Sony Xperia Go

Anmeldelse

Sony Xperia Go anmeldelse

De sidste års massive bølger af højteknologiske smartphones, fra stort set alle producenter, har, i manges øjne, været en tiltrængt fornyelse af mobilmarkedet, som hidtil har været præget af de mere traditionelle typer med mekaniske knapper og mindre skærme.

Der er dog specielt ét segment i markedet som måske har følt sig en smule udeladt og det er brugerne af standhaftige mobiler. Mobiler som ikke så let går fra hinden ved tab og som kan modstå lettere hårdhændet behandling, som – uden at fornærme nogen – specielt håndværkere kan være kendt for.

Motorola har i flere år lavet disse typer af telefoner og nu vil Sony også være med.

De tre faver Xperia Go fås i: Gul, hvid og sort.
De tre faver Xperia Go fås i: Gul, hvid og sort.

Xperia Go er en hårdfør smartphone, som er specielt designet til at kunne modstå grov behandling, som tab i vand og så er den modstandsdygtig overfor støv. Det betyder bageren ikke behøver at være nervøs for at mobilen tager en tur i kagedejen, for den er lige til at fiske op og bruge igen. En anden god nyhed er at den kan betjenes med både våde og fedtede fingre, men af hygiejniske årsager er det dog stadig tilrådet lige at tørre den af efter sådan en tur.

Design og kvalitet (støv- og vandtæt)

De fysiske rammer opgør 111 x 60,3 x 9,8 mm og vejer lige præcis 110 g. Der er derfor ikke tale om en særlig stor smartphone, hvilket muligvis vil glæde håndværkere og brugere der arbejder i det fri. Den er nemlig nem at have med i en arbejdsbuks eller jakke.

Telefonen er IP67 (Ingress Protection) certificeret. 6-tallet står for modstandsdygtighed overfor støvpartikler og 7-tallet refererer til mobilens evne til at sky vand, hvor Sony siger at den kan modstå en dybde på op til én meter. Hvis du vil vide mere om IP kategoriseringer, kan du læse mere her. Som nævnt, kan den ligeledes betjenes med våde fingre, hvilket sjældent er muligt med andre lignende mobiltelefoner. Om telefonen siger Sony:

Vi har designet Xperia Go til at kunne klare alt hvad livet byder på. Vi har givet den et ridsefrit display, en batteribesparende tilstand til når du er sent på den og har sørget for den har den højeste modstandsdygtighed overfor både vand og støv af nogen smartphone.
Sony Mobile

Det problem Motorola har haft tidligere, er at deres hårdføre mobiler sjældent har været et kønt syn (Defy, anyone?). Xperia Go, på trods af dens solide opbygning, er stadig en æstetisk flot telefon. Det utrænede øje vil sandsynligvis ikke kunne se der er tale om en hårdfør model, hvilket er et stort plus.

Følgende video illustrerer hvordan det ser ud når Go filmer under vand:

Bagsiden er ekstrem holdbar, og sørger for at fordele eventuelle stød den måtte få på effektiv vis og alle porte er dækket af plastik for at forhindre indtrængen af uønskede partikler.

Xperia-Go-port
Alle porte er udstyret med et plastikdæksel som holder vand og støv ude.

Display og lyd

Skærmen består af et capacitivt LED baglyst display. Capacitiv betyder et skærmen reagerer på elektriske impulser der opstår når dine fingre rører ved skærmen, og ikke som ved resistiv skærme, som reagerer fra tryk. Displayet måler 320 x 480 pixels (som udgør 3,5” – den samme størrelse som på iPhone 4 og 4S) og den understøtter multitouch på op til fire fingre. Glasset af ridsefrit, men dermed ikke ment som en invitation til at ridse løs. I min erfaring er ”ridsefrit” ment til en hvis grænse.

haandholdt-Xperia-Go
Telefonen har en god størrelse og ligger rigtigt godt i hånden.

Lyden er udmærket, både den fra øretelefonerne og den indbyggede højtaler til medhør, ringesignaler, videokigning og mere. I højre side finder du et 3,5 mm jackstik, så du kan stilslutte øre- eller hovedtelefoner. Det er anvendeligt når man fx lytter til Spotify eller andre musiktjenester.

Hardware og styresystem

Android styresystemet fra Google benyttes på Xperia Go, hvilket giver dig mulighed for installation af alle de apps du kunne tænke dig (og nye kommer til hver dag). På et tidspunkt florerede der rygter om Windows Phone-powerede Sony telefoner, men det ser ikke ud til at blive til noget alligevel. Ærgerligt, for Nokia ser ud til sagtens at kunne få det til at virke.

Telefonen er trukket af en processor på 1 Ghz dual core og har 512 MB ram. Prislejet taget i betragtning, er det ganske udmærket specifikationer. På bagsiden er der monteret et 5 megapixel kamera, men du må undvære et på fronten. Kameraet er udstyret med automatisk fokus, som sørger for at stille skarpt for dig uden at du skal nørkle med det selv. Den har LED blitz til oplysning af motiver i mørke omgivelser, ansigts- og smil-genkendelse og 16x digital zoom. Du får også mulighed for geo-tagging ved hjælp af GPS’en, som betyder billeder du tager, bliver markeret på kort.

Mobilen kan sagtens klare en tur i et glas vand.
Mobilen kan sagtens klare en tur i et glas vand.

