Sony Ericsson XPERIA Arc

Anmeldelse

Sony Ericsson XPERIA Arc anmeldelse

Var der nogen der sagde charmerende version af tidligere model Xperia X10? Det er i hvert fald hvad der er tale om med den nye satsning fra Sony Ericsson: Xperia Arc er en ”fiksere”, hurtigere, bedre og lettere ”buet” version af den forhenværende X10 fra samme producent.

Sony Ericsson Arc
Læg mærke til den lettere "buet" form

Forbedrede specifikationer

For den ikke-så-tekniske kan telefonen opsummeres med ”hurtigere og bedre”. Den leveres først og fremmest med Android styresystemet, som virkelig har vundet indpas hos Sony Ericssons mobiler.

Den leveres med Android 2.3 (Gingerbread) og har en 1 GHz Scorpion processor, 512 MB ram og 8,1 megapixel kamera. I ren praksis betyder det en hurtig telefon på linje med de fleste modeller fra konkurrenten HTC og Apple og et fantastisk kamera, som faktisk har flere pixels end iPhone 4’s. Okay, så langt, så godt.

Telefonen har HDMI udgang, så det er muligt at sætte den til dit TV (f.eks. i forbindelse med billeder eller videoer du har optaget), microUSB, WiFi, GPS, hele 8 GB hukommelse og andre gængse features man kan forvente af en mobil som Arc fra SE.

Den 4,2” store skærm benytter Sonys nye ”Reality Display” teknologi, som vel mest af alt kan siges at være deres bud på Apples ”Retina”. Det virker rigtig godt, og kombineret med Mobile Bravia (også fra Sony, hvor du måske kan genkende navnet fra deres TV’er) får du fremragende black level (sort) og gode farver.

Optag HD video (720p) på SE Arc
Optag HD video (720p) på SE Arc

Sony Ericsson Arcs kamera

Som beskrevet ovenfor er mobiltelefonen udstyret med et fremragende 8,1 megapixel kamera. Kameraet bruger Sonys ”Exmoor-R” sensorteknologi, som fremmer følsomheden hvilket giver væsentlig bedre billeder i omgivelser med lav belysning (f.eks. om aftenen). Dette kombineret med 2,4 linsen giver et bedre billede i indendørsomgivelser end mange af konkurrenternes modeller.

Du får desuden autofokus, LED blitz og berøringsfokus, hvilket vil sige at du blot skal røre på skærmen hvor du ønsker at telefonen skal fokusere. Derudover har den billedstabilisering, geo-tagging (vha. af GPSen) og smil- & ansigtsgenkendelse.

Alt i alt hele pakken hvad angår kamera, og SE Arc er derfor et glimrende alternativ til det almindelige digitalkamera du ellers er vant til at slæbe rundt på!

8,1 megapixel kamera
8,1 megapixel kamera

Design

Den mest åbenlyse kvalitet hos Arc’en, er designet. Forbrugerne bliver stadig mere krævende ift. æstetik og design, og med med ”Æble”-firmaets høje placering af overlæggeren, er samtlige mobilproducenter nødsaget til at tillægge designet mere opmærksomhed end det tidligere har været tilfældet. Og det må man sige er lykkedes for Sony Ericsson i denne ombæring.

Arc er en fryd for øjet!

Sony Ericsson Arc har lækkert design
Sony Ericsson Arc har lækkert design

Man lægger øjeblikkeligt mærke til det stilistiske ydre og simple struktur. Hvad er det man siger: mindre er mere?

Mobilen er blot 8,7 mm tyk hvilket øjeblikkeligt gør den til en af de tyndeste telefoner på mobilmarkedet. Den er som skabt til bukse- eller skjortelommen uden at blive til et irritationsmoment, da den også kun vejer 117 gram.

Den lettere buede form og metalbagside føles lækkert i hånden og ser fantastisk ud. Skærmen pryder forsiden med sine 4,2 tommer, hvilket giver god plads til at navigere rundt og samtidig at kunne se hvad der rent faktisk foregår på skærmen! Nederst på forsiden ses tre fysiske knapper. Disse kan bruges til at aktivere skærmen, så det ikke altid er et krav at skulle op i toppen af telefonen.

Hvad enten man vælger den sorte eller mere klassiske sølvudgave, vil jeg sige at det er en lækker mobil som jeg personligt ikke ville være bange for at vise frem til andre. Et mindre minus er dog at stikket til hovedtelefonerne sidder i venstre side, hvilket kan gribe lidt fat i lommen. En bedre idé ville have været at placere den enten i bunden eller toppen.

En af de tyndeste smartphones på markedet
En af de tyndeste smartphones på markedet

Samlet konklusion for Sony Ericsson Arc

Arc er Sony Ericssons nyeste mobil i ”Xperia” serien. Den er udstyret med det nyeste Android styresystem fra Google og har en processor (kernen af telefonen) på 1 GHz. Med tilhørende 512 MB ram er Arc en lynhurtig telefon, og kan sagtens konkurrere med lignende modeller på markedet som f.eks. HTC Incredible S og iPhone 4.

Den har 8,1 megapixel kamera, med alt hvad hjertet kan begære af ekstra features, f.eks. autofokus, LED lys/blitz, geo-tagging, smil- og ansigtsgenkendelse m.m. Arc har desuden GPS, mulighed for at SMS’e i ”samtale stil” og mulighed for at logge på det trådløse hjemmenetværk (WiFi). Er du typen der downloader musik, optager billeder, installerer programmer og hvad man ellers kan med en moderne smartphone, så lader Sony Ericsson Arc dig gøre dette med hele 8 GB intern hukommelse. Med et ekstra microSD kort kan hukommelsen udvides med yderligere 32 GB!

