Sony Ericsson XPERIA X10

Sony Ericsson Xperia X10

Anmeldelse

Sony Ericsson XPERIA X10 anmeldelse

Sony Ericsson har med deres nye X10, leveret en imponerende multimedie gadget i form af en mobiltelefon, som har stort set alt hvad man kunne ønske sig i en håndholdt touch mobil. Med en af de mest imponerende funktionslister endnu fremvist fra elektronikgiganten, kan man roligt anse Sony Ericsson X10 som værende en af deres flagskibsmodeller.

Funktioner

Det første som falder en i øjnene, er den kæmpe store TFT baseret capacitive (den gode touchskærmsteknologi) touchskærm, som måler hele 4.0 tommer i diagonalen, samt 854 x 480 pixel i opløsning. Skærmen er ligeledes betrukket med ridse frit glas, til dem som har nøgler og mobil i samme lomme, samt auto-rotation (med indbygget accelerometer sensor), som automatisk vil finde ud af hvordan telefonen vender og dreje skærmen på baggrund af dette.

Xperia X10 liggende

SE har heller ikke slækket på kameradelen (på trods af mobilen er en touchbaseret enhed), og har udstyret X10’eren med en fremragende 8.0 megapixel kamera med autofokus, LED blitz og andre fede features, hvilket gør X10 til den Android baseret mobiltelefon, der på nuværende tidspunkt har det mest avancerede kamera! Med kameraet får du desuden smil- og ansigtsgenkendelse samt billedstabilisering, så du altid tager knivskarpe billeder. Da enheden har indbygget GPS, får du ligeledes geo tagging på dine billeder, som betyder at du til hver en tid, kan spore på kortet hvor præcis billedet blev taget.

Udover den store kvalitetsskærm og det imponerende kamera, giver Sony Ericsson dig også mulighed for at bruge mobilen som et, mere eller mindre, transportabelt mediehus, idet den understøtter formaterne MP3, AAC, eAAC+, WMA, RA, MP4, WMV, H.263 og H.264 (de sidste 3 for video). Mobilen har 1 GB intern hukommelse til billeder, spil, film og andet, men mulighed for udvidelse til 16 GB (via microSD kort). X10 har, som noget nyt hos Sony Ericsson mobiler, et 3,5 mm audio jack stik, så du kan tilslutte dine almindelige hovedtelefoner!

Sony Ericsson X10 Xperia bagfra

Netværksmæssigt er SE X10 også helt i top: Du får HSDPA med hastighed op til 10,2 Mbit, plus HSUPA op til 2 Mbit og trådløst internet (Wi-Fi) med DLNA support plus EDGE og GPRS. Processoren i X10’eren, er den samme vi ser hos andre high-end Android mobiler som HTC Desire og HTC HD2, nemlig Qualcomm Snapdragon 1 GHz, hvilket er med til at give en lækker gnidningsløs betjening og navigering.

Mobiltelefonen har desuden Bluetooth 2.1, mini USB og GPS med A-GPS support, samt diverse integreringer med Google services som Gmail, Google Kalender og Google Maps. Der er ligeledes gode muligheder for at holde trit med dit sociale liv, idet der med lethed kan benyttes både Facebook, Twitter m.m. Slutteligt, når du skriver SMS, kan de vises i “threaded view“, til dem som kan lide beskederne vist sådan.

X10 Design

X10’eren har, som med de fleste andre touch mobiler, en skærm som er det første der springer i øjnene. Selve mobilen kan føles på den store side, men det skyldes mest af alt dens imponerende 4 tommer touch skærm (hvilket er større end den på iPhone, f.eks.). Der lader ikke til at være meget plads fra selve skærmens side, til mobilens side og det ser da også ud til Sony Ericsson har gjort god brug af pladsen.

Sony Ericsson X10 i hvid bagfra

På trods af dens forholdsvis store størrelse, måler den kun 13 mm i dybden, hvilket hjælper med til at den ikke virker som en stor klods. Den har desuden en lettere formet bagside, hvilket medfører god balance i hånden. Vægten siger 135 g, hvilket er hvad man kan forvente af en mobil af denne kaliber (hverken for tung eller for let).

Mobilen fås i både sort og hvid og de samlede mål er 119 x 63 x 13 mm. Telefonen er fremstillet i et lettere ”glossy” plast materiale, hvilket giver et fornemt eksklusivt look.

5 gode grund til at købe Sony Ericsson X10:

 1. Stor 4” CAPACITIVE touch skærm med ridsefrit glas
 2. Mest avancerede Google Android 8 megapixel kamera til dato
 3. Touch fokus, billedstabilisering, autofokus, LED blitz og mere
 4. Indbygget GPS (med A-GPS support), Bluetooth og mini USB
 5. Lynhurtig 1 GHz Snapdragon processor (giver bl.a. hurtig betjening af mobil)

Opdatering: Sony Ericsson har lanceret en mini udgave af X10, til dem som ønsker høj klasse og samtidig lille mobil.

