Nokia 3720 Classic

Anmeldelse

Nokia 3720 Classic anmeldelse

Med Nokia 3720 i lommen, er du klar til den helt vilde vandretur ud i vildnisset – igennem støv, vand, mudder, you name it. Der er ganske enkelt næsten intet der kan skade denne utrolig hårdføre mobiltelefon. Vi har før dækket de utallige lanceringer af Nokias andre mobilserier, som bl.a. N serien (spil m.m.), E serien (forretning/business), XpressMusic (musik) og nu er det endelig blevet tid til en mobil som bare virker – uanset hvor og hvornår. Nokia 3720 er en af de mest hårdføre, stødsikre og robuste mobiler på markedet – en drøm for en håndværker!

Se denne video, som viser Nokia 3720 er modstandsdygtig overfor vand:

Nokia 3720 Classic er telefonen til dig, som primært fokuserer på at skulle kunne ringe, skrive beskeder og tage et hurtigt billede i ny og næ. Dens funktioner er ikke prangende, til gengæld får du en mobiltelefon som ikke går i stykker, uanset næsten hvad du gør ved den!

Design

Med 3720 Classic får du en telefon i hånden der ligger som den skal og er nem at betjene. Formen er en smule oval, så den nemt er til at få både op af og i bukselommen. Den har en passende stor skærm, logiske knapper som ”tag” og ”læg på” og ellers store knapper, som er nemme at betjene og ikke mindst, skrive med. Den ovale form, gør også, at hvis når du taber den, så får du ikke de velkendte ”hjørne”-skader, hvor hjørnerne går helt i stykker.

Størrelsen på mobilen, gør at den hverken er for lille eller for stor. Den er præcis passende at have liggende i hånden og man skal ikke folde tommelfingeren sammen for at betjene den. Med en vægt på 94 g har den ligeledes en passende vægt.

Alt i alt ligner Nokia 3720 ikke en decideret håndværker mobil. Den har ikke det robuste, velkendte look fra andre håndværker modeller, men dermed ikke sagt at den ikke er ligeså robust. Tests har vist, at den er yderst robust på alle leder og kanter.

Nokia 3720 set fra siden

Mobilen har en stærk, gummilignende membran mellem sølvkanten rundt om mobilen og bagpanelet. Selve displayet, eller skærmen, er af særlig høj kvalitet. Utrolig klare farver, som man måske ikke umiddelbart ville have forventet for denne type mobil, og i denne prisklasse.

Keyboardet er lavet af robust plastik og mellemrummene mellem tasterne, er fyldt op med isolerende gummi. Batteriet sidder super godt fast, men er samtidig nem at fjerne. Det eneste du behøver, er en lille mønt eller lignende, til at skrue den lille skrue ud, og batteriet er til at fjerne.

Funktioner

Nokia 3720 er designet til at kunne modstå både vand, støv og andre ekstreme situationer. Den har ligeledes en knap, som fungerer som tænd/sluk for lommelygtefunktionen, så du altid har lys ved hånden. Mobilen har microUSB, 2,5 mm audio jack stik og 2 megapixel kamera, med tilhørende LED blitz (som også kan bruges som lommelygte).

Lyden er i særklasse og det samme er signalstyrken. Opkald er høje og tydelige, så du kan høre modparten selv i larmende omgivelser. Det er et kæmpe plus i forbindelse med en mobil som denne, da mindre ikke ville have kunne gøre det, da dens kunder ofte er håndværkere osv.

Kameraet er godt for et 2 megapixel. Billederne er klare og tydelige, med gode og klare farver. Det er nemt at betjene, uden alt for meget ”hokus pokus”.

Samlet vurdering for Nokia 3720 Classic

Nokia 3720 henvender sig uden tvivl til personen som bruger meget af sin tid i mere ekstreme miljøer, end bare at sidde på kontoret. Nokia 3720 er designet til at være stødsikker, at kunne modstå vand, støv, og meget andet en telefon normalt ikke er glad for. Den vil derfor være særdeles velegnet til håndværkere og folk der arbejder udendørs.