Samlet set er Xperia Arc en fremragende mobiltelefon, som henvender sig til den kvalitetsbevidste der ikke ønsker at gå ned på udstyret. Lækre specifikationer og lækkert design – hvad mere kan man ønske sig?

Specifikationer

Specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800

Størrelse
Dimensions 125 x 63 x 8.7 mm
Weight 117 g

Skærm og display
Type LED-backlit LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
Size 480 x 854 pixels, 4.2 inches
– Scratch-resistant surface
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Multi-touch input method
– Sony Mobile BRAVIA Engine
– Proximity sensor for auto turn-off
– Timescape UI

Lyd
Alert types Vibration, MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 320 MB storage, 512 MB RAM
Card slot microSD, up to 32GB, 8 GB included, buy memory

Datamuligheder
GPRS Up to 86 kbps
EDGE Up to 237 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features Touch focus, image stabilization, geo-tagging, face and smile detection
Video Yes, 720p@30fps, continuous autofocus, video light, check quality

Funktioner og andre features
OS Android OS, v2.3 (Gingerbread)
CPU 1GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes + downloadable, motion gaming
Colors Midnight Blue, Misty Silver
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via third-party application
– Digital compass
– HDMI port
– Active noise cancellation with dedicated mic
– MP4/H.263/H.264/WMV player
– MP3/eAAC+/WMA/WAV player
– TrackID music recognition
– NeoReader barcode scanner
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
– Facebook and Twitter integration
– Document viewer
– Adobe Flash 10.2
– Voice memo/dial/commands
– Predictive text input

Batteri og -levetid
Standard battery, Li-Po 1500 mAh
Stand-by Up to 430 h (2G) / Up to 400 h (3G)
Talk time Up to 7 h (2G) / Up to 7 h (3G)
Music play Up to 31 h

Billeder

Billeder

Herunder kan du se nogle udvalgte billeder af Sony Ericsson Arc. (Alle åbner i nyt vindue)


Video

Video


8 tanker om “Sony Ericsson XPERIA Arc”

 1. Har lige bestilt Sony ericsson arc, håber den snart kommer! (callme har den ret billigt, men bemærk at det er med abonnement)

 2. Arh, har også lige bestilt den (tdc har den også billigt m/ abo :D) Glæder mig som en sindssyg til at få den i hånden!! ^^

  1. Hey Kim,

   Hvis du har tid må du meget gerne vende tilbage til tråden her og give en kommentar med på vejen, når du engang har fået afprøvet den! Vil meget gerne høre hvad du synes om den og det tror jeg bestemt også der er andre der vil 🙂

 3. Super telefon. Godt kamera. Lækkert design. Flot anmeldelse.

  Der er ikke så meget mere man kan ønske. Rigtig god Smartphone fra SE, dog bryder jeg mig ikke om de 5 knapper der er på bunden af forsideskærmende.

 4. Hej

  Jeg har købt Xperia arc s hos call me hvor jeg i forvejen var kunde. Jeg ved ikke hvad den egentlig koster. Den jeg har købt hedder Xperia arc s så jeg vil gerne vide om det er denne telefon for jeg kan ikke se at I omtaler arc s noget sted. Jeg har købt den rentefrit over 24 måneder til 75 kr om måneden. Det vil sige at jeg betaler 1800 kr. For telefonen. Jeg får derudover 5% rabat så reelt betaler jeg 1710 kr for telefonen. Jeg har derudover et abonnement som jeg har haft hele tiden ( 6 T tale, 10 gb data fri mms og sms ) 149 kr. om måneden minus de 5 % rabat så reelt 141,50 kr. Det fås ikke billigere. Derudover får jeg som mobilkunde rabat på mit mobile bredbånd så jeg få 20 gb data til 99 minus 5 % reelt 95 kr. om måneden. Det vil sige at jeg får dækket hele mit behov og mere til for mobil og internet for 244 kr. Om måneden og så kan jeg sådan set være på nettet fra morgen til aften både på pc og mobil. Ja og så den meget billige telefon hvor det eneste jeg har betalt udover de 1710 kr. For telefonen som jeg afdrager med 71,25 kr i 24 måneder som sagt uden renter og gebyrer bortset fra 49 kr i fragt da jeg fik tilsendt telefonen.
  Hvis der er nogen der er fristet at disse tilbud og du ikke er medlem af forbrugsforeningen som giver de 5 % rabat på alt hos call me så er der mulighed for at få vennerabat. Hvis du vælger et af deres abonnementer med eller uden telefon så får du 150 kr. i Rabat på din første regning og du betaler 0 kr. i oprettelse.
  jeg har været tilfreds kunde i mange år, hvilket jeg som sagt jævnligt bliver belønnet for. Jeg har altid fået en fair behandling af kundeservice som IKKE er svære at komme igennem til. Er der tvivl om f.eks. at jeg har foretaget et meget langt opkald som jeg mente var forkert ja så har jeg uden problemer fået mine penge tilbage.

  Skriv her HVIS NOGEN HAR ET BEDRE OG BILLIGERE ABONNEMENT HOS EN TELEUDBYDER DE KAN ANBEFALE, MEN NU ER DET FØRST AKTUELT FOR MIG EVT. AT SKIFTE OM 24 MÅNEDER

  1. Hej Jette,

   Tak for din besked, og nej, dette er ikke S modellen. S-modellen er en opdateret version

Skriv et svar