HTC Desire Z

Anmeldelse

HTC Desire Z anmeldelse

HTC koncernen har nu udgivet en mobil, som hører lidt til den sjældnere type af HTC telefoner, da der er tale om en smartphone med fuldt QWERTY tastatur. Og da søster-udgaven Desire HD allerede har fået mere mediedækning end godt er, er det næsten en selvfølge at Desire Z bliver en kæmpe salgssucces.

Udseende og design

Det specielle ved den nye model i ”Desire” serien, er naturligvis det udklappelige, fulde QWERTY tastatur. HTC udgiver normalt kun smartphones med touchskærme, som vi bl.a. kender det fra Legend, nye Desire HD, den tidligere Desire, Smart, HD2 osv.

Desire Z er lavet i en komplet aluminiumsramme og er ganske lækker at se på, netop fordi den ydre ramme giver et eksklusivt look.

Selve mobilen er mindre end Desire HD, hvor displayet ”kun” måler 3,7” (det er værd at nævne, at dette stadig ligger i den højere ende at mobilskærme, som i øvrigt er samme størrelse som den gamle Desire og større end iPhone 4’s display).

Sammenligning af HTC Desire HD og HTC Desire Z

Knapperne på QWERTY tastaturet er fyldige og har en let buet udformning, som gør dem lette at ”føle sig frem til” så at sige. Selve tastaturet klapper ud, forstået således at det klapper op og så hen, i stedet for ud under. Det virker godt og robust.

Telefonen måler 119 x 60,4 x 14,16 mm og vejer 180 g (hvilket er lidt mere end Desire HD, men der er trods alt også et fysisk tastatur tilknyttet).

I bunden finder du en optisk trackpad, som især er anvendelig når du scroller gennem tekst. De gængse HTC knapper, som kendes fra flere andre modeller fra producenten, er ligeledes at finde i bunden.

HTC Desire Z holdt i hånden
HTC Desire Z som den ser ud liggende i hånden
Desire Z i hånden med QWERTY slået ud
Desire Z i hånden med QWERTY slået ud

Funktioner og tastatur

Det mest fremtrædende ved Android 2.2 ”Z” modellen, er selvfølgelig tastaturet, som er en stor hjælp til dem som ikke føler for at bruge en glat overflade til at skrive beskeder på. Det fysiske tastatur gør at det kan forekomme lettere at skrive længere beskeder, som fx e-mails.

Hurtig interface, er bl.a. kendetegnet for Desire Z. Mobilen reagerer lyn hurtigt på kommandoer, og det er specielt nyttigt hvis man hader ventetid (hvem gør ikke det?). Android FroYo, version 2.2, gør det en til en leg at benytte Z’eren og med den nye HTCSense brugerflade, er det visuelle også på plads!

Du får diverse widgets og nye applikationer med Desire Z, men noget af det fedeste ved de nye Android modeller, er muligheden for at præ-loade kort (maps), så det er let og hurtigt at zoome ind og ud (osv.) uden at skulle have internetforbindelse konstant.

Processoren er en 800 MHz Qualcomm CPU, som sørger for fart og hurtig navigation i telefonen. Desire Z er den billigere mobil i Desire serien, hvilket er grunden til den smule mindre CPU (frem for 1 GHz), men det er seriøst sjældent man bemærker det. Og til prisen, er det ganske få mobiler der stikker Desire Z (hvis nogle overhovedet gør).

Smartphonen har desuden 5 megapixel kamera med autofokus, LED blitz og geo-tagging (vha. den indbyggede GPS, som desuden har a-GPS support) og der er i øvrigt mulighed for at optage i 720p, også kendt som high definition!

Der understøttes Bluetooth, microUSB 2.0 og naturligvis WiFi (trådløst internet). Den leveres med hele 1,5 GB intern hukommelse, så der er rigeligt med plads til alle tænkelige apps du måtte downloade fra Android Marketplace.

Konklusion og samlet vurdering for HTC Desire Z

HTC har haft kæmpe succes med deres smartphones de sidste par år og det ser ikke ud til at Desire Z bliver nogen undtagelse. Vi har med en mobil at gøre, som for det første ikke ligger helt i toppen rent prismæssigt, men som samtidig levere helt unikke features, som fx fuldt QWERTY tastatur! Det er lækkert at se høj kvalitet til rimelige penge: Godt gået HTC!

Telefonen byder desuden på fremragende 5 megapixel kamera (samme størrelse som på iPhone 4) med LED blitz, automatisk fokus og geo-tagging. Med 1,5 GB intern hukommelse løber du ikke lige tør for plads og med 3,5 mm audio jack stik, kan du lytte til musik på mobilen ved at gøre brug af dine almindelige hovedtelefoner.

