Sony Ericsson X10 Mini

Anmeldelse

Sony Ericsson X10 Mini anmeldelse

Vi kender allerede navnet fra den fysiske større storebror Xperia X10, som kom frem tidligere med den store 4” touch skærm og masser af funktioner. X10 Mini fra Sony Ericsson er i øvrigt den mindste Android baseret (operativ system) mobil på markedet. Målet med X10 mini er, at fremstille en mobiltelefon som teknisk set måler sig med Xperia X10, men i et noget mindre ydre. Hvorvidt dette lykkes vil vi se nærmere på nedenfor.

Design og format

Selve mobilen lever i den grad op til tilnavnet ”mini” idet den blot måler sølle 83 x 50 x 16 mm, og samtidig kun vejer 86 gram. Størrelsen og vægten gør det særligt nemt at få plads til telefonen i lommen, hvad enten der er tale om buksen eller skjorten. Det er tydeligt at Sony Ericsson har haft fokus på let transport.

Som det ses på billedet, har SE X10 Mini er lettere firkantet design. Dette har været en nødvendighed for at få plads til al elektronikken på et forholdsvist lille område. Mobilen er udført i sort, skinnende plast og mens nogle måske har den holdning at metal-kroppe er bedre, foretrækker jeg plast, da jeg synes det giver et bedre greb i telefonen.

Skærmen hos X10 Mini måler 2,5”, hvilket virker som en fair størrelse for en touch mobil i den størrelse. Det virker logisk for Sony Ericsson at lancere et modstykke til Xperia X10. Dette fordi, at hvor Xperia X10 pressede grænsen til hvor stor én skærm man kunne proppe i en mobil, presser X10 Mini grænsen for hvor lille man kan lave den. Det er forfriskende at se variation på markedet, og X10 Mini er et godt bud på en lille touch-baseret mobiltelefon.

X10 Mini Funktioner

Telefonen anvender QVGA opløsning til skærmen og skærmen betjenes med selv de letteste tryk. Processoren er af størrelsen 600 Mhz, hvilket er en fremragende størrelse for en mobil i dette format. Hurtig betjening og navigering er et af kendetegnene hos X10 Mini. Sony Ericsson har desuden foretaget en omstrukturering af brugerfladen fra den større model, hvilket spiller godt sammen med mobilens størrelse.

Store plusser ved X10 Mini inkluderer bl.a. de uendelig mange ”home”-skærme muligheder samt hjørne-genvejene, som giver hurtig og let adgang til ”home”-skærmene og SMS funktioner og andet. Igen, let og hurtig navigering. Der er desuden mulighed for at tilrette hvilken widget der skal vises på hver skærm, hvilket gør det hurtigt at finde hvad du leder efter. Størrelsen på skærmen gør samtidig at du ikke finder massevis af genvejsikoner, som der ofte kan findes hos smartphones, men skærmstørrelsen taget i betragtning, er det ganske hensigtsmæssigt.

Hvor utroligt det end måtte lyde, har Sony Ericsson formået at inkorporere et 5 megapixel kamera, som både har auto-fokus, LED blitz/lys og geo tagging på billeder (der anviser på kort, vha. den indbyggede GPS, hvor billedet er taget).

Den lille mobil er udstyret med 128 MB intern hukommelse, samt et 2 GB microSD kort (inkluderet). Der er ydermere mulighed for at logge på det trådløse netværk vha. WiFi funktionen, samt understøttelse af både Bluetooth, microSUB, digital kompas og 3,5 mm audio jack stik, så du kan benytte dine almindelige hovedtelefoner til at høre musik, se video og meget mere. For at fortsætte ud af den tangent, medfølger ligeledes indbygget FM radio i stereo, som også har RDS (trafikradio). Af Sony Ericssons egne tiltag, får du bl.a. TrackID, hvilket kan analysere musiknumre og fortælle dig hvilken der er tale om, hvilket er en ganske smart funktion til de musikinteresserede.

Samlet X10 Mini vurdering

Sony Ericsson X10 Mini er en relancering af den større Xperia X10, som udkom først. Hvor den første havde en gigantisk 4” touch skærm, er X10 Mini væsentlig mindre med en kun 2,55” skærm. Den er Android baseret og faktisk den mindste Android mobil på markedet p.t.


