LG G2

LG G2

Anmeldelse

Der udspiller sig en regulær krig på smartphone-markedet i disse tider mellem mobilproducenterne, som handler om at lave den største og vildeste smartphone. Sådan ser det i hvert fald ud udefra. Apple holder sig stadig til deres smalle formfaktor (jf. de nyeste skud på stammen – iPhone 5S og 5C), men på den anden side af hækken, ser landskabet væsentlig anderledes ud. Det startede med Android, men trenden er nu så småt begyndt at bevæge sig over i Windows Phone lejren, specielt i lyset af den kommende Nokia Lumia 1520.

Fænomenet kaldes ”phablets”, som ifølge Wikipedia betyder mobiltelefoner med en diagonal størrelse mellem 5 og 6,9 tommer.

LG’s nyeste forsøg på at takle de største rivaler (hhv. Samsung Galaxy S4 og HTC One) er den nye LG G2, som kører på Android og hvor du faktisk får ret meget for pengene. Det bemærkelsesværdige er de mange specifikationer vi kun ser på de forholdsvis dyre mobiler. Her får du stort set det samme, men til billigere penge. Er det så det værd? Vi har taget et kig på skønheden, så læs videre.

Design

Det åbenlyse første man bemærker, er den store skærm, som måler hele 5,2 tommer i diagonalen og gør dermed G2 til en vaske ægte phablet. Nå man ser det tal på skrift lyder det af meget, men telefonen er faktisk ikke så synlig stor som man kunne forvente/frygte. LG har tydeligvis været opmærksom på at gøre selve chassiset så lille som muligt, for ikke at skræmme den almindelige smartphone bruger alt for langt væk. Og det er lykkedes.

Det skyldes den smalle ramme rundt om displayet, samt den knap-fri forside, som gør at det egentlig kun er den store skærm der pryder fronten. Et smart træk, hvis du spørger mig. På trods af den større skærm, er mobilen ikke meget større end Samsungs Galaxy S4.

Hvorvidt man foretrækker den ene frem for den anden er naturligvis en smagssag, men jeg synes S4’eren er mere attraktiv. Den ”børstede” overflade på S4’eren (og egentlig flere fra Galaxy serien, inkl. Xpress) gør det bedre for mig, end G2’erens ”plastik look”. Og den vinder slet ikke i kampen med HTCs One og/eller HTC One Max, men så igen, det er der ingen på markedet p.t. der gør. Der er simpelthen tale om mobilmarkedets B&O ækvivalent.

LG G2 og HTC One
Sammenligning med HTC One

Telefonen er produceret i et glossy plastik-cover, som går ud i ét, hvilket vil sige man ikke kan udstyre den med andet eksternt batteri. Den har runde hjørner, og som noget meget interessant, har LG placeret volumen- og tænd-sluk-knappen på bagsiden, lige under kameraet. At betjene knapperne kræver tilvænning, men LG argumenterer for at det skulle være anatomisk tilgængeligt for dine fingre når du holder telefonen til øret. Hvorvidt det stemmer overens med din hånd, afhænger vel af håndens størrelse. Mange rapporterer om, at tilvænningen var hurtig og at det bestemt ikke er hverken besværligt eller irriterende at betjene mobilen fra bagsiden frem for fra siden, hvor disse knapper traditionelt er placeret.

Display og skærm

Mobilen prydes af et kæmpe IPS 5,2” display, som har en fuld HD opløsning på 1080×1920 pixel med en pixeltæthed på 424 ppi (Pixel Per Inch), som det kaldes. For at sætte det i relief, har Samsung Galaxy Note 3 386 ppi, HTC One 469 ppi og Samsung Galaxy S4 441 ppi. Med andre ord, yderst respektabelt for en skærm i den størrelse, som producerer nogle knivskarpe og klare billeder. Uanset hvor tæt du kigger på skærmen, er det umuligt at skelne pixelsne fra hinanden.

G2 i hånden
Lækkert, klart display
Lækkert display på LG G2
Lækre lyse farver

 

Selvom gengivelsen af sort ikke er i top, som det er på mange Super AMOLED displays, er farvegengivelsen yderst præcis, som er med til at give billeder og video en levende fornemmelse.

