Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz

Anmeldelse

Sony Ericsson Vivaz anmeldelse

Mobiltelefonen Sony Ericsson Vivaz, tidligere kendt under kodenavnet Kurara, er SE’s nye skud på stammen. Den kombinerer touch teknologi med lækkert design og funktionalitet og er allerede en sællert. Vivaz er en typisk ”gadget” telefon, idet den kombinerer en masse fede features i en samlet pakke. Disse features inkluderer bl.a. 8,1 megapixel kamera med autofokus, LED blitz, geo tagging ansigts- og smilgenkendelse (og det er bare kameraet). Opdatering: Der er udgivet et modstykke til Vivaz, i form at “Vivaz Pro” udgaven. Husk også at tjekke den ud!

Stor skærm på Sony Ericsson Vivaz

Salgsargumenter

Sony Ericsson er kendt for deres funktionsspækkede mobiler, som prydes af lækkert design, og denne gang er ingen undtagelse. Udover det massive store digitale kamera Vivaz er udstyret med, finder man ligeledes en 3,2 tommer touch skærm, med en opløsning på 640 x 360 pixel og mulighed for high definition optagelse (i 720p format). Dette skarpe format bliver kontinuerligt holdt i skak af dens indbyggede autofokus funktion, så du roligt kan koncentrere dig om at filme og ikke konstant stille skarpt.

Mobilen kører på en 720 MHz CPU, hvilket betyder fart over feltet for dig som forbruger. Ingen kedelig ventetid og lynhurtig navigering rundt i menuen.

I godteposen, har Sony Ericsson desuden kommet 3G med HSDPA 10,2 Mbit, dedikeret grafikprocesser, WiFi (trådløst internet), GPS (med A-GPS support), TV out, stereo FM radio, microUSB og meget andet, i. På den sociale front, får du diverse muligheder med til tilslutning til f.eks. Twitter, YouTube og Facebook.

Lækkert design

Vivaz er hovedsageligt prydet med den store skærm, som ved første øjekast er utrolig iøjefaldende. Mobilens formfaktor er af den klassiske touch-mobil type, men med et lille tvist. Den er nemlig afrundet top og bund, som giver et utroligt lækkert eksklusivt look.

SE Vivaz i hånden

På den mere funktionelle side, har den 3 knapper nederst på fronten, hvor 2 af dem fungerer som ”tag telefon” og ”læg på”. På siden ses ligeledes 3 knapper, som bl.a. indbefatter zoom/volumen.

Vivaz forfra

Bag til ses en glat, sølv bagside, hvor de store 8,1 megapixel kamera er inkorporeret. Dette er placeret en anelse fraskudt fra midten, men ellers centralt på bagsiden. Sony Ericsson logoet ses ved siden af.

Vivaz bagfra

5 gode grunde til at købe Sony Ericsson Vivaz:

 1. LÆKKERT og nyskabende design
 2. Kæmpe 8,1 megapixel kamera, med autofokus, LED, geo-tagging og andet
 3. Stor 3,2 tommer touch skærm med 360 x 640 pixel opløsning
 4. GPS, FM radio, microUSB, Bluetooth og Wi-Fi (trådløst internet)
 5. Videooptagning i knivskarpt 720p høj-opløsningsformat!

Specifikationer

Specifikationer

Netværksforbindelse
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100

Størrelse
Dimensions 107 x 51.7 x 12.5 mm
Weight 97 g

Display / skærm
Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.2 inches
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Turn-to-mute and snoozing alarms

Lyd
Alert types Vibration; MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 75 MB storage
Card slot microSD (TransFlash) up to 16GB, 8GB included