På billedet ses størrelsesforholdet mellem den store XPERIA X10 og X10 mini

X10 Mini har masser af fede funktioner som stort 5 megapixel kamera, med auto fokus, LED blitz, geo tagging og mere, samt masser af hukommelse (2 GB microSD kort inkluderet), indbygget GPS, hurtig processor og mere. Sony Ericsson har formået at ombygge den større Xperia x10 model, så den passer i en forholdsvist lille kasse (som kun måler 833 x 50 x 16mm), og skærmen synes at passe til mobilen. Slutteligt er det værd at nævne at X10 Mini samtidig er en billigere version af Xperia X10. Absolut en anbefalelsesværdig mobil, for dem som foretrækker kompakte telefoner, men stadig ønsker touch-typen.

Specifikationer

X10 mini specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100

Størrelse
Dimensions 83 x 50 x 16 mm
Weight 88 g

Skærm
Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.55 inches
– Scratch-resistant surface
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Timescape UI

Lyd
Alert types Vibration, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 128MB
Card slot microSD, up to 16GB, 2GB included, buy memory

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA; HSUPA
WLAN Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 5 MP, 2560х1920 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging
Video Yes, VGA@30fps, video light
Secondary No

Funktioner
OS Android OS 1.6
CPU Qualcomm MSM7227 600MHz
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Pearl White, Black, Pink, Lime, Red, Silver
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via third-party application
– MP4/H.263/H.264/WMV player
– MP3/eAAC+/WMA/WAV player
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
– Google Voice Search (market dependent)
– Digital compass
– TrackID music recognition
– Document viewer
– Voice memo
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Po
Stand-by Up to 285 h (2G) / Up to 360 h (3G)
Talk time Up to 4 h (2G) / Up to 3 h 30 min (3G)

Billeder

Billeder

Video

Video
55 tanker om “Sony Ericsson X10 Mini”

 1. Hej den mobil ser rigtig fed ud har længe ønske mig en lille tryk telefon. kan man få den i hvid ligesom på billedet med den lille og den store? tak

 2. Hej Mikkel,

  Det forholder sig faktisk sådan, at mobilen kommer med 2 covere. Du kan enten vælge mellem sort & pink, eller hvid & lime 🙂

 3. Har lige fået mobilen i dag.
  Men det med bluetooth driller godt nok meget.
  Kan ikke sende eller modtage via bluetooth. Mon det er en fejl eller andet der mangler i en opsætning.?.

  Brugervejledning viser slet intet med bluetooth..

  1. Hej Rasmussen,

   Informationen er taget fra respektive forhandlere. Det er dog en god idé selv lige at spørge udbyderen hvorvidt den pågældende farve medfølger 🙂

 4. Hey.
  Jeg har en gammel nokia med tryk knapper, er det nemt med det der touch skærm og er der nogle af jer der har haft problemer med at den bruger batteriet hurtigt ? 🙂

  på forhånd tak

  1. Hej Dennis,

   Jeg var selv i samme situation for et par år siden. Har altid været vant til tryk-telefoner, men som med meget andet, kræver det blot tilvending at bruge en touch mobil. Mht. dit batteri spørgsmål, kan du kigge under “Specifikationer” tabben, helt nederst. Der står vejledende batteritid.

 5. Jeg fik min Sony X10 Mini i sisdste uge – og er VILDT glad for den! FED LILLE MOBIL! 🙂 God lyd og flotte billeder! Og jeg har hurtigt vænnet mig til at SMSe via touchskærmen, dog vil jeg nævne, at det ikke er helt så nemt at SMSe “i søvne”, for man kan jo ikke “mærke” tasterne på sammen måde, som man kan på “de gamle” tryk-mobiler. Men det opvejes nu af alle de andre fede ting, som mobilen er bedre til end min gamle mobil. 🙂

 6. Hejsa!

  Min kæreste og jeg, har lige købt denne lækre lille tlf. Vi er begge rigtigt glade for den, men har, ligesom Thomas, problemer med Bluetooth. Vi kan godt parre med andre telefoner, men den vil ikke forbinde enhederne.
  Er der en logisk forklaring på dette?

