Sony Ericsson Aspen

sony-ericsson-aspen

Anmeldelse

Sony Ericsson Aspen anmeldelse

Aspen fra Sony Ericsson er det nyeste medlem i Greenheart serien, som fokuserer på miljøvenlighed. Med mulighed for personalisering af startskærmen og fuldt, fysisk QWERTY tastatur, ser SE Aspen allerede ud som et glimrende valg. Bemærk, at på trods af flere af de illustrative billeder viser telefonen som værende på engelsk, er den naturligvis på dansk i Danmark 😉

Design

Aspen minder en smule om en Blackberry i dens design, idet den har lidt at samme form og det store tastatur direkte på fronten. Mobilen måler 117 x 60 x 12,5 mm og vejer 130 g. Nok til at få følelsen af en robust og solid telefon, men ikke så meget at det bliver et irritationsmoment.

SE Aspen mobiler

Skærmen måler 2,4” med en opløsning på 320 x 240 pixels. QWERTY tastaturet er noget af det første som springer i øjnene og der er desuden knapper til ”tag opkald”, ”afslut” osv. Selvom den har fysisk tastatur på forsiden, er den også udstyret med touchskærm så du kan trykke på skærmen.

Sony Ericsson Aspen i sort og sølv

Telefonen laves i to farver: blank sort og lys sølv.

Funktioner og brug af SE Aspen

Aspen kører med Windows Mobile 6.5.3 Pro, men da Windows Phone 7 er lige på trapperne, er der højst sandsynligt god chance for at en opgradering af styresystemet kommer på tale senere hen.

Telefonen understøtter WiFi (trådløst internet), Bluetooth og Micro USB (til overførsel af filer til/fra PC eller andre elektroniske enheder).

Den har en del multimediafunktioner som bl.a. inkluderer 3D spil og flere applikationer man kender fra computere: Skype, Facebook, Youtube og andet. Videoer kan streames direkte fra mobilen og du kan lytte til radio med den indbyggede FM radio (som i øvrigt også har RDS, eller trafikradio). Du får desuden glimrende lyd med Sony Ericsson Aspen!

Kameraet er på 3,2 megapixel, som leverer udmærkede billeder og du kan zoome op til 4x (digitalt). Med sådan et kamera kan du snuppe evige minder af ferier, fester med vennerne eller hvad du ellers måtte ønske. Video er naturligvis også muligt og alle filerne kan, som sagt, overføres direkte til din PC.

Samlet vurdering

Med en pris som ikke befinder sig i den høje ende af skalaen og med de funktioner der medfølger, er Sony Ericsson Aspen et fabelagtig valg. Du får f.eks. WiFI (trådløs internet), Bluetooth, microUSB, 3,5 mm audio jack til hovedtelefoner, hele 4 GB hukommelseskort indkluderet, indbygget GPS (med aGPS support) samt forskellige nyttige applikationer.

Applikationerne indbefatter Youtube, Facebook, Pocket Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, PDF viewer) og mere. Hele herligheden kommer i miljøvenligt materiale (Greenheart serien). Perfekt mobil til den der ønsker control!

Specifikationer

Specifikationer

Kamera
* Digital Zoom – up to x4
* Camera – 3.2 megapixel
* Smart contrast

Underholdning
* Radio – FM radio with RDS
* YouTube™
* Video viewing
* Video streaming
* Media
* Java
* 3D games

Kommunikation
* Outlook® Mobile
* Facebook™ application
* Vibrating Alert
* Speakerphone

Musik
* PlayNow™
* Music tones – MP3, AAC
* Windows Media® Player Mobile
* Stereo speakers
* Media Player
* Bluetooth™ stereo (A2DP)
* Album art

Forbindelsesmuligheder
* Gokivo®
* Micro USB connector
* 3.5 mm audio jack
* WiFi™
* USB support
* USB mass storage
* Synchronisation
* Bluetooth™ technology
* aGPS
* Microsoft Office® mobile
* Google Maps™

Design
* Keyboard – QWERTY
* Touchscreen
* Wallpaper animation
* Picture wallpaper

Browser og web
* Web browser – Internet Explorer® Mobile
* Pan & zoom
* Google™ search
* Web feeds
* Bookmarks

Beskeder
* Text messaging (SMS)
* Predictive text input
* Picture messaging (MMS)
* Instant messaging
* Exchange ActiveSync®
* Email

Kalender og andet
* Windows Mobile®
* Tasks
* Phone book
* Notes
* Flight mode
* Calendar
* Calculator
* Alarm clock

Se mere om Sony Ericsson Aspen specifikationer

16 tanker om “Sony Ericsson Aspen”

 1. Hej Cecilie

  Det er primært en arbejdsmobil, men der som sagt 3D-spil i mobilen. Så underholdning er der lidt af.

  1. Hej Karl,

   Jeg skal ikke kunne sige om du kan “konvertere” den, men som udgangspunkt vil den være på engelsk. Skal den virke i DK, skal den ikke være låst.

 2. Jeg går på gymnasiet og kunne godt bruge en telefon, hvor det også er muligt at skrive noter på. Var denne mobil en mulighed til det?

  1. Hej Katrine,

   Som udgangspunkt kan du godt skrive noter på den, som med de fleste telefoner af nyere dato. Personligt ville jeg dog vælge en smartphone til formålet, da den større skærm giver bedre overblik, netop når det gælder noget som noter, e-mails og andre “større” beskeder.

Skriv et svar