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0

Kamera
Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash

Funktioner
Video calling, touch focus, geo-tagging, face and smile detection
Video Yes, 720p@24fps, continuous autofocus, video light
Secondary No
Features OS Symbian Series 60, 5th edition
CPU 720 MHz, PowerVR SGX graphics
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, IM, Push Email
Browser WAP 2.0 / xHTML (NetFront)
Radio Stereo FM radio
Games Yes + downloadable
Colors Silver Moon, Cosmic Black, Galaxy Blue, Venus Ruby
GPS Yes, with A-GPS support; Wisepilot navigation
Java Yes, MIDP 2.1
– Google maps
– Facebook and Twitter apps
– YouTube and Picasa integration
– WMV/RV/MP4/3GP video player
– MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
– TV out (VGA resolution)
– Organizer
– QuickOffice document reader
– Gesture control
– Voice memo
– T9

Batteritid
Standard battery, Li-Po 1200 mAh
Stand-by Op til 430 timer (2G) / Op til 440 timer (3G)
Tale time Op til 13 timer (2G) / Op til 5 timer 20 min (3G)

Video

Video


70 tanker om “Sony Ericsson Vivaz”

 1. Hej, hvor stor opløsning optages med på det højest (det er 700 p I skriver om) fordi jeg skal brue den til optagelse, tak

  1. Hej Anja,
   SE Vivaz optager i 720p, hvilket resulterer i knivskarpe optagelser. Den tekniske opløsning på max, ligger på 1280 x 720 pixel.

 2. Hej.
  Umiddelbart er dens positive sider overvældende, men er der noget, som man skal have med i tankerne (af det negative), hvis man køber Vivaz?

 3. Hej Hadi,

  Tror mest af alt bare du skal overveje med dig selv, hvilken type mobil der passer til dig. Det kan f.eks. være, om “touch” typen er for dig, eller om du f.eks. sætter stor pris på et godt kamera etc.

 4. Hej, jeg vil gerne spørge til det der ”Wi-Fi (trådløst internet)” du snakker om. Kan den gå på internettet trådløst gratis hvorsom helst ligesom Apple iPhone 3GS kan?

  For eksempel har vi i skolen trådløst internet (vi har også trådløst internet der hjemme), kan jeg så surfe på nettet med den gratis ved at forbinde den til den trådløse router?

  1. Hej Danial,

   3G netværk og WiFi er to forskellige ting. WiFi (trådløst internet) betyder, at mobilen kan logge på det trådløse internet (hvis dette er muligt i det pågældende område).

   For at besvare dit spørgsmål vedr. din skole og hjemme — så ja, hvis du har trådløst net på skolen og hjemme, vil du kunne logge på vha. brugernavn og password som normalt (hvis altså din skole tillader dette). God fornøjelse 🙂

 5. Hej, jeg syntes den her mobil har et lækkert design og kameraet er jo noget af det bedste. Men jeg ved ikke om jeg skal vælge den eller iPhone. Er Vivaz bedre en iPhone og hvad er egentlig forskellen mellem de to?

 6. Som almindelig dødelig bruger er jeg i tvivl om mit nye køb. Jeg ved dog at det skal være sony – da jeg har været sony bruger altid.
  Spørgsmålet lyder –
  Hvilken telefon skal jeg vælge`?
  Vivaz eller aino?

  1. Hej Jakobsen,

   Det kan altid være lidt svært at svare på hvilken mobil du skal vælge, da det ofte også kommer an på personlige præferencer. Jeg vil dog prøve at give dig mit personlige syn på det: For det første er der store design-forskelle, hvor jeg foretrækker Vivaz. Skærmen og opløsningen er større på vivaz, og vægten mindre. På trods af de 2 modeller ganske rigtigt deler mange af de samme specifikationer, har Vivaz bl.a. også videooptagning i 720p (høj-opløsning), hvilket er en lækker detajle.

   På trods af den generelle højere pris — skulle jeg vælge, valgte jeg nok Sony Ericsson Vivaz 🙂

 7. kenneth siger… kan det være rigtigt I har problemer med sms beskeder? når man skal skive ordforslag, med den nye sony ericsson vivaz? jeg vil gerne vide det vis jeg køber den nye sony Ericssen Vivaz… (jeg syntes den her mobil har et lækkert design)

 8. på siden af Vivaz mobilen er der blåt. er det lys der bevæger sig på siden af den, eller er det bare en del af coveret ?