 7. jeg har os købt en.
  og gjorde alt det jeg skulle
  men min holder ikk strøm i morges var den helt fuld men nu er der kun 10% tilbage kan det være rigtigt

  1. Hej Benn,

   Det lyder som om der er noget galt med din mobil. Du bør tage en snak med forhandleren du købte den hos.

 8. Hej

  Jeg kunne godt tænke mig at købe et eller flere nye cover til min. Hvor kan jeg få fat på sådan nogle billigt.
  Kan det godt passe at der ikke er zoom på??
  Kan man sende sange og billeder via bluetooth og hvordan..

 9. hejsa 😀
  Det er en ny form for bluetooth mobilen har og derfor er det meningen at den ikke fungerer med den “gamle” form… (lidt svært at forklare) men jeg var nemlig ozz lidt forvirret over at det ikke virkede..den kan sagtens forbinde med andre, men ikke finde dem, når der skal sendes.. ikke mange i butikkerne ved det,så jeg fik det t vide hos sony ericssons kundeservice, der også forklarede at mange ringede angående dette spørgsmål.. men det er kort forklaringen på hvorfor den ikke vil sende diverse billeder og sange – det skal foregår via. computeren og usb stikket, der følger med og bruges som oplader.. håber det hjalp lidt på forvirringen??? 😀

 10. Hej.

  Jeg har også købt denne flotte sag, men jeg er lidt utilfreds. Jeg er nødt til at sidde og slette hver enkelt sms, både dem jeg selv har sendt samt dem jeg har modtaget, og det tager jo en hel evighed, da jeg skriver meget. Er der ikke et program, man kan tilføje, hvor man kan markere flere smser eller evt. slette dem alle på en gang??

  Håber i kan hjælpe mig!

 11. Hejsa!

  Jeg overvejer stærkt at købe en x10 mini, men da jeg har en tendens til at være lidt hård ved mine mobiler ville jeg høre hvor hårdfør den er? fx. hvis den ligger i lommen og får lidt regn eller man lige bumper imod noget?

 12. Har selv denne “fabelagtige” tlf.. og JA der er problem med Både Bluetooth OG gemme Billeder modtaget i en mms. !! det er en android tlf og derfor virker lortet ikke.. det er sony ericssons svar på alting der ikk fungere på den her tlf.. MEN.. min tlf kan dog snakke sammen med andre ericssons og en enkelt iphone.. men ikk nokia, samsung eller lign… det er noget lort.. emn ellers fed tlf..

 13. Line.. når du går ind i indbakken, hvor du har samtlige samtaler stående trykker du blot på venstre tast på selve tastaturett under skærmen og du kan vælge to ting.. heraf er den ene slet beskeder.. tryk der og vælg derefter hvor mange af samtalerne der skal slettet ved at sætte “flueben” i dem.. og tryk så slet i toppen af skærmen.. ganske enkelt.. !!

 14. Jeg har haft x19 mini pro i en måned, og jeg bliver gladere og gladere for den. Men fedt at der kommer en android opdatering i slutningen af september.
  Der er ikke noget problem med bluetooth – man skal bare downloade et bluetooth program. Jeg bruger bluettoth file transfer og det kører perfekt.

 15. Jeg syntes den her mobil er over nice! Jeg får den selv snart, her nok i okt måned.. så læste jeg da lige at der var en der skrev at der er opdateringer sidst i sep, og det er jo mega fedt hvis jeg så får den lige efter 😉 men jeg glæder mig rigtig meget til at se resultater.. min far har den i stor, så det bliver da spændene at se forskel.. og så må jeg da indrømme at jeg har prøvet hans nogle gange 😀

 16. hejsa Henrik
  hvad er det for et program du bruger, hvad hedder det, hvor kan jeg få fat på det og hvad koster det.
  håber ikke det var for mange spørgsmål.

 17. hej .. hvordan kan jeg zoome når jeg vil tage billeder ??
  ved godt at jeg kan zoome ind og ud når billederne er taget men ikke førmens jeg tager dem ????

