Sony Ericsson Satio

Anmeldelse

Sony Ericsson Satio anmeldelse

Sony Ericsson har lanceret deres svar på den ultimative kameramobil, men inden vi går i gang, er det værd at nævne hvordan mobilen udtales, hvilket er; [sah-ti-oh]. Lad os tage et kig på hvad Satio egentlig har at tilbyde.

Forestil dig at have en komplet multimedie telefon, som har det perfekte 12,1 megapixel kamera, der tager de bedste billeder du kunne forestille dig, sat sammen med stor touchskærm og lækkert brugerflade (interface) og alle de forbindelsesmuligheder og multimediefunktioner man kunne tænke sig. Kort fortalt, er det hvad Sony Ericsson Satio er.

Satio er den første mobil fra elektronikgiganten med et stort 12,1 megapixel kamera og man må sige, at Sony Ericsson denne gang har fortjent al den ros de har fået.

5 grunde til at købe Sony Ericsson Satio

  1. Den er langt den bedste kamera mobil på markedet. Det inkluderer 12,1 megapixel kamera, ansigtsgenkendelsessoftware, autofokus, Xenon blitz, billedstabilisering og mange andre effekter, som gør Satio til den perfekte kameramobil. Billederne den tager, kan måle sig med selv high-end digitalkameraer!
  2. Stor liste af funktioner og fede features, som bl.a. knivskarp 3,5” touch skærm, GPS, WiFi (trådløst internet), videooptagelse (inkl. LED videolys) og meget andet.
  3. Sociale netværk funktioner til bl.a. Facebook og YouTube og andre gode web-browsing muligheder.
  4. Integreret Google Maps, inklusiv navigation.
  5. 8 GB inkluderet hukommelse, som giver dig plads til masser af billeder, programmer, musik, video osv.

Funktioner

De primære aspekter omkring Satio er klart det kæmpe kamera den er udstyret med, på hele 12,1 megapixel (med Xenon-blitz, som er den ægte type blitz vi kender fra almindelige kameraer), plus diverse kamera/video redigeringsmuligheder. Det andet man bemærker, er den store 3,5” touchskærm. Vender du den på siden, bliver den til 16:9, som er perfekt til afspilning er optaget video/billede, da den ligeledes er i stand til at afspille over 16 million farver med en opløsning på 640×360 pixels! Skærmen tager sig perfekt ud og gengiver lys og farver skarpt og fremragende, hvilket, naturligvis, er hvad man kunne forvente hos en mobiltelefon, som er designet til at tage perfekte billeder.

Udover ovenstående, leveres Satio med bl.a. vituelt QWERTY keyboard, som kaldes op på skærmen, Media Player, TV-Out (se optagede video og billeder på storskærm), USB og meget andet. Det der gør Sony Ericsson Satio til sådan et fremragende valg er, at det ikke lader til at Sony Ericsson har gået på kompromis. De har lavet en mobil med lækre optagemuligheder, men samtidig er det en telefon som virker godt, hele vejen rundt.

Blandt kamera funktioner kan nævnes 12,1 MP, Xenon blitz (ægte blitz), 12x digital zoom, autofokus, BestPic, ansigtsgenkendelse, geo-tagging af billeder, billedstabilisering, foto feeds, foto fix, send til internettet funktion, ”røde-øjne” reduktionssoftware, smilegenkendelse, touch fokus og video optagning.

Design

Den store touchskærm er svær at overse og den tager sig da også godt ud på telefonen. Skærmen går helt ud til kanterne og det er klart Sony Ericsson virkelig har udnyttet den trange plads fornuftigt. Mobilen er at ”chokoladestang” form, med et dæksel bagpå, som skal klappes tilbage når man ønsker at bruge kameraet.

Mobilen er en touchmobil og har derfor intet fysisk tastatur. De eneste fysiske knapper den har, findes nederst i bunden. Telefonen er lavet i et flot finish, som giver indtrykket af kvalitet og professionalisme. Lige over kameradækslet på bagsiden, finder man Xenon blitzen. Mobilen måler 112 x 55 x 13,3 mm og vejer 126 g, hvilket svarer til størrelsen på Nokias umiddelbare konkurrent, Nokia 5800 Xpress Music.

Samlet konklusion for SE Satio

Det er tydeligt, at køberne af denne nye mobil fra Sony Ericsson ikke skal have noget imod et fantastisk kamera. Mens at de fleste nok ikke vil direkte beklage sig, er det vigtigt at understrege at det er her Satio har sin force – men sikke en force! Det gigantiske 12,1 megapixel kamera med autofokus, Xenon blitz, LED videolys, ansigtsgenkendelse, you name it, er Satio en meget speciel mobiltelefon.

Prisskiltet på Satio er ikke for højt for en mobil i denne klasse og ønsker du en kameramobil, fås den ærlig talt ikke meget bedre. Sony Ericsson har heller ikke gået på kompromis med telefonens andre features og resultatet er derfor en fantastisk mobil i flere end ét henseende!

Specifikationer

SE Satio specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 – Satio(a) for the Americas

Størrelse
Dimensions 112 x 55 x 13 mm
Weight 126 g

Display/Skærm
Type TFT touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
– Accelerometer sensor

Lyd
Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, AAC ringtones
Speakerphone Yes

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 128 MB storage; 256 MB RAM
Card slot microSD, up to 32GB, 8GB included, buy memory

Data
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 3.6 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0

Kamera
Primary 12 MP, 4000 x 3000 pixels, autofocus, xenon flash, video LED flash
Features Touch focus, geo-tagging, face and smile detection
Video Yes, VGA@30fps
Secondary VGA videocall camera

Funktioner
OS Symbian Series 60, 5th edition
CPU ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX graphics
Messaging SMS, MMS, Email, IM
Browser WAP 2.0/HTML, RSS reader
Radio Stereo FM radio
Games Yes + downloadable
Colors Black, Silver, Bordeaux
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, MIDP 2.0
– Google maps
– WMV/RV/MP4/3GP video player
– MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
– Organizer
– Gesture control

Batteri
Standard battery, Li-Po 1000 mAh
Stand-by Op til 360 timer (2G) / Op til 340 timer (3G)
Tale time Op til 11 timer (2G) / Op til 4 timer 50 min (3G)

Billeder

Billeder

Video

Video


Skriv et svar