Sony Ericsson X10 Mini Pro

sony-ericsson-x10-mini-pro

Anmeldelse

Sony Ericsson X10 Mini Pro anmeldelse

Først kom XPERIA X10. Så kom X10 Mini. Vi finder denne gang ”pro” udgaven af en allerede kendt mobiltelefon, fra Sony Ericsson, hvilket selvsagt er den traditionelle X10 Mini. SE har igen formået at presse en masse teknik ned i en ekstrem lille kasse (målene er 52 x 90 x 17mm og vægten er på blot 120 g). Af nemheds skyld, kan der refereres til X10 Mini indlægget, da de fleste funktioner går igen.

Med X10 Mini pro får du bl.a. (udover det åbenlyse fysiske QWERTY tastatur, som glider ud under mobilen) 3,5 mm audio jack stik til dine almindelige hovedtelefoner, 5 megapixel kamera, som optager i fremragende 2560 x 1920 pixels og har automatisk fokus, LED blitz og geo tagging. Skærmglasset af af den ridsefri type og der er indbygget accelerometer for rotation af skærm i horisontal position.

SE x10 mini pro

Sony Ericsson lægger lidt op til at der er tale om en forretningsmobil, i kraft af QWERTY tastaturet og kontormobilen har dog også både indbygget 3G net, WiFi (adgang til trådløst internet), USB og Bluetooth understøttelse.

Se hvordan Sony Ericsson X10 mini pro ligger i hånden
X10 Mini Pro i hånden

Mobilen af styret af operativsystemet fra Google kaldet Android (i øvrigt godt at se Sony Ericsson endelig er kommet med på Android vognen) og der er indbygget FM radio med RDS. Beskedskrivning (SMS) er simplificeret vha. af ”threaded view”, som viser beskeder (sendt og modtaget) som en samtale, frem for bare traditionel opstilling. En intuitiv måde at fremvise beskeder, som også giver godt overblik.

Forside Sony E X10 Mini pro

Alt i alt en fremragende mobiltelefon, til dem som lægger vægt på fysisk tastatur. Med mulighed for hurtigt net, trådløs forbindelse (WiFi) og flere andre anvendelige kontor-features, kan du roligt medbringe X10 Mini Pro på arbejde!

Specifikationer

X10 Mini Pro specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100

Størrelse
Dimensions 90 x 52 x 17 mm
Weight 120 g

Skærm
Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.55 inches
– QWERTY keyboard
– Scratch-resistant surface
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Timescape UI

Lyd
Alert types Vibration, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 128 MB
Card slot microSD, up to 16GB, 2GB included

Datamuligheder
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA; HSUPA
WLAN Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 5 MP, 2560х1920 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging
Video Yes, VGA@30fps, video light
Secondary No

Funktioner og features
OS Android OS 1.6
CPU Qualcomm MSM7227 600MHz
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Black, Red
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via third-party application
– MP4/H.263/H.264/WMV player
– MP3/eAAC+/WMA/WAV player
– TrackID music recognition
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
– Document viewer
– Voice memo
– T9

Batteri og batteritid
Standard battery, Li-Po
Stand-by Up to 285 h (2G) / Up to 360 h (3G)
Talk time Up to 4 h (2G) / Up to 3 h 30 min (3G)

Video

Video


19 tanker om “Sony Ericsson X10 Mini Pro”

 1. Hej.
  Det er en fin telefon, men at kalde en telefon der som udgangspunkt ikke kan synkroniseres Outlook for en forretningsmobil holder ikke. Samtidig understøtter producentens software næsten ingen bluetoothtjenester og den mister forbindelsen til trådløse netværk når skærmen slukker selv om man har indstillet den til at blive på – slem bug og dem er der flere af.
  Der er lige kommet en ny version af Myphone Explorer og det er i øjeblikket den eneste software der understøtter trådløs synkronisering med Outlook, men også her er der bugs der driller i telefonen. Man må håbe at der snart kommer en god software opdatering til telefonen som kan redde den – lige nu fortryder jeg i hvert fald mit køb!

 2. Hej,

  Er der nogen med erfaring med synkonisering med Outlook
  (programmer dertil),og evt vil sende mig link til hvor programmerne(der virker) kan downloades.

  Lige nu fortryder jeg at jeg har købt Mini Pro’en
  da jeg er afhængighed af synkroniseringen med MS Outlook.

 3. Hej:)
  Når man slår tasterturet ned, kan jeg ikke finde ud af
  At lave æ ø å Hvorfan gør jeg det?:(
  Jeg syntes det virker mærkeligt?
  Nogen der kan hjælpe??