Performance og hardware

G2’eren kører på Android (i skrivende stund – Jelle Bean, 4.2, som sædvanen tro får opdateringsmulighed med 99 % sikkerhed) og kan bryste sig af fremragende specs som en Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 processor på 2,26 GHz quad-core. For alle ikke-nørder betyder det en af de hurtigste processorer på mobilmarkedet, så det er svært at ønske sig mere.

Du har mulighed for at vælge mellem en 16- og 32 GB variant og telefonen er udstyret med 2 GB RAM. Du får desuden mulighed for at gå på trådløst netværk (WiFi) og den har både Bluetooth 4.0, NFC, infrarød og 4G LTE til bredbånd hurtigere end de fleste har i hjemmet.

Batteri

Batteriet er et stort 3000 mAh internt batteri, som pga. mobilens chassis, ikke kan skiftes (som vi kender det fra Apples iPhone). Flere af topmodellerne på mobilmarkedet har batterier mellem 2-3000 mAh, så G2’eren er bestemt i den høje ende af skalaen.

Tung daglig brug, som kan inkludere diverse push beskeder slået til, WiFi, Bluetooth, Facebook, Twitter, e-mails, Sms’er, lidt video og spil, burde G2 sagtens kunne klare uden at være løbet helt tør når dagen er omme. Og det siger ikke så lidt, når en skærm på 5,2” skal trække hele herligheden.

Kamera

Kameraet på G2 er fremragende. Det er tydeligt producenterne ligeledes udkæmper en kamp på kamerafronten, med Nokia Lumia i spidsen med deres Carl Zeiss optik og de gigantiske 41 megapixel på Lumia 1020. På den anden side har vi HTC One, der med deres specielle linse mener at kun 4 megapixel er tilstrækkeligt, da den lukker mere lys ind og dermed giver bedre billeder.

Rent specifikationsmæssigt lander vi på 13 megapixels, som igen er i den høje ende af skalaen. Konventionel visdom siger at det ikke kun er antal megapixel der skaber et godt kamera, og mens der er noget om det, så lander LG alligevel på et fremragende kameraprodukt, idet der både produceres klare og skarpe billeder, som er fulde af farver og som også klarer sig godt i mørkere omgivelser.

Kameraet er så godt som man kan forvente fra en mobil, og det er det underordnet om du vil skyde billeder til Facebook, Instagram, Twitter, eller til Tante Tinas Onkel Oles bryllupsdag. Kameraet kan bruges til det hele. Det skyldes blandt andet at G2’eren er udstyret med optisk billedstabilisering (OIS), som hjælper med at holde billedet stille og justerer farverne.

Du har ydermere mulighed for at justere kameraets funktioner til dine egne præferencer, såsom fokus, ISO, hvidbalance, eksposering m.m.

Interface/brugerflade

Fordi Android er et Open Source operativsystem, gør producenter en dyd ud af at opsætte brugerflader som kører ovenpå Android. HTC har Sense, Samsung har TouchWiz og mindre kendte producenter i Danmark, som Motorola, har deres.

LG har også sit eget, og det er faktisk et helt OK interface. Logisk opbygget, uden alt for meget ”bloatware” og knapperne og indstillingsmuligheder er hvor du kunne forvente dem. LG’s brugerflade er i det hele taget ikke meget anderledes end ”barebone” Android, som kendt fra Googles egne mobilserie – Nexus.

interface LG G2
God og logisk interface på G2

Af LG-brugerflade specifikke aspekter, kan nævnes QSlide, som er en multitaskfunktion, som tillader dig at køre to apps på samme tid (som f.eks. at læse og se video på samme tid). En funktion som kun rigtig er nyttig på mobiler når de når en vis størrelse, så det passer perfekt ind i billedet her.

Konklusion: Skal jeg købe den?

Først og fremmest skal det siges, at der virkelig er tale om en lækker smartphone, som kan få enhver tech-nørd ud på kanten af stolen — især hardware-pris forholdet taget i betragtning.

Til relativt små penge får du en mobil der sagtens kan måle sig med nogle af de dyreste og ”bedste” mobiler på markedet.

Med G2 får du en stor 5,2” skærm med umådelig høj pixeltæthed, du får 2 GB RAM og en lynhurtig quad-core 2,26 GHz processor, samt alle de forbindelsesfeatures du kunne ønske dig, som WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, infrarød m.m.