Den har et mere klassisk look, og dermed ikke det mere generelle ”håndværker look” som mange af dens forgængere har, men lad dig ikke narre. Nokia 3720 er fuldstændig ligeså stærk og holdbar, på trods af det mere mainstream ydre. I produktionen af 3720 er der blevet lagt stor vægt på holdbarhed og styrke, frem for avancerede funktioner og gigantiske kameraer. Her får du et solidt 2,0 megapixel kamera og alle standard funktioner du måtte behøve. Du får i stedet en telefon som ikke går i stykker og som du kan have med overalt.
Nokia 3720 vil vinde point for både dens råstyrke og holdbarhed, men så sandelig også for dens fede, klassiske design og æstetiske ydre! En helt kanon håndværker mobil, som absolut kan anbefales!

Specifikationer

Nokia 3720 specifikationer

Generelt
2G Network GSM 900 / 1800 / 1900
Announced 2009, July
Status Available. Released 2009, September

Størrelse
Dimensions 115 x 47 x 15.3 mm, 69 cc
Weight 94 g

Skærm/Display
Type TFT, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.2 inches

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 2.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook 2000 entries, Photocall
Call records 20 dialed, 20 received, 20 missed calls
Internal 20 MB
Card slot microSD, up to 8GB, 1GB card included, buy memory

Data
GPRS Class 11
EDGE Class 11
3G No
WLAN No
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 2 MP, 1600×1200 pixels, LED flash
Video Yes, QCIF@15fps
Secondary No

Funktioner
Messaging SMS, MMS, Email
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Gray, Yellow
GPS No
Java Yes, MIDP 2.1
– IP54 certified – dust and water jets resistant
– MP3/eAAC+/WAV/WMA player
– MP4/H.264/H.263 player
– Flash Lite 3.0
– Flashlight
– Voice memo
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Ion 1050 mAh (BL-5CT)
Stand-by Up to 408 timer
Talk time Up to 7 timer
Music play Up to 14 timer 30 min

Billeder

Billeder

Video

Video


18 tanker om “Nokia 3720 Classic”

 1. hej, jeg har denne her mobiltelefon og tabte den fra et stillads på arbejde. der skete ik noget med den og den virker endnu!!!! 😀

  1. Hej Benny,
   Hehe nej, vaskemaskinen tror jeg er det færreste mobiler der holder til. Går vel også, så længe dit job ikke er på et vaskeri 😀

  1. hej
   jeg leder efter en ny/brugt 3720, men jeg kan ikke finde nogen hjemmeside der sælger dem. det ville være mig en stor hjælp, hvis nogen kunne fortælle mig det.

 2. Min har været i havet og der gik nogle lange sekunder før sandet lagde sig og jeg ku se den og få den op.!! Den har overnattet i min stald i en hestebox med hest i og os klaret dette. En super lygte der gør jeg altid finder den,når jeg har tabt den i stalden om aftenen.

 3. Jeg har en 3720, men kunne godt ønske, at man kunne købe en ny magen til da min har været brugt godt og grundigt , bedre telefon får man ikke .

  1. Hej Niels,

   Ja, det er en super holdbar telefon. Hvad jeg ved af, producerer Nokia ikke mobilen mere og den er dog også længe udgået hos langt de fleste større udbydere. Desværre :/

 4. Jeg har også en 3720 det er nu min nummer 2 da den første blev stjålet i thailand. jeg har haft den i lommen på mit arbejde som jord/betoner, uden at der er gået sand i den. det har ingen af mine andre mobiler gennem tiden kunnet klare. har også tit tabt den på betongulve olign… glemt den udenfor i regnvejr osv. Vi bruger dem også som firma telefoner på mit nuværende arbejde (mekaniker) hvor de da jævnligt får en sjat olie/benzin, uden at tage skade.

 5. Hej kan man stadig købe denne mobil min far har haft den i nogle år ca og min mor er kommet til og vaske den og det kunne det ikke holde til men han vil ikke ha nogle anden mobil så er der nogle der ved hvor ma kan købe den?

Skriv et svar