iPhone 3GS 8GB

Anmeldelse

iPhone 3GS anmeldelse

Det ville være nemt at afskrive den nye iPhone 3GS på basis af “en simpel hardware opdatering” som nogle kalder det, men det ville være en klar undervurdering af Apples nye vidunder. Opdateringerne man ser hos den seneste iPhone, er for store og omfattende til at kunne ses som en simpel opdatering. Apple har igen vist, at de er kongen af smartphone markedet!

iPhone Design

Designmæssigt, ser 3GS ud som 3G gjorde. Apple deler samme mening som os på dette punkt — hvorfor lave om på noget som allerede ser super fedt ud? Man må sige at Apples force så sandelig bl.a. er design. Mobilen er stadig enten sort eller hvid, med let bugede hjørner og et blankt bagparti. Skærmen er stor og fylder næsten hele fronten, kun afskåret af en top- og bundbjælke, som i øvrigt huser menu knappen. Et meget minimalistisk design, som Apple er kendt for. Det er helt simpelt, en af de eneste mobiltelefoner (måske på nær HTC’s Hero telefon) som virkelig tager kransekagen for både brugervenlighed og ikke mindst design.

Ydeevne

Apple har indset at den foregående iPhone (3G), måske ikke var så hurtig som man kunne ønske den. Det har de taget konsekvensen af og udstyret 3GS med nyt hardware som er til at forstå. Udover det opdaterede styresystem iPhone OS 3.0, kommer den med et CPU boost på 600 MHz (sammenlignet med 412 MHz hos forgængeren) og dens hukommelse (RAM) er fordoblet til 256MB. Det ses tydeligt at mobiltelefonen er blevet væsentlig hurtigere. Både apps og spil ikke kun åbner hurtigere, de reagerer også hurtigere så du slipper for irriterende ventetid. Selv på browserfronten ses en stor forbedring, så du nu kan surfe fra den ene krævende hjemmeside til den anden, uden irriterende “hakken” eller “lag”. Apple har ligeledes givet grafikprocessoren et skub med på vejen i form af Open GL ES 2.0 for mobile 3D grafik samt Imaginations Technologies’ PowerVR SGX.

Skærm

Som berørt under design, så ligner 3GS’eren til forveksling dens forgænger, også på skærmen. Den leveres med den sædvanlige gigantiske 3,5 tommer multi touchskærm og den ser selvfølgelig smuk ud som altid. Med en opløsning på 320×480 pixel er det nemt at få det hele med. Apple har forbedret dens blacklevel, hvilket vil sige at sort er sort (og ikke mørkegrå).

3GS er blevet udstyret med en bedre skærmbelægning, som if. Apple skulle sikre færre fedtfingre, og det ser ud til at virke efter intentionen. Skærmen bliver ikke fedtet på samme måde, hvilket må siges at være et plus hos en “touch” mobil. Endnu et plus, er at den nye skærmbelægning sørger for at dine fingre glider lettere over overfladen, frem for at “sidde fast”, som de godt kunne gøre på den tidl. model. Tekst m.m. ser også klarere ud på den nye.

Kompas

En af de sjove widgets ved iPhone 3GS, er det indbyggede kompas, som virker forrygende. Du kan spinde iPhonen lige så tosset rundt du har lyst, og den vil altid vise dig i hvilken retning nord er. Denne feature virker ligeledes i forbindelse med brug af GPS navigation, idet at du med, f.eks. Google Maps, hele tiden har kortet vendt i den rigtige retning, så at sige. Man kunne fristes til at tro, at kortet drejer langsomt eller at der på anden måde vil være problemer med afviklingen af denne funktion, men nej. Det forbedrede hardware er også i denne forbindelse med til at sætte skub i tingene, så du kan finde vej, nemt og hurtigt.

Batteri

Med så krævende et mobilt apparat, er det vigtigt med et batteri der kan modstå den daglige brug. Apple har udviklet på batteriet fra den foregående iPhone, og er kommet på banen med en forbedring. Batteriet i den nye iPhone 3GS er væsentligt forbedret, så den ikke løber tør midt i et spil eller andet. Hvis du kommer fra den tidl. iPhone 3G, vil du kunne mærke forskel på levetiden på batteriet.

Der er blevet monteret en Batteri Status indikator som du kan aktivere under Generelt/Brug. Det kan måske undre nogle hvorfor de tidl. udgaver ikke har haft denne, måske lidt, simple feature at fortælle brugere i procentsatser præcis hvor meget batteri der er tilbage, men ikke desto mindre er det inkluderet i den nye mobil. Det er rart ikke at behøve at skulle gætte på hvor meget batteri der er tilbage.

