Sony Ericsson W995

Anmeldelse

Anmeldelse af Sony Ericsson W995

Sony Ericsson W995 review
Hvis du har stået i samme situation som mig og i lang tid ønsket en Sony Ericsson mobil, som ikke bare har alle de gængse høj-kvalitet features som SE er kendt for, men også et perfekt kamera, stor hukommelse osv., så ville det være en god idé at følge med her. Sony Ericsson har formået at producere en mobiltelefon i en klasse for sig selv, og forklaring følger naturligvis.

W715 minder æstetisk en smule om W995, men indeholder knap så mange godbidder som dens storebror, og specielt har den, med et gigantisk 8,1 megapixel kamera, allerede fået mig overtalt. Du skal selvfølgelig bestemme hvad der er vigtig for dig i en mobiltelefon, men jeg klager personligt ikke over et kamera, som er i stand til at hamle op med selv de bedste digitalkameraer. Med hele 8,1 megapixel kamera, en opløsning på 3264×2448, autofokus og LED blitz, får du rig mulighed for at filme og tage billeder i verdensklasse!

Sony Ericsson W995 design

Den nye W955 minder en smule om den tidligere W715 i design, men knapperne er i denne omgang placeret en smule anderledes og mere intuitivt. De er placeret under skærmen som traditionelt og de føles ikke akavet at administrere og er nemme at betjene. Når skærmen skubbes op, kommer knapperne til syne og du kan nu skrive SMS’e til du segner. Disse knapper ligger ligeledes godt i hånden, og gør derfor SMS til en leg. Den kommer desuden med en 2,6 tommer 256K-farveskærm (TFT med QVGA opløsning), vejer 113 g og måler 97 x 49 x 15mm. Telefonen har, som noget nyt, en lille metal-flap bagpå, som, når foldet ud, gør at mobilen kan stå enten lodret eller vandret – anvendeligt hvis du f.eks. skal se film, billeder eller lignende.

W995 metalflap

Telefonens finish er i øvrigt lækkert kreeret og man får følelsen af kvalitet og robusthed. Knapperne på fronten er udført i lækkert alu og ligner børstet stål.

Sony Ericsson W995

Lyd

Som det ofte foreligger med Sony Ericssons ”W” serie, har W995 fremragende lyd. Kvaliteten er i en klasse for sig, både i forbindelse med opkald og medie (film, spil, lydoptagelser etc.). Som mange har efterspurgt, har SE i denne omgang valgt at implementere et 3,5mm audio jack stik, så du kan lytte til musik med dine egne hørebøffer.

Funktioner

Sony Ericssons berømte Shake Control er endnu engang med i deres sidste skud på stammen, W995. Om man kan lide denne funktion eller ej, er op til den enkelte, men den kan være god at have hvis man ønsker hurtig navigering. Hold Walkman knappen nede, og ryst telefonen enten væk fra dig eller mod dig, for at skrue op og ned for volumen, og højre eller venstre for at vælge forrige eller næste musiknummer. Sony Ericsson har sørget for at du ikke løber tør for plads foreløbig, ved at inkludere 118 MB intern hukommelse samt ikke mindre end 8 GB i form af memory stick.

Som tidligere nævnt, er W995 udstyret med et kolossalt kamera på 8,1 megapixel, hvilket desuden er det højeste Cyber-shot serien har præsteret til dato. Udstyret med autofokus, LED blitz,BestPic, ansigts- og smilgenkendelse er W995 en konkurrent til selv de bedste digitalkameraer. Udover kompetente features, tager kameraet glimrende billeder i knivskarp opløsning og det er muligt at se selv de mindste detaljer. Farverne er ligeledes af høj kvalitet og godt gengivet, som man forventer det hos et kamera af kvalitet.