Til lagring af mediefiler får du 8 GB indbygget hukommelse (hvoraf 4 GB er brugertilgængeligt), og ønsker du mere plads kan den udbygges med yderligere 32 GB i form af microSD kort.

Mobilen fås i sort, hvid og gul og er udstyret med et 1305 mAh batteri, som betyder optil 460 timers standby-tid og op til 5-6 timers taletid, hvis den er opsat til 3G nettet (hvilket er det normale). Desuden får du Bluetooth 3.0, men du må desværre undvære NFC (Near Field Communication).

Hvad kan vi lide?

  • Vandtæt og modstandsdygtig overfor støv
  • Kan betjenes med våde fingre (wet finger tracking)
  • Hårdfør ved tab og knubs (du kan roligt tage den med på drukturen næste lørdag)
  • Prisbillig i forhold til hvad du får

Hvad kan vi ikke lide?

  • Ikke blandt de hurtigste mobiler på markedet
  • Mangel på front-kamera
  • Præ-installeret Android 2.3 (Sony siger Go godt kan køre nyere Android version – hvorfor er det så ikke installeret fra fabrikken??)

Konklusion – er den værd at købe?

Med Xperia Go er det nødvendigt at forstå hvad du køber inden du langer dine sparepenge over disken. Hele pointen ved mobilen er et bud på en moderne smartphone som er bygget til at kunne klare de stød og knubs en telefon kan blive udsat for. Et godt bud på målgruppen er håndværkere og andre der kan være hårdhændet med sin telefon, for Go byder nemlig på ridsefrit glas, støv og vandtæt konstruktion og betjening med våde fingre. Et ligeledes glimrende valg for fitness freaken der kan multitaske.

Telefonen ligger i midten af markedet prismæssigt, hvilket betyder du faktisk får en del for pengene. Du får ikke den mest kraftfulde – hvis det er det du ønsker bør du måske tage et kig på Sonys Xperia V.

Specifikationer

Specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100 – ST27i
HSDPA 850 / 1900 / 2100 – ST27a
SIM Mini-SIM

Størrelse
Dimensions 111 x 60.3 x 9.8 mm (4.37 x 2.37 x 0.39 in)
Weight 110 g (3.88 oz)

Skærm/display
Type LED-backlit LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
Size 320 x 480 pixels, 3.5 inches (~165 ppi pixel density)
Multitouch Yes, up to 4 fingers
Protection Scratch-resistant glass
– Sony Mobile BRAVIA Engine
– IP67 certified – dust and water proof (up to 1m for 30 mins)

Lyd
Alert types Vibration; MP3 ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Hukommelse
Card slot microSD, up to 32 GB
Internal 8 GB storage (4 GB user available), 512 MB RAM

Data og brug
GPRS Up to 107 kbps
EDGE Up to 296 kbps
Speed HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP, EDR
USB Yes, microUSB v2.0, USB On-the-go

Kamera
Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features Geo-tagging, touch focus, face and smile detection, 3D sweep panorama
Video Yes, 720p@30fps, continuous autofocus, video light, video stabilizer, check quality
Secondary No

Styresystem og features
OS Android OS, v2.3 (Gingerbread), upgradeable to v4.0 (Ice Cream Sandwich)
Chipset NovaThor U8500
CPU Dual-core 1 GHz Cortex-A9
GPU Mali-400
Sensors Accelerometer, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML5, Adobe Flash
Radio Stereo FM radio with RDS
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors White, Black, Yellow
– SNS integration
– MP4/H.263/H.264/WMV player
– MP3/eAAC+/WMA/WAV player
– TrackID music recognition
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
– Document viewer
– Voice memo/dial/commands
– Predictive text input

Batteri
Non-removable Li-Ion 1305 mAh battery
Stand-by Up to 520 h (2G) / Up to 460 h (3G)
Talk time Up to 6 h 30 min (2G) / Up to 5 h 30 min (3G)
Music play Up to 45 h

Billeder

Billeder

Se billeder af Xperia Go herunder (åbner i nyt vindue):

Video

Video

5 tanker om “Sony Xperia Go”

  1. Jeg er murer og har tidligere haft almindelige håndværker mobiler, men fordi jeg også gerne vil sende mms skal jeg hav en smart phone. Det er vigtigt for mig glasset ikke går itu hvis tab og da jeg arbejder meget ude kan det ske nogen gange. Kan glasset holde til at man taber den?

  2. jeg er selv håndværker og har lige idag smadret min ellers elskede xperia go….. skuffende nok er det endda sket i min bukselomme, jeg kan slet ikke bruge telefonen, fordi alle knapper er på skærmen, og den er helt lammet, først kunne jeg slet ikke se revnen, og jeg blev ved med at trykke på skærmen, men intet skete, så kunne jeg se en lille skade i skærmen midtpå i venstre side, og efter jeg trykkede mere på skærmen er er der kommet flere revner!jeg troede ellers nærmest den skulle køres over af en bus for at gå i stykker! næ tilbage til xperia mini pro… den har funket i 3 år uden problemer, ja den er ikke vandtæt… men skærmen har aldrig lidt skade, og det er nu det vigtigste

  3. hej var nu også ganske tilfreds med min,experia go indtil,den blev kastet hårdt ind i vægen 3 gange..nu kan den ikke mere,men det er vel fair nok he he

Skriv et svar