Kamera og billede

Udover ydeevneopgraderingen, er iPhone 3GS blevet udstyret med et bedre kamera, som nu endelig kan måle sig med konkurrenterne på markedet (man kan godt undre sig over hvorfor der skulle gå så lang tid, men om ikke andet er det kommet nu). Det nye kamera er på 3 megapixel, hvilket er udmærket til at tage billeder, men bedst af alt er det nu endeligt muligt at filme med sin iPhone. Pga. hardwareopgraderingen, er selve kameraet nu blevet hurtigere. Både til at tage billeder, men også til at åbne. Der er ikke noget værre end at stå i en situation og skal tage et billede og så går der for lang tid med at få åbnet skidtet. Kamerafunktionen starter med kun tre sekunders forsinkelse og den indbyggede autofokus feature er ligeledes intuitiv og hurtig. Apple har inkluderet forskellige redigeringsværktøjer i den nye iPhone, som bl.a. inkluderer beskæring og farvetoner. Alt sammen meget sjovt og sidde at lege med, og ligesom med de andre funktioner og apps går det hurtigt. Det er muligt at røre skærmen på de punkter, hvor der skal stilles skarpt.

De gode nyheder, er inkluderingen af video og videoredigering direkte på mobilen. iPhone 3GS’eren har en lille knap som kan slides til siden og videooptagning bliver aktiveret. Det forbedrede kamera optager med hele 30 FPS (billeder per sekund) og i en 640×480 opløsning.

Når en optagelse er fuldført, kan du nemt sende den. Du kan benytte services som integreret YouTube support eller e-mail. Ved brug af YouTube, komprimerer iPhone 3GS automatisk filen så du nemt kan uploade den til onlinetjenesten.

Stemmekontrol

Stemmekontrol hos mobiltelefoner er ikke noget nyt påfund, men derfor vælger vi alligevel at nævne det, for Apple har taget det skridtet videre. Udover at kunne fortælle telefonen hvem den skal ringe op, kan du bl.a. desuden få den til at afspille bestemt musik. Det kan være en handy funktion hvis du f.eks. sidder i bilen eller går ned ad gaden. Rent praktisk virker det ved, at du holder hovedknappen (under skærmen) nede i nogle sekunder, og du kan derefter begynde at tale så snart stemmekontrolskærmen popper op.

Konklusion for iPhone 3GS

iPhone 3GS er en fremragende smartphone. If. redaktionen på MobilTerminalen.dk fortjener 3GS ikke at blive afskrevet som en simpel “opdatering”. Der er ganske enkelt sket for meget, med både hardware og det ydre til at kunne være sagen. De større tekniske specifikationer kommer rigtig til udtryk i forbindelse med spil, kamera og ikke mindst apps, som gør mobilen væsentlig hurtigere end den gamle iPhone 3G. Det er desuden rart med en opdatering af styresystemet. Ting som kompasset, gør kun oplevelsen sjovere og mere positiv, men bedste af alt må være den forbedrede hastighed (S’et i 3GS, står trods alt også for speed). Der er ikke noget mere irriterende end ventetid! Kommer du fra den foregående 3G, vil du elske 3GS. Har du ikke haft en iPhone i hånden før, vil du elske iPhone 3GS. Alt i alt den fedeste iPhone til dato!

Udvalgte billeder af iPhone 3GS:


Specifikationer
Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 1900 / 2100

Størrelse
Dimensions 115.5 x 62.1 x 12.3 mm
Weight 135 g

Display
Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 320 x 480 pixels, 3.5 inches
– Multi-touch input method
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Proximity sensor for auto turn-off
– Scratch-resistant surface

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm headset jack

Hukommelse

Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records 100 received, dialed and missed calls
Internal 16 GB/ 32 GB storage, 256 MB RAM
Card slot No

Data
GPRS Yes
HSCSD No
EDGE Yes
3G HSDPA, 7.2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11b/g
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, headset support only
Infrared port No
USB Yes, v2.0

Kamera
Primary 3.15 MP, 2048×1536 pixels, autofocus
Features Touch focus, geo-tagging
Video Yes, VGA@30fps, video geo-tagging
Secondary No

Features/Funktioner
OS iPhone OS (based on Mac OS)
CPU ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX graphics
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email
Browser HTML (Safari)
Radio No
Games Downloadable, incl. motion-based
Colors Black, White
GPS Yes, with A-GPS support
Java No
– Digital compass
– Google Maps
– Audio/video player
– TV-out
– Voice command/dial

Batteri
Standard battery, Li-Ion
Stand-by Up to 300 h
Talk time Up to 12 h (2G) / Up to 5 h (3G)
Music play Up to 30 h

Mere info omkring iPhone 3GS

Billeder

Billeder af iPhone 3GS:


Video

Video af 3GS:

iPhone 3GS vs. HTC Hero


16 tanker om “iPhone 3GS 8GB”

 1. Jeg købte for 3 uger siden en iPhone 3GS (16mb) og har følgende kommentarer i form af ris og ros.

  Ros:
  En lækker telefon m.m. med mange lækre funktioner og en behagelig brugerflade. Helt klart en følelse af kvalitet!
  Dejligt med en “mute” kontakt på selve telefonen, så man ikke skal ind i en besværlig menu, når man lig ehar glemt at sæte det på lydløs (i et møde, biffen osv.)

