Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel

Anmeldelse

Sony Ericsson Hazel anmeldelse

Med præsentationen af topmodellerne XPERIA X10, X10 Mini og X10 Mini Pro, kan man næsten få fornemmelsen af at elektronikgiganten Sony Ericsson er gået væk fra de klassiske mobiler, de blev så kendte på. Det er åbenbart ikke sådan SE synes vi skal føle det og derfor kan Mobilterminalen nu med stolthed præsentere de nyeste skud på stammen, i form af en klassisk slide mobil, Hazel, men uden de ”gamle” specifikationer. Den nye SE Hazel er nemlig udstyret med tonsvis af fede features, så du næppe kommer til at mangle noget. Alt dette i en mobil, som holder sig i den billigere ende af skalaen, rent prismæssigt. Læs med herunder og find ud af hvad telefonen ellers har at byde på.

Sony Ericsson Hazel håndholdt

Generelt om Hazel

Hazelmobilen er Sony Ericssons nye ”Greenheart” mobil, som kører en af deres nylige stolte traditioner videre, hvilket er miljøvenlighed. Hazel er nemlig, ligesom Elm var i sin tid, lavet af genanvendelige plast og selve brugermanualen er gemt i telefonens hukommelse, frem for at være udskrevet på papir. Den bruger ligeledes mindre strøm når der lades op.

Design

Den nye fikse, miljøbæredygtige mobiltelefon, fås i farverne rød og sort. Mobilen er af den klassiske ”skub” type, som gør at du f.eks. enten kan vælge at trykke ”tag” knappen, når nogen runger, eller blot skubbe den op. Dette gælder samtidig også for låsefunktionen.

Sony Ericsson Hazel j20i sammenklappet

Bagsiden er, ligesom vi ser hos Elm, af lettere buet form. Sony Ericsson siger selv at dette giver et bedre ”grib” når man holder om telefonen, og på trods af jeg personligt synes det er en lækker detalje, så kan det naturligvis gøres op til smag og behag. En ting er sikkert, den passer ikke mindre godt i lommen pga. den krumme ryg 😉

Udover førnævnte pointer, holder Hazel et glimrende minimalistisk design og giver indtrykket af en klassisk, intet-pjat-mobil, som ligger godt i hånden, ser smart ud og virker som den skal. Det eksterne telefonlayout er godt lavet, virker intuitivt og brugervenligt (man er ikke rigtig i tvivl om hvordan man betjener enheden).

Rød Hazel

Funktioner og display/skærm

Hazel kommer med en 2,6” 16 mio.-farve display af QVGA opløsning. Den opmærksomme læser vil nok se, at displayet dermed er 0,4” større end Elms, hvilket er muligt når der ikke er brug for at inkorporere hele tastaturet på selve fronten af mobilen. Sony Ericsson har desuden berettet, at glasset er ridsefrit, så du ikke oplever irriterende store ridser, der gør det besværligt at se hvad der sker inde under.

Interface, eller brugerfladen, er vanen tro glimrende lavet. Det er muligt at skifte temaer, så du kan gøre din mobil helt speciel, ligesom der findes animerede ikoner til navigering.

På den sociale front kan nævnes let adgang til Facebook, Myspace, Twitter m.m. Du kan endda få de apps op på din forsideskærm, vha. den indbyggede widget manager.

Af de mere tekniske specifikationer, du får med når du køber Sony Ericsson Hazel, kan nævnes 280 MB intern hukommelse, 3G net (hvor muligt), 5 megapixel kamera med automatisk fokus, LED blitz osv., geo tagging feature (da den har indbygget GPS og navigation), stereo FM radio, microSD support, understøttelse af Bluetooth, USB og meget mere.

Samlet vurdering for Sony Ericsson Hazel

Det lader til at Sony Ericsson virkelig mener det seriøst med deres kampagner om miljøbæredygtighed, idet de nu igen er på banen med en miljøvenlig mobiltelefon, som gør brug af genanvendelig plast og andet. Hazel er en klassisk ”slide” mobil, dog med et twist – nemlig den frække, let buede bagside, som gør at den ligger perfekt i håndfladen. Bare skub mobilen op, og den er klar til brug!

Hazel leveres med et imponerende sæt af features, som bl.a. inkluderer 5 megapixel kamera med autofokus og LED blitz, 280MB intern hukommelse (til alle dine billeder og videoer), microSD, Bluetooth og USB support, samt indbygget GPS (med navigation).

Du får desuden muligheden for SMS i ”threaded view”, hvilket betyder beskederne (både sendt og modtaget) vises som en samtale, frem for den traditionelle opstilling i ind- og udbakke. Den understøtter naturligvis andre gængse beskedtyper, som MMS, e-mail og andet. Til dem som ønsker at bruge nettet, uden at skulle betale i dyre domme mobile trafiktakster, giver Sony Ericsson dig også muligheden for at koble på WiFi – også kendt som trådløst netværk. Sony Ericsson Hazel er i sandheden er fremragende mobiltelefon, som gør det glimrende på teknologi-fronten, selvom den er at finde i den lavere ende af skalaen, rent prismæssigt.