  1. Hej FrederikA,

   Det blå lys på siden af telefonen, er lys der bevæger sig, og ikke kun en almindelig blå stribe.

 9. Halløj.. Mht til navigationen på telefonen? hvordan fungerer det så?

  Skal man betale for en masse ting, eller er det bar at tænde telefonen, indtaste adressen og så afsted?

  1. Hej Daniel,

   Det er normalt sådan, at skal man downloade noget over internettet (dvs. overføre data), så koster det pr. MB. Det koster dog ikke noget at bruge GPS funktionen 🙂

 10. Hej.

  Jeg har ladet mig fortælle at der sidder en tv-out udgang i vivaz… Hvor sidder denne… Og sidder den på alle vivaz eller kun vivaz pro… Kan nemlig ikke finde den på min tlf… Mvh Rune

  1. Hej Rune,

   SE Vivaz har TV-out ja, ikke kun Pro udgaven 🙂 (skal lige nævnes, at pro udgaven er med fysisk QWERTY keyboard som klapper ud under den).

 11. Der er jo slet ikke video stik i nogle eu lande.

  Skal købes seperat, underligt salgs argument,
  men fed telefon uanset..

  Tror du man kan bruge vilket somhelst Video jack stik,
  eller er det noget elektronik for at det virker.

  Tænkte fks at finde et stik eller noget i elgiganten.

 12. Hej.
  Først har jeg kigget meget på vivaz, men så har en af mine venner fortalt at den går hurtigt istykker, er det rigtigt.?
  – at skærmen flækker og at den efter en uge ikke virker særlig godt mere.

  1. Hej Emil,
   Jeg har ikke hørt til problemet før. Det virker desuden ikke hensigtsmæssigt for Sony Ericsson at lancere en mobil, der går i stykker efter en uge 😉
   Din ven bør tage kontakt til forretningen hvor han købte den, for at høre om de er villige til at erstatte den.

 13. Er touch-skærmen følsom nok til også at reagere på negle? Jeg har nemlig tit kunstige negle på og har derfor brug for en touch, hvor man skrive sms´er med neglene.

  Mvh

 14. Jeg vil bare lige høre om det er muligt at skifte ud i de øverste 5 ting. Fx skifte twitter ud med facebook?

  Mvh Emil.

 15. Hej
  Jeg vil bare spørge om beskederne kun bliver vist i “indbakke” og “sendte beskeder” eller om man også har “samtaler” på telefonen?

  Jeg skal have ny mobil og overvejer Vivaz men er i tvivl for hver gang jeg læser en anmeldelse bliver der sagt noget forskelligt..

  Hilsen Elisabeth

  1. Hej Elisabeth,

   Det du eftersøger er det såkaldte “threaded view”, hvor dine SMS’er bliver vist som en samtale istedet for bare beskeder i indbakken. If. Sony Ericsson, bliver tekstbeskeder vist i “chat style” (kig under Messaging > Conversations). Håber det var svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen!

 16. Hejsa

  Jeg er på jagt efter ny mobil – Mit valg står pt på SE Vivaz eller Nokia N97 og jeg aner virkeligt ikke hvad jeg skal vælge – Nogen der kan kan komme med fordele og ulemper?

  På forhånd tak

  Vh
  HBirk

  1. Hej Anette,
   Det er meget muligt du kan finde smiley software på nettet. Prøv evt. en Google søgning 🙂

 17. Hej
  der er mange som siger der er problemer med sms’erne er det rigtigt?
  og nu hvor du skriver om trådløs internet, er det så gratis eller skal man have det med i Abonenement?

  1. Hej M!e,

   Jeg er ikke bekendt med SMS problemer.
   Trådløst internet (WiFi) er ikke noget man abonnerer på. Det er en funktion, som gør dig i stand til at logge på netværk hvor dette er muligt.