Bluetooth, microUSB, mulighed for pladsudvidelse helt op til 32 GB, FM radio (med trafikradio), Android 2.2, GPS, 3,7” Super LCD display og listen fortsætter. Tonsvis af funktioner og fede features gør HTC Desire Z til en af markedets fedeste mobiler. Det fysiske QWERTY tastatur samt det faktum, at der ikke er gået på kompromis med specifikationerne, gør Desire Z aldeles anbefalelsesværdig!

Desire Z billeder

Specifikationer

Specifikationer

Processor
*800 MHz

Hukommelse
*Internal phone storage: 1.5 GB
*RAM: 512 MB

Hukommelseskort
* microSD™ memory card (SD 2.0 compatible)

Porte
* 3.5 mm stereo audio jack
* Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)

Sensorer
* G-Sensor
* Digital compass
* Proximity sensor
* Ambient light sensor

HTC Widgets
* Bookmarks, Calculator, Calendar, Clock, FM Radio, Friend Stream, HTC Likes, Mail, Messages, Music, Navigate, News, People, Search Anywhere, Settings, Stocks, Twitter™, Weather, and more
* Downloadable widgets

Multimedia
* Gallery, Music, and FM Radio
* Share videos, photos, or music from your phone to your TV via DLNA®

Lydformater
* Playback:.aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)
* Recording:.amr

Videoformater
* Playback:.3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9)
* Recording:.3gp

Batteritype:
* Rechargeable Lithium-ion battery
* Capacity: 1300 mAh

Taletid
* WCDMA: Up to 400 mins
* GSM: Up to 590 mins

Standbytid
* WCDMA: Up to 430 hours
* GSM: Up to 430 hours

Netværk i Europa:
* HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz
* GSM: 850/900/1800/1900 MHz

Styresystem
*Android™ 2.2 (Froyo) with HTC Sense™

Kamera
* 5 megapixel color camera
* Auto focus and flash
* 720p HD video recording
* Face detection capability
* Built-in effects include depth of field, vignette, and more
* Geotagging

Internet – 3G:
* Up to 14.4 Mbps download speed
* Up to 5.76 Mbps upload speed

GPRS:
* Up to 114 kbps downloading

EDGE:
* Up to 560 kbps downloading

Wi-Fi®:
* IEEE 802.11 b/g/n

Bluetooth®
* Bluetooth® 2.1 with Enhanced Data Rate
* A2DP for wireless stereo headsets
* FTP and OPP (object push) for file transfer
* Other supported profiles: AVRCP, GAP, GOEP, HFP, HSP, PBAP, SPP, Service Discovery Application Profile

Sociale netværk
* Facebook® and Twitter™ for HTC Sense
* Friend Stream
* Share photos/videos on Facebook®, Flickr®, Twitter™, or YouTube™
* HTC Peep for tweeting

Lokation
* Internal GPS antenna
* With Locations, explore maps with zero wait, zero dead spots, and zero data roaming fees

Tethering
* USB and Wi-Fi® tethering

Specielle funktioner
* Register at HTCSense.com to manage your phone remotely and protect your phone in case of loss
* Check email from all your email accounts in one unified inbox
* Watch Adobe® Flash® on websites
* Easily transfer contacts, calendar events, and text messages from popular brand phones via Bluetooth

Video

34 tanker om “HTC Desire Z”

 1. Hvorfor i alverden kan folk ikke lære at mobile enheder der er en GRUNDIG test af batteri-levetid noget af det vigtigste.
  Hvor langt tid kan jeg fx wifi surfe med den (m/u flash)
  Hvor lang tid kan jeg 3G surfe (m/u flash)
  Hvor lang tid kan jeg høre musik på den

  Og jeg snakker ikke om at opgive fabrikantens fantasier her.
  Venligt test dette

 2. Lige en note til:

  “Desire Z er den billigere mobil i Desire serien, hvilket er grunden til den smule mindre CPU (frem for 1 GHz)”

  Dennem kun 800Mhz store processer er 2. gen. ifht. Den gamle Desire, der med sine 1000Mhz processer kun har et index på 0,7 ifht Desire Z.
  Der er altså fysik forskel på processorene, “Z” har en 45nm og Desire`09 har en 65nm, hvilker i praksis betyder at “Z”en med den nye arkitektur kan håndtere flere beregninger pr. cyklus en den gamle desire, den bruger tillige mindre strøm, 45 vs 65nm… så skulle det være på plads.

  DVS at en: “800 MHz MSM7230 Processor” er bedre end den snart 2år gamle “QSD8250 1 GHz processor”.

  http://www.qualcomm.com/products_services/chipsets/snapdragon.html

  http://smartphonebenchmarks.com/forum/index.php?/topic/100-msm7x30-msm7230-msm7630-msm8x55-msm8255-msm8655-and-qsd8x50a-qsd8250a-qsd8650a-are-qualcomms-2nd-gen-snapdragon-processors-how-fast-are-they/

 3. Jeg vil gætte på at “a” fungerer som “æ”, “o” fungerer som “ø” og “a” fungerer som “å”. Mobilen har jo ordbog så den kan nogenlunde regne ud at man vil skrive “så” og ikke “sa”. Det virker i hvert fals upåklageligt på min Hero 🙂

 4. nogen der har fået den ?
  har selv valget mellem HTC DESIRE HD, HTC DESIRE Z og Samsung Galaxy S….
  hvad skal man dog vælge ?

