror dog desværre at den flækkede skærm står for egen regning 😉

 8. Hej,
  Jeg har haft en HTC Desire i to år uden større problemer og den er lige blevet stjålet.
  Jeg var meget glad for min mobil, undtagen for pladsen på den, der gjorde at jeg skulle udskifte mine programmer hele tiden.
  Jeg var ret glad for android og jeg har tabt min mobil op til flere gange uden at den har taget skade. Skærmen er der aldrig sket noget med.

  Er nu på udsøg efter en ny mobil. Der er mange mobiler som ser gode ud men er bange for at jeg ikke kan have dem da jeg er klodset og nok vil komme til at tabe mobilen på et givent tidspunkt.

  Jeg leder derfor efter en god telefon med bedre plads og en skærm som ikke går i stykker hele tiden som jeg har set hos mine venners iPhone’s og nyere mobiler.

  Mvh Nathalie

Skriv et svar