Specifikationer

SE X10 specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 1700 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 – X10a for Americas

Størrelse
Dimensions 119 x 63 x 13 mm
Weight 135 g

Display / skærm
Type TFT capacitive touchscreen, 65K colors
Size 480 x 854 pixels, 4.0 inches
– Scratch-resistant surface
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Timescape/Mediascape UI

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones, composer
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 1 GB storage, 384 MB RAM
Card slot microSD up to 16GB, 8GB card included, buy memory

Datamuligheder
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash
Features Touch focus, image stabilization, geo-tagging, face and smile detection
Video Yes, WVGA@30fps
Secondary No

Funktioner
OS Android OS 1.6
CPU Qualcomm QSD8250 Snapdragon 1 GHz processor
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM
Browser HTML
Radio No
Games Yes
Colors Sensous Black, Luster White
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via third-party application
– Digital compass
– MP4/H.263/H.264/WMV player
– MP3/eAAC+/WMA/WAV player
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
– Document viewer
– Voice memo
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Po 1500 mAh (BST-41)
Stand-by Up to 415 h (2G) / Up to 425 h (3G)
Talk time Up to 10 h (2G) / Up to 8 h (3G)

Video

Video


20 tanker om “Sony Ericsson XPERIA X10”

 1. Nu har jeg bestilt den med efter som at skærmen og dens kvalitet udgør en stor del af telefonen, hvor godt virker den og hvor let bliver den ridset? Vil nødig den ser slidt ud efter kun kort tid. Glæder mig til den kommer, bestilte hos 3 der var den billig

  1. Hej Michael og Johnny,

   Håber I bliver glade for den, det er en fremragende mobil. I skal begge være velkommen til at skrive om jeres oplevelser med den, på senere tidspunkt!

 2. Nu bruger jeg rigtig meget mit vækkeur og nedtælling i min mobil, men er der nedtælling i den her? Det står nemlig ingen steder, på nettet.

 3. Måske en fremragende telefon, men der er ingen radio i!!!! hvad sker der lige der?? Det mangler helt vildt og havde jeg blot været opmærksom på dette havde jeg ikke købt den. ØV

 4. Er i så glade for jeres Sony Ericsson XPERIA X10 eller er den der vil “Bytte” med Samsung SGH-F480. Fed telefon med radio men uden GPS så skriv lige til mig på [email protected].. Hilsen Jørgen

 5. Man kan hente utrolige mange programmer, spil og masser af andre ting i den. Så mon ikke at det skulle være muligt at få radio også. Mange kan ikke lide opsætningen når man skriver sms, da må får et keyboard. Men også det kan hentes, så man får de alm taster som man er vant til fra andre mobil telefoner. Man skal bare gå ind på et Android forum og søge lidt. Da det ikke er en alm app som man lige henter. Super fed mobil, er utrolig glad før min.

 6. I som har købt experia x10. Hvad synes I om GPS, virker den, skal den på nettet for at bruge GPS ?? Jeg prøver at finde ud af om det er denne model jeg skal have!

 7. Jeg er også nysgerrig efter hvilke applikationer man kan hente til den, og hvor .. den vigtigste er såsom Skype og msn messenger, er det noget der kan hentes til den? Kan ikke finde ud af det nogen steder

 8. Jeg købte X10’eren i sommers, Den er dog allerede ridset 🙁
  Men man kan få alt til den 🙂
  Jeg Har:
  Msn
  Skype
  Twitter
  Facebook
  Tagged…

  Gps’en på den finder jeg ikke dårlig, den virker som den skal 🙂
  Og den skal selfølgelig bruge netadgang 🙂

 9. Hvor meget koster den .. ?
  Vel ikke alt for dyr, hvis den er det, kan man så afbetale på den .. ?
  Vil bare ikke købe den igennem 3mobil eller Call me .. !

 10. har haft den her mobil siden starten af december 2010, indtil for to uger siden da den blev stjålet i byen. Det er den bedste tlf jeg nogensinde har haft. Den har mulighed for at downloade mange mange MANGE applikationer og mange gange kan man finde de samme som man kan finde til iPhone, samt mange flere og mange der er bedre end til iPhone også. Tlf’en har ikke radio på, men det kan man også downloade som apps. koster lige over 2000 kr,- hvis man bestiller over nettet uden abonnement. 😉

 11. på tlf’en er der en “app” der hedder MARKED, det er et kæmpe forum, nærmest ligesom en google search indefor hvad telefonen kan rumme, der kan man søge på direkte ord eller gå ind og surfe i diverse kategorier når det gælder om at hente apps til sin tlf.

Skriv et svar