  1. Hej igen M!e,
   Ja, det vil sige at det er omkostningsfrit selve det at logge på det trådløse netværk, så det faktisk kun er selve internettet du logger på, du betaler for (hvis det fx er hjemme hos dig selv) 🙂

 18. Hey
  jeg har en Vivaz, og har problemer med at billederne ikke automatisk bliver gemt på hukommelseskortet. jeg kan kopiere dem fra telefon til kortet, men ikke finde ud af hvor jeg indstiller den til at gemme direkte på kortet fra start…

  1. Hej Bo,

   Prøv at find filstyring eller lignende, og ændr måden hvor billeder gemmes. Alternativt kan du prøve at give udbyderen, hvor du købte mobilen, et kald. Håber du finder ud af det.

 19. er der ikke smilie på telefonen ?
  Hvis ikke..kan man så få det ?
  jeg synes at det er en rigtig fed telefon,
  men jeg mangler altså disse små smilier
  når jeg skriver sms’er

 20. Hej, har tænkt på, at købe Vivaz pro, men er stadig i tvivl, om man kan udskifte twitter, med facebook??

  1. Hej Marko,
   Jeg tror desværre ikke du skal regne med at man kan udskifte Twitter med Facebook. Prøv evt. at tage et kig på en af HTC telefonerne, de har stort set alle glimrende sociale medie muligheder

 21. Hvor gemmer ringetonerne sig henne på Vivaz. Super fed telefon. Jeg er meget glad for den men, det er en rigtig dårlig brugervejledning der er med.

 22. Hej.

  Jeg overvejer at anskaffe mig en lækker tlf. som Vivaz, men det er et absolut KRAV at den kan lave smilys i sms´erne!! Kan den dét??! Kan se der er flere der har spurgt uden dog at få svar..

  Mvh Gitte J.

 23. OBS!!! Ingen blitz kun permanent lys til og fra i kameradelen … det er edder knageme tyndejner…
  Har lige købt en hos 3 i går, som er taget i brug, og derfor ikke kan byttes … suk…

 24. Hej Michael.

  Mn kan godt ændre blitz. Der gør du når du har kameraet tændt, til venstre vil der være en slags ”kiste” logo. Der kan du ændre blitz’en 🙂

  Og nej den har ikke smileyer, men ellers er det en mega nice telefon har den nemlig selv. Har ikke fortrudt mit køb 🙂

 25. Hej Jette:
  Du kan købe et micro sd hukommelse, ellers kan du gå på YouTube helt gratis hvis du er på WiFi. Mobilen understøtter helt op til 8.gb hukommelse. Den har en meget høj lyd, og en super lyd kvalitet 🙂

 26. den er bare super fed 😉 har lige købt den og man kan sætte sit helt eget præ på den med 5 baggrunde og facebook twitter og youtube 🙂 den er bare så fed og let at bruge når man kender den:)
  helt klart et rigtigt godt bud på en billig iphone som godt kan følge lidt med 🙂

 27. – Hvordan er tastaturet, er det en almindelig eller som på en Iphone?
  – Er der bluetooth på den?
  – Kan man ‘indsætte’ temaer?
  ^_^

  1. Hej Natasja,

   Vivas er efterhånden udgået hos flere af de kendte teleudbydere hvilket nok også en grunden til du har besvær med at finde en til salg. Prøv evt. at tag et kig på nogle af de nyere Sony Ericsson telefoner — der er flere der minder om Vivaz’en 🙂

 28. Hej.
  Jeg har købt en ny tlf så jeg vil gerne gemme beskederne fra min s.e. vivaz på SIM-kortet, så jeg kan flytte dem med over på den nye tlf – hvordan gør jeg det…?

 29. jeg syntes vivaz er eren super nem mobil. jeg har en pink ny kun brugt nogle mdr ingen slid el ridser til salg.. jeg har fået arbejds mobil så den er til salg nu.. kan kun se nem mobil der kan meget!!!

 30. Denne mobil er ikke tilfreds stillende den er rigtig langsom og lever slet ikke op til min forventning.

 31. Hej. Efter jeg fik windows 10, så kan jeg ikke mere lægge billeder ind på mit skrivebord. App er væk. Hvordan kan jeg få den igen.?
  På forhånd mange tak 🙂

  M.v.h Janne

Skriv et svar