 5. Vil bare lige kommentere, at denne telefon er SÆRDELES anbefalelsesværdig..! Tilpas størrele, selv for en pige som mig, men der mangler absolut ikke noget. hvor jeg synes HD’en var alt alt for stor.
  Den fungerer simpelthen bare så lækkert, ja man kan selv vælge om man vil skrive på skærmen eller bruge tastaturet. alt virker upåklageligt og hurtigt. Jeg er simpelthen så glad for den, den har mange sjove og fede features og selvom jeg aldrig har haft smartphone eller HTC er alt så nemt at finde ud af. der er så mange smarte funktioner der gør alting så nemt for en. smuk skærm og det hele går i en rygende fart. Der er virkelig stil over det, og man føler sig nærmest royal når man har den i hånden. Jeg elsker denne mobil!

 6. Jeg har selv lige bestilt HTC Desire Z, glæder mig virkelig meget til at få den, den kommer imorgen (7 dec.)
  Jeg håber virkelig den god :-). Jeg var nemlig inde i Elgiganten og prøve HTC Desire HD og synes selv at den var alt for står til mine hænder, jeg tror jeg blir tilfreds med Htc Desire Z

 7. Har lige fået den i julegave, men da giveren har købt den i England mangler æøå på tastaturet. Findes der en app til at kompencere for dette?
  Mvh Christian

 8. Jeg skal konfirmeres d.2O/5-11, og håber sådan på at få den!! Jeg vil så mega gerne have en telefon med det fulde computertastatur!! De er så fede!! Hvor meget tager man normalt for sådan en sag??;)

 9. @ Maja

  Jeg har personligt selv givet 2300 for en brugt model. “dog kun brugt i 2 uger og medfølgende kvittering”.
  Jeg var selv rigtigt glad for tastaturet på min gamle x-10 mini pro. Men det er som om at tastaturet på denne model går hen og bliver overflødigt da touch-tasturet fungerer så eminemt som det gør. Men derudover er det en fed detalje at man kan vælge hvad man vil bruge.

  Super telefon kan varmt anbefales.

  Mvh. Dennis

 10. Hey igen,

  Havde skrevet længere. Ja fik desire z den 7 dec, og har jo haft den siden da er blevet rigtig glad for den på meget kort tid 🙂 den kan godt anbefales og dem som synes den er skod kan rende af h til ;). Den eneste ulempe ved den er at de der hængsler “staves” der holder skærmen og mobilen sammen de bliver lidt løse efter nogen tid men ikke at de falder fra hinanden. Men de bliver bare lidt løse. Og en anden ulempe er at den kan ikke tåle ret meget, så man “skal behandle den med respekt”

 11. Har været den glade ejer af en HTC Desire Z i en uge. Den er ekstremt brugervenlig og jeg har ikke fortrudt købet et sekund. Det eneste jeg synes var lidt omstændeligt var at skulle downloade HTC Sync. på pc og så derefter kunne der synkroniseres. Det står beskrevet alt for indforstået i vejledningen. Super duper kamera! 🙂

 12. Hej
  Er den ikke meget stor og klodset? Nu har jeg været vant til en iPhone 3G i over et år, var meget glad for den, også størrelsesmæssigt. Men denne vejer en del mere og er ret tyk, er det ikke irriterende at rende rundt med?

 13. Nu har jeg ledt grundigt på nettet, men det er ikke nemt at finde en butik som sælger telefonen med dansk tastatur.

  De skriver alle sammen at det er et qwerty-tastatur, men det kunne jeg godt selv regne ud dog!

  Nogen, der ved hvor jeg skal lede?

 14. Hej. Jeg er begyndt at syntes godt om mobilen da jeg første gang læste lidt om den på HTC.com. Er der nogen der kender en billig forhandler uden abonnoment?

 15. Jeg har købt den til 1499kr. Den er med dansk tastatur. Men efter en opdatering er sms programmet begyndt at drille. Er det nogen der ved hvad man kan gøre ved det? Ud over dette er jeg dog super glad for den 😀

 16. nogen der er frække over cam?? 😛
  ej det var en joker.
  har lige bestilt den, og glæder mig så meget til at få den<3

 17. Så vidt jeg kan se er der ikke nogle forhandlere der sælger denne model længere og HTC er færdige med qwerty telefoner (fuldt tastatur).

Skriv et svar