Af de mere eksotiske funktioner kan nævnes integreret GPS, Wi-Fi (til den trådløse internetforbindelse), FM radio, Sony Ericssons NearMe, PhotoDJ, TrackID, MusicDJ og VideoDJ. Yderligere bliver den leveret med både lydoptager, stopur, tidtager, lommeregner, mulighed for afsendelse af beskeder i form af e-mail, SMS, MMS og mere.

Konklusion for Sony Ericsson W995

Sony Ericsson W995 er en telefon som adresserer mange af de punkter jeg har savnet hos de tidligere, både Walkman og Cyber Shot, mobiler. Jeg synes de er sluppet fremragende fra det i denne omgang og W995 er klart den foretrukne Sony Ericsson på markedet for mig lige nu. Med masser af plads, GPS, radio, mulighed for live video streaming og ikke mindst kæmpe 8,1 megapixel kamera, er W995 en klar vinder!

Se udvalgte billeder af Sony Ericsson W995 herunder:

Specifikationer
General
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 – W995a

Size
Dimensions 97 x 49 x 15 mm
Weight 113 g
Display Type TFT, 256K colors
Size 240 x 320 pixels, 2.6 inches
– Accelerometer sensor

Sound
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, AAC ringtones
Speakerphone Yes, with stereo speakers
– 3.5 mm audio jack

Memory
Phonebook 1000 x 20 fields, Photo call
Call records 30 received, dialed and missed calls
Internal 118 MB
Card slot Memory Stick Micro (M2), up to 8GB, 8GB card included

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
HSCSD Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0

Camera
Primary 8.1 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, face detection, image stabilizer
Video Yes, WQVGA@30fps
Secondary Videocall camera

Features
Messaging SMS, MMS, Email, IM
Browser WAP 2.0/HTML (NetFront), RSS reader
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes, incl. motion-based + downloadable
Colors Progressive Black, Cosmic Silver, Energetic Red
GPS Yes, with A-GPS support; Wayfinder navigator
Java Yes, MIDP 2.0
– MP3/AAC/MPEG4 player
– TrackID music recognition
– Picture editor/blogging
– YouTube application
– Organizer
– Voice memo/dial
– Walkman 4.0 player
– Shake control
– SensMe
– Kickstand

Battery
Standard battery, Li-Po 930 mAh (BST-38)
Stand-by Up to 370 h (2G) / Up to 360 h (3G)
Talk time Up to 9 h (2G) / Up to 4 h (3G)
Music play Up to 20 h

Billeder

Klik på billederne af Sony Ericsson W995 herunder (Åbner i et nyt vindue):


Video

Videopræsentationer af W995:


39 tanker om “Sony Ericsson W995”

 1. Hey, nu interesserer jeg mig meget for kamerar i telfoner så blev glad da jeg så de havde lavet en med så stort kamerar. Fed telefon har været tilfreds med den lige siden jeg fik den

 2. hvordan virker browseren? jeg gider ikke det der wap , skal bruge en rigtig web browser så jeg kan se almindelige hjemmesider

 3. YES!!! 3,5mm jack. Fatter ikke hvorfor man ikke skulle inkludere det i en mobil med masser af plads til musik – tak SE

 4. Hej Ulla,

  W995’eren er udstyret med HTML browser. Tag et kig under “Specifikationer” for yderligere information.

 5. Findes der en adapter, der kan sættes til et internetstik på et hotelværelse og give den trådløse internetforbindelse til telefonen?

 6. @Nette

  SE bruger samme alarm funktion i alle deres modeller, og ja, den kan sættes til at vække dig samme tid hver dag de dage du vil

 7. Hej:
  JEG ER EN DER GERNE VIL KØBE SONY ERICSSON W995 .
  ER DET EN I KAN ANBEFALE .
  OG ER DEN PENGENE VÆRD …………….

 8. Hej Christine,

  Det kommer lidt an på hvilken type mobil der vil passe til dig. Kan du prøve at specificere hvad der er vigtigt for dig hos en mobil?

  Det kan være stor skærm, touch-typen, klap/fold form, osv.