A great specification combined with impressive design and handy software features mean there’s very little to dislike about this handset

Chris Martin – PCAdvisor.co.uk

Kameraet tager skarpe og farvekorrekte 13 megapixel billeder og optager ligeledes højkvalitetsvideo til enhver lejlighed. Selv LGs brugerflade kan man ikke sige meget negativt om (det man kan sige, er vel næsten sin subjektive holdning), men skulle man pointere en lille svaghed i et ellers ganske helstøbt mobileksemplar, skulle det være den, tilsyneladende, billige skal mobilen leveres i. At holde telefonen kan godt føles lidt plastik-agtigt.

Kan du se dig ud over det faktum, kan du vænne dig til at knapperne sidder på bagsiden (nemt), og er det ikke super vigtigt for dig at kunne installere ekstern microSD kort (husk på du “blot” kan vælge 32GB versionen) er LG G2 et af de varmeste bud på en fremragende phablet i 2013 indtil nu, og den bliver nok næppe væltet af pinden. Du får ganske enkelt en smartphone der måler sig med de bedste og dyreste på markedet, men til næsten halv pris af disse. Alt i alt, de varmeste anbefalinger herfra.

The LG G2 is an extremely impressive handset in many ways. The screen is superb, the phone feels compact despite its large display, and its camera and battery life are astounding

Chris Finnamore – Handtec.co.uk

Specifikationer

Specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
CDMA 800 / 1900 – CDMA version
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
CDMA2000 1xEV-DO – CDMA version
4G Network LTE 900 / 1800 / 2100 / 2600 / 850
LTE – CDMA version
SIM Micro-SIM

Størrelse
Dimensions 138.5 x 70.9 x 8.9 mm (5.45 x 2.79 x 0.35 in)
Weight 143 g (5.04 oz)

Skærm/display
Type True HD-IPS + LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 1080 x 1920 pixels, 5.2 inches (~424 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 2

Lyd
Alert types Vibration, MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
– Dolby mobile sound enhancement

Hukommelse
Card slot No
Internal 16/32 GB, 2 GB RAM

Data- og overførsel
GPRS Class 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 12
Speed HSDPA, 42 Mbps; HSUPA, 21 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL/ EV-DO Rev. A, up to 3.1 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v4.0 with A2DP, LE
NFC Yes
Infrared port Yes
USB Yes, microUSB v2.0 (SlimPort), USB On-the-go, USB Host

Kamera
Primary 13 MP, autofocus, optical image stabilization, LED flash, check quality
Features Simultaneous video and image recording, geo-tagging, face detection, HDR
Video Yes, 1080p@60fps, HDR, stereo sound rec., video stabilization, check quality
Secondary Yes, 2.1 MP, 1080p@30fps

Funktioner, features og styresystem
OS Android
Chipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
CPU Quad-core 2.26 GHz Krait 400
GPU Adreno 330
Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Browser HTML5
Radio Stereo FM radio with RDS
GPS Yes, with A-GPS support and GLONASS
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors Black, White
– Active noise cancellation with dedicated mic
– SNS applications
– MP4/DviX/XviD/H.264/H.263/WMV player
– MP3/WAV/FLAC/eAAC+/AC3/WMA player
– Photo viewer/editor
– Document viewer
– Organizer
– Voice memo/dial/commands
– Predictive text input

Batteri
Non-removable Li-Po 3000 mAh battery
Stand-by Up to 790 h (2G) / Up to 900 h (3G)
Talk time Up to 16 h 30 min (2G) / Up to 17 h 30 min (3G)

Se mere på LG’s officielle side her.

3 tanker om “LG G2”

  1. Ups.., jeg troede det handlede om LG2 mini.

    Ovenstående spørgsmål om samtalekvalitet handler altså om LG2 mini og IKKE om LG2!

    Venlig hilsen Estrid

  2. Er der nogen, der ved hvordan samtale kvaliteten (lyd, baggrundsstøj mm) er på LG2 MINI?

    Jeg har læst et par steder, at det ikke er for godt, men vil gerne høre om flere erfaringer, evt. tests på det område.

    På forhånd tak for hjælpen 🙂

Skriv et svar