Samsung Galaxy Xpress

Samsung Galaxy Xpress

Anmeldelse

Samsung Galaxy Xpress anmeldelse

Samsung fortsætter deres yderst succesrige ”Galaxy” serie med den nye Samsung Galaxy Xpress, som har til formål at ramme lige midt i markedet af mobiltelefoner. Og det er præcis hvad den gør.

Ved første øjekast, ligner Galaxy Xpress en smule en miniudgave af best-selleren Galaxy S3, men det den faktisk er, er et yderst godt bud på en masse features og funktioner til forholdsvis billige penge (generelt under halv pris af dens ”storebrødre” fra samme serie).

Galaxy Xpress i hånden
Galaxy Xpress holdt i hånden

Design

Selve telefonen ligner mange andre Samsung mobiler – om det er positivt eller negativt, er op til den enkelte, men uanset om man kan kalde den unik eller ej, så har den et meget neutralt ydre, som vi kender det fra andre Galaxymobiler, idet den har bløde runde hjørner, leveres enten i hvid eller mørkegrå, har knapperne i bunden (med den store i midten) og ”SAMSUNG” logoet i toppen under højtaleren.

Galaxy Xpress hvid
Samsung Galaxy Xpress design — fås i grå og hvid

Kanten prydes af en metal-lignende ramme (uden at være det), som giver den et lettere eksklusivt look. På bagsiden finder du igen det velkendte logo, samt kamera og kameralys ved siden af hinanden.

Mobilen er fremstillet i et ”børstet” finish, som går godt til den. Skal man lave en telefon i plastik, kan man lige så godt få det til at se lækkert ud, modsat LG’s nye topmodel LG G2, som er udført i et lettere kedeligt glossy plastik.

Selve enheden er ret tynd – målet blot 9,7 mm i tykkelse og vejer 139,1 g. Vægten er i hverken i den tunge eller lette ende for denne type telefon, så vægten er ikke noget der vil være en deal breaker.

Display og skærm

Galaxy Xpress er udstyret med en 4,5” Super AMOLED Plus WVGA skærm, som viser 16 mio farver, med en opløsning på 800×480 pixel. Super AMOLED er traditionelt kendt for dens egenskab til at gengive sort godt (dvs. mørk sort, frem for mørk grå på andre skærmpaneler) og det går ligeledes igen her.

Der er generelt ingen problemer med at betjene displayet: det er let og gnidningsfrit at zoome, trykke og på anden måde navigere. Tekst på skærmen kan dog godt bære præg af en svag aura af lys, som kan virke lettere irriterende. Det er dog noget man mest ser hvis man ser skærmen fra siden frem for lige på.

Galaxy Xpress tynd
Galaxy Xpress måler kun 9,7 mm i tykkelse

Hardware og funktioner

Udover Super AMOLED displayet, leveres den med 8 GB intern hukommelse, samt mulighed for microSD på op til 32 GB, som giver rigeligt med plads til både musik, apps, film og billeder. Processoren er af typen Qualzomm Snapdragon 400 dual-core på 1,2 GHz. En god solid størrelse for en mobil i Xpress’s prisklasse, men ikke noget der springer skalaen.

Kameraet er på 5 megapixel, og selvom den er udstyret med autofokus, LED blitz, geo-tagging, touch fokus, smil- og ansigtsgenkendelse samt billedstabilisering, så er det her der er sparet på kræfterne for at holde prisen nede. Misforstå mig ikke, kameraet er stadig i stand til at tage fine billeder, men det bliver bare aldrig helt så godt som på high-end modellerne som GS4 og Galaxy Note 3 (men det var der vist heller ingen der havde troet?).

Desuden kører den på Android (Jelly Bean i skrivende stund, som nok får en opdatering inden længe) og som en ekstra bonus er den udstyret med LTE netværk til lynhurtige overførsler.

Konklusion: Skal jeg købe Samsung Galaxy Xpress?

Alt i alt går du ikke galt i byen med en Galaxy Xpress. Mobilen er en middel-telefon, som har til hensigt at ramme pladask midt i markedet. Der er sparet lidt på processorkraft og kameraet (henholdsvis 1,2 GHz dual-core og 5 megapixel) for at holde prisen nede, og det er lykkedes. Vejledende udsalgspris på Galaxy Xpress ligger under halv pris af storebrødrene i Galaxy serien, og du får samtidig en masse features (som Samsung er kendt for) til forholdsvis billige penge.

Batteriet holder længe på en telefon som denne der ikke dræner alt for meget med kæmpe skærme og store processorer, så hvis du går op i solide smartphones der holder på strømmen over længere periode, samt at få ”value-for-money”, så er Samsung Galaxy Xpress valget for dig!

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse:

Specifikationer

Specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 2100
4G Network LTE 800 / 900 / 1800 / 2600
SIM Micro-SIM

Størrelse
Dimensions 132.2 x 69.1 x 9.3 mm (5.20 x 2.72 x 0.37 in)
Weight 139.1 g (4.90 oz)

Display og skærm
Type Super AMOLED Plus capacitive touchscreen, 16M colors
Size 480 x 800 pixels, 4.5 inches (~207 ppi pixel density)
Multitouch Yes

Lyd
Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Hukommelse
Card slot microSD, up to 32 GB
Internal 8 GB storage, 1 GB RAM

Data- og overførsel
GPRS Yes
EDGE Yes
Speed HSDPA, 21.1 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, LTE
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v4.0 with A2DP, EDR
NFC Yes
USB Yes, microUSB v2.0 (MHL)

Kamera
Primary 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features Geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization
Video Yes, 720p@30fps, stereo sound rec., check quality
Secondary Yes, 1.3 MP, 720p@30fps

Funktioner og styresystem
OS Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean)
Chipset Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400
CPU Dual-core 1.2 GHz Krait
GPU Adreno 305
Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Browser HTML5
Radio Stereo FM radio with RDS, FM recording
GPS Yes, with A-GPS support and GLONASS
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors White, Gray
– SNS integration
– TV-out (via MHL A/V link)
– MP4/WMV/H.264/H.263 player
– MP3/WAV/eAAC+/FLAC player
– Organizer
– Image/video editor
– Document viewer
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa
– Voice memo/dial/commands
– Predictive text input

Batteri
Li-Ion 2000 mAh battery
Stand-by Up to 586 h (2G) / Up to 581 h (3G)
Talk time Up to 19 h 23 min (2G) / Up to 11 h 30 min (3G)

Læs mere om Samsung Galaxy Xpress

1 tanke om “Samsung Galaxy Xpress”

Skriv et svar