 4. Absolut den værste mobil jeg har haft!!! Fuldstændig ulogisk i brug. Elendigt kamera. Skærmen “låser” ofte så man er nødt til at slukke mobilen og genstarte. Har desuden haft MEGET bøvl med opdatering af den. Desuden er den ÅNDSVAG at sms’se på – alt for ofte kommer jeg i “klinch” med delete-tasten når jeg skal ramme pqrs-tasten (kun ved t9 tasteturet – men stadig vildt irriterende!!!) Har haft den i 8 måneder men nu får den ikke flere chancer – skal simpelthen skiftes ud NU!!

  1. Hej Ann,

   Tak for din kommentar. Det er forbrugerrapporter som din der gør siden værd at læse. Personlige erfaringer synes jeg selv er den bedste måde at vurdere om et produkt er værd at købe 🙂

   @din indholdet i din kommentar:

   – Hvad mener du med ulogisk i brug?
   – På hvilken måde har der været bøvl med opdatering af telefonen? Er det softwaren (Android) eller selve mobilen der har problemet? Hvis det er mobilen bør du indlevere den til reparation.

   Skærmen bør naturligvis ikke ofte bare låse ud af det blå. Det kan godt være der er produktionsfejl på netop din mobil. Prøv at giv forhandleren et kald – det kan være de har hørt om problemet før.

 5. hvad koster den ca. for den mobil er bare min drømme mobil♥ og nu har jeg snart fødselsdag så håber på jeg for den:D

 6. Jeg synes nu heller ikke at det er den bedste mobil, dog er jeg ikke enige med Anns kritik. Den er selvfølgelig ikke på niveau med andre smartphones men den fungere fint. Den kan dog godt være langsom og det er oz derfor jeg har valgt at sætte min til salg. Den er oz for lille til at være en smartphone men det er personlig smag for jeg kender par stykker som er vilde med denne mobil.

  Generel konklusion skal Sony ericcson skal tage sig sammen hvis de ikke vil blive tabe kampen i smartphone genren.

 7. Har lige købt en idag, ja ja, bare skriv at der er Bluetooth i den, når den ikke kan sende eller modtage noget som helst, intet virker i bluetooth, Jo tænde og slukke for den.

  1. Hej Elena,

   Den er udstyret med Bluetooth, og det skal naturligvis virke. Hvad præcis har du prøvet med? Hvis du ikke kan få det til at virke, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til enten forhandleren eller Sony Ericsson selv (jeg har selv snakket med dem før og de vil hellere end gerne hjælpe dig).

   Det kan jo selvfølgelig også være du har fået fat i en defekt telefon… I det tilfælde skal den naturligvis bare byttes 🙂

 8. Har haft min i ca. 1 år og har været utilfreds med den fra starten. Har tidligere været super tilfreds med Sony Ericsson, men denne er absolut den dårligste af alle.
  I starten slukkede den af sig selv og skulle skilles helt ad for at starte igen. Det sker ikke så ofte mere. Feedback vibration virker ikke og som det sidste nye så er lyden forsvundet, det vil sige der er ikke nogen lyd når telefonen ringer, modtager sms/mms, ved påmindelser og alarmen samt timeren virker heller ikke med lyd hmmm så er der ikke meget man kan bruge den til ;o(
  Kameraet er det dårligste jeg har haft i en telefon og jeg kan heller ikke slå blitzen til mere.
  Den taber netforbindelsen hvor der er god dækning.
  Telefonen mangler bla. en mappe til filhåndtering, så man fx kan se hvornår billeder er taget mv.
  Alt i alt en ekstrem dårlig telefon og kan på ingen måde anbefales..Jeg vil forsøge, at få den repareret men skal helt klart har en anden telefon og det bliver ikke en Sony igen det løb er kørt

 9. min bobil slukker pludselig af sig selv, også selvom jeg er i gang med at lade op. Er det mon en eller anden form for strømsparefunktion? Er det noget jeg kan ændre i indstillinger?

 10. Det er dårligste mobil som overhovedet findes. tænder og slukker som det passer den,skal lades op hver dag,fryser tit på skærmbilledet.Ren udsagt en rigtig ” lorte mobil” undskyld sproget….

 11. Sony Ericsson xperia mini:
  Jeg modtager konstant meddelse om, at installatioin af google talk mislykkedes. Jeg kan ikke downloade apps.
  Kan nogen hjælpe

Skriv et svar