 18. Hey.
  Blir beskederne vist i “tråde” ligesom på htc og Iphone manér? Og kan man skifte tema på den? Så det ik kun er blåt?

 19. Kan det passe at der ikke er en indbakke, udbakke, kladde, sendte beskeder osv. Under “beskeder” kan jeg kun finde “ny besked” men det kan da umuligt være indbakken..??? Hvad gør jeg forkert, og hvor finder jeg “mine mapper”…??? Please hjælp..!

 20. Vildt fed mobil! Min fætter har fået den, og har sådan en slags “Gummi-beskytter” til sin x10 mini.. Koster det ekstra at få sådan en ? eller skal man bestille det, eller får man en med i pakken??

 21. hej vil gerne købe denne telefon
  men har den et tastatur man kan trække ud eller er det bare touch
  men holder den i lang tid

 22. Som ovenover vil jeg også høre lidt om sms-funktion. Er tastaturet sat op som iPhone eller som på alm. mobiler, hvor abc f.eks. er samme tast?
  Nogen, der har haft problemer med at ramme tasterne, når den er så lille?

  P.s. Tak for alle anmeldelserne! Det er virkelig guld værd.

 23. Never mind. Jeg fik lov at lege lidt med en x10 mini i går. Til jer andre, kan jeg fortælle at touchtastaturet er sat op som på en alm. mobil – dvs. abc er samme tast, def er samme tast osv.

  Den er rigtig god/nem at skrive på!

 24. Hej, Er der nogen der ved om man kan søge efter en sms-besked, f.eks ved at søge efter sms’er fra et mobilnummer? (Giver det overhovedet mening?) Eller skal man bladre alle sms’er i indbakken igennem for at finde den sms man skal bruge?

 25. Hej.. jeg har for ca 14 dage siden købt en mini X10 og har været rigtig glad for den, lige indtil den begyndte at smide mit sim kort ud…. drøn irreterende. Jeg har prøvet at tage både simkort og sdkort ud og slette hele mobilen, og håbede det hjalp, men nej den gør det stadig….. 🙁 er der nogen der kan fortælle mig hvad der er galt. Nu har jeg slået pin-koden fra så den selv starter op…..!!!!!

 26. Hej. Jeg sidder her med en x10 mini pro.. Og overvejer at købe den! 🙂 Men jeg har hørt mange klager over den.. både med Bloutooth og at den er langsom og alt muligt! Så er lidt i tvivl.. Nogen der måske kunne skrive hvad de synes? (Har set kommentarene op over vil bare være sikker) 🙂 🙂
  Hilsen Maiken

 27. Hej. Jeg har købt en x10 minni. Det er en smart telefon som kan alt det sjove men fik problemer med sim kortet som Didde skriver tidligere. Sendte den til reperation (Garanti) men efter jeg har modtaget den har jeg forgæves forsøgt at sætte den op som den var før men ikke ret meget om selve tele funktionen virker. Kan ikke modtage kontakter eller oprette oversigten over kontakter. I venstre hjørne mangler den lille firkant. Jeg er med på at jeg ikke er en nørd ud i mobiltelefoner men alligevel.
  Har også problemer med Bloutooth.
  Hilsen Vagn

 28. Skærmen er en capacitive touchscreen, hvilker betyder den er berøringsfølsom.

  Den virker smooth idet du swiper mellem de forskellige skærme, og der er kun nogle få bump. Det er dog ikke noget man lægger mærke til og som sagt, foregår det utroligt glat at bevæge sig rundt.

  Skærmen er lavet ud af plastik og efter et par uger kan der komme en til to ridser.

  Skærmen går nok ikke i stykker ved en normal behandling, men jeg vil dog anbefale at du undgår at lægge den i lommen med nøglebundtet

  Hilsen Mahsum

  Mobilekspert

 29. Jeg er også indhaver af en X10 mini og er rigtig super glad for den, men som flere nævner holder den virkelig dårligt strøm 🙁
  Jeg kunne godt tænke mig og høre om hvad mulighederne er for at få skiftet fronten ud, da den har fået nogle rigtig træls ridser.

Skriv et svar