  Ris:
  Batteri levetiden er stadig ALT for dårlig. Bruger du mail via telefonen, kan du godt regne med at skulle lade den op dagligt. Det er ikke helt holdbart.
  Signalmodtagelsen er langt dårligere end de andre mobiltelefoner jeg har (Nokia E66 og en ældre model).
  Da jeg i forvejen har et temmelig svagt signal hjemme, er dette et kæmpe problem, idet jeg intet signal (hverken 3G eller alm. 3) har hjemme.
  Jeg ved at det også var et problem med modtagelse i områder med svagt signal med den tidligere model. Dette er desværre stadig tilfældet!
  Jeg har testet det ved at skifte SIMkort mellem min iPhone og de andre telefoner – og hver gang de er i min iPhone, er signalet elendigt eller slet ikke til stede hjemme hos mig. Derimod for jeg 4 streger signal på min Nokia E66.

  Konklussion: iPhone har et par fokusområder, som stadig træner til lidt fokus, før jeg vil kalde en iPhone for det perfekte valg!

 2. PS:
  Jeg glemte at sige, at jeg kun har prøvet en iPhone gennen “3” og med deres dertil hørende signalmangel i den nordlige del af Århus (Egå/Skæring).
  Så det kan godt være, at andre udbydere har løst dette problem med signalet?
  Jeg valgte kun “3” fordi deres dækningskort (og en sælger!) lovede maksimal/fuld dækning i mit område.
  Dette har dog efterfølgende vist sig ikke at være sandt (hvilket 3 selv har bekræftet efterfølgende – dog uden at ændre deres dækningskort…).

  Så et godt råd: Før du køber den hos “3” med binding, så få lige få lige sikkerhed for, at du rent faktisk HAR det signal, de lover. Få det evt. skriftligt bekræftet af “3”. 🙂

  Af de tre SIM-kort jeg har prøvet (“3”, “Telmore” og “Telenor”), har Telenor haft det klart bedste signal hos mig. Det ville have været dejligt at have vidst det i forvejen. 0_0

 3. STORE problemer med antennen!

  I foråret 2010 købte jeg min første iPhone 3G – efter flere år som stabil Nokia mobil bruger.

  iPhone er bestemt en lækker telefon, skønt hele brugerinterfacet var som at lære et nyt sprog i forhold til Nokia. Men det gik dog – med lidt hjælp fra mine Iphone-nørd venner. 🙂

  MEN, men, men…
  Hvor blev jeg dog skuffet, da jeg fandt ud af, at iPhone har væsentlig dårligere antenne (indgående og udgående signal) end fx Nokia og Sony/Ericsson og jeg derfor slet ikke kunne bruge min nye iPhone derhjemme.
  Mine Nokia telefoner havde ikke haft problemer med signalet – og trak nemt halvfuld signalstyrke.
  Min iPhone, derimod, var med nød heldig at fange en sender kortvarigt – og jeg måtte gå ud på vejen for at føre en nogenlunde forståelig samtale.

  SÅ min konklussion er: Lækker telefon – HVIS du KUN opholder dig de steder, hvor der er stærkt signal!

  Jeg har solgt min iPhone igen og bestilt en Nokia.

  Lad os nu se om 4G har bedre antenne… så kan jeg MÅSKE lokkes til at prøve en iPhone igen.

 4. Hej Martin,

  Tak for din kommentar.
  Jeg har selv benyttet iPhone 3GS op til flere gange, men har dog ikke bemærket en væsentlig dårligere antenne end på andre lignende modeller (det kan dog være jeg bare har været heldig med lokationen). If. Apple skulle iPhone 4’s metal-ramme-konstruktionen fungere som antenne, hvilket skulle give et rigtig godt signal. Vi må vente og se når den kommer til Danmark 🙂

  1. Hej Heidi,
   Det er desværre de færreste teleselskaber der stadig har den gamle 3G’er i sortimentet — hvis nogen overhovedet 🙁

 5. Ind på facebook, skriv Astrid Holmriis, hun har en fra december 2010 til salg, kr. 1000.00

Skriv et svar