 9. Jeg har lige bestilt telefonen over alle telefoner. Jeg glæder mig vildt, til at komme igang med at bruge den :-D.

 10. Nøj en fed telefon. og med gprs eller det vil sige man kan se live hvor man kører med rigtige billeder i 3d . Hold kæft hvor fedt zoom ind i huse og kigge ind i køkkenet. Det kan ikke blive meget bedere . De er gode til at lave mobil telefoner i dag —anbefales fed telefon.

 11. Hej. Er der nogen, som ved, hvor jeg kan finde lige netop denne model i sølv og uden abonnement, således at jeg kan købe den til forhåbentlig en fornuftig pris?

  – Mvh. Emilie.

 12. Jeg har nu haft denne mobil i et år. Jeg er glad for den og vil sikkert købe den igen.
  Det eneste der er problem med den. Er de stik der er til at lade op. Når de er slidt, holder de ikke fast og mobilen kan ikke lade op. Heldigvis er der i min, et jackstik i. Så da øretelefonens stik gik i stykker. Gik jeg over til det.
  Men nu er det laderens stik der er på vej. Da min telefon er tændt hele døgnet. Er batteriet ved at være slidt. Så jeg overvejer omd et bedere kan betale sig at købe en ny. End ny lader og batteri.

 13. Hvor kan man købe en Sony Ericsson w995 i sort uden abonnement henne? jeg har ledt et stykke tid nu.

 14. Hej.. Vil gerne give en meget stor ros til SE for at have lavet en så fantastisk telefon.. Jeg har haft min i over et år, og den næste telefon jeg køber bliver en nøjagtig magen til.. Kanon kamera og den bedste telefon jeg har haft ever… JUST LOVE IT

 15. Hej..
  Jeg vil meget gerne købe denne mobil. Men hvor kan man købe den i sort og uden abonnement? 🙂

 16. Jeg vil gerne have fat i en eller to af denne model: Sony Ericsson W995
  Kan nogen hjælpe mig med hvor den kan købes ??

 17. Jeg er hel vild med den telefon, den enest telefon jeg har været rigtig glsd for , men kan ikke finde ud af hvor jeg kan købe den, og min er ved og gå i stykker. Så jeg mangler en Sony Ericsson w995.. Hjælp mig
  Hvor køber jeg sådan en…..????????

 18. Hej Ella kunne du fortælle mig lidt om S.E.-w995 om hvilke omkostning jeg har til internet?
  Tak for hjælpen Sergio

  1. Hej Sergio,

   Tillader mig lige at byde ind 🙂
   Skal man bruge internet på sin mobil, betaler man per MB man overfører, medmindre man køber et af de “pakketilbud” alle discountselskaberne tilbyder. Der får du en vis mængde (fx 1 GB/måned).

   Betaler du per forbrug, koster der ofte et par kroner per MB.

 19. min elskede w995 er lige gået i stykker og jeg er DESPARAT for at få den igen men alle siger at den er udgået?!? er der ikke et eneste sted hvor man kan købe den? internettet eller butik det er lige meget bare jeg får den igen! hjælp hjælp hjælp! det er verdens bedste mobil, jeg er 13 og jeg kan ikke finde ud af de der tuch. min mor tilbød mig en iphone men jeg vil ikke betale så meget for en mobil jeg ikke kan lide så vær søde at hjælpe mig!

  1. Hej
   Har lige tilfældigt set din besked fra nov. 2012 . Jeg har faktisk en Sony Ericsson W995 liggende. Næsten ikke brugt. Har du stadig interesse så kontakt mig.

   1. Hej Bente…. Jeg har lige set dit svar af 17. februar 2013 til Eli vedr. Sony Ericsson w995.
    Selvom det nu er 1 år siden vil jeg alligevel høre om du stadig har telefonen…. jeg har desværre mistet min og kunne derfor være interesseret.

Skriv et svar