Specifikationer

Hazel specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 2100

Størrelse
Dimensions 102 x 49.5 x 16 mm
Weight 120 g

Display/skærm
Type TFT, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.6 inches
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Scratch-resistant surface

Lyd
Alert types Vibration; MP3 ringtones
Speakerphone Yes

Hukommelse
Phonebook 2000 entries, Photocall
Call records Yes
Internal 280 MB
Card slot microSD, up to 16GB, buy memory

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, USB v2.0

Kamera
Primary 5 MP, 2560х1920 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, face and smile detection
Video Yes, VGA@30fps, video light
Secondary Yes

Funktioner
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML (NetFront), RSS reader
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes, incl. motion-based + downloadable
Colors Superior Black, Passionate Rouge
GPS Yes, with A-GPS support; Wisepilot navigation
Java Yes, MIDP 2.0
– Noise cancellation with dedicated microphone
– HD Voice ready
– Splash resistant
– MP3/eAAC+/WAV player
– SensMe, Track ID
– MP4/H.263/H.264 player
– Google Maps
– Picture editor/blogging
– YouTube, Facebook, MySpace, Twitter applications
– Widget Manager
– Organizer
– Eco friendly materials
– Walkmate, CO2 Calculator
– Voice memo/dial
– T9

Batteri og levetid
Standard battery, Li-Po 1000 mAh (BST-43)
Stand-by Up to 430 h (2G) / Up to 450 h (3G)
Talk time Up to 10 h (2G) / Up to 4 h (3G)

Billeder

Billeder

Video

Video


25 tanker om “Sony Ericsson Hazel”

 1. Har lige købt sony ericsson hazel og syns den er rigtig fed. Er lidt træt af at alle tlf´er i dag er touch´er. Godt med en klassiker 😛

 2. 1. Har Sony Ericsson hazel et USB kabel der medfølger til at overføre billeder til computeren?

  2. Har den Noter? Hvis den har, hvor mange tegn kan man så bruge i hver note?

 3. Kan man indsette hukkomelses kort i, for 250 MB synes jeg ikke er meget. SDmicro kort eller hvad det hedder. Fantastisk hjemmeside forresten 🙂

  1. Hej Zissan,

   Ja, du kan udbygge med microSD kort med op til 16 GB – så skulle der være masser af plads 🙂
   Jeg mener ikke der medfølger USB kabel, men du kan evt. forhøre dig der hvor du ender med at købe mobilen.

   Tak for rosen i øvrigt! Det er altid dejligt at høre.

 4. Der medfølger et microSD kort med 2GB hukommelse, og der medfølger også et USB kabel. Den har alle de klassiske Sony Ericsson ting i organizeren inkl lygte funktion.
  Har lige fået min for 7 dage siden, og har ladet den op for 2. gang i nat, hvilket må siges at være godkendt!

 5. Hej
  Når der står, at mobilen understøtter internet og WiFi, betyder det så, at det ikke koster noget at logge sig på nettet – fx facebook el. lign.?

 6. Jeg har LIGE bestilt hazel mobilen, jeg glæder mig meget til at få den…..har bare kigget efter en smart phone, en lille een, men synes alle de nyere touch smart phones er så store i det…så er det altså ikke smart mere, hvis man skal ud af døren, både nøgler, pung, andre ting og så en stor klodset mobil, så størrelsen betyder helt sikkert meget for mig!

 7. Hej jeg har en touch og er ekstremt træt af den,så overvejer at købe en hazel men ville lige høre om skærmen går meget nemti stykker? fordi at stortset alle jegkender der har elm har fået knust deres skærm fuldstændig. og det hazel er en fortsættelse af elm, ville jeg bare lige høre om skærmen er lige så ringe.

  sys ellers hazel lyder som en fed mobil
  og god anmeldelse 🙂

 8. hej, jeg har købt en hazel for nogle måneder siden, inde under en side jeg ikke kan huske, og nu er skærmen på den smadret, og jeg vil gerne have den lavet, har i nogle forslag på hvor jeg kan få den lavet, når jeg ikke kan huske siden..

 9. Hey.. Min svigerinde ha netop i dag, fået stjålet sin Hazel, og da jeg ikke er så meget inde i sony, tænker jeg at jeg ville smide et spørgsmål her – kan man tracke den via politiet??? Venligst simone

 10. hey hazel lyder til at være en mobil for mig – tak for super anmeldelse.

  er det muligt at hente apps til den? fx rejseplanen?

Skriv et svar