Samsung Galaxy 5

samsung-galaxy-5

Anmeldelse

Samsung Galaxy 5 anmeldelse

Endelig! Den nye Samsung Galaxy 5 er lanceret og det betyder funktionalitetsrig smartphone til billige penge! Samsung er nemlig kendt for at lave mobiler der kan en masse, men som ikke betyder du skal slå hul på din største sparegris, for at få råd til en. Man kan argumentere for at deres flagskibsmodel, Galaxy S, ligger i den dyre ende, men den er heller intet mindre end et vidunder, rent specifikationsmæssigt.

Nej. Galaxy 5, eller Samsung Corby Galaxy 5 (som den også kaldes), er udstyret med lækre features og fedt design og formår samtidig at sætte sig i den lavere ende af prisskalaen. Hvad præcis gør den så fed, spørger du? Lad mig forklare.

Design

Hvad er det første man bemærker ved en mobil? Det visuelle. Design. Layout og struktur. En telefon nu til dags, SKAL være lækker at se på. Og det er Galaxy 5.

Ligesom den tidligere ”Corby” model, har denne ligeledes det runde design.  Samsung syntes dog ikke de kunne spise forbrugerne af med den samme ”plast” fornemmelse, så der blev tilføjet et aluminiumsramme, som giver den håndholdte et lækkert og eksklusivt look og samtidig får den til at virke mere robust.  Med andre ord, får du en mobil i hånden som ikke føles billig og virker ret så sofistikeret.

Galaxy 5 front
Aluminiumsramme omkranser mobilen og ser lækkert ud

På toppen finder du indgangen til 3,5 mm audio stik, hvilket er der du kobler dine almindelige hovedtelefoner til (hvis du har sådan nogle). Du finder volumenknapperne på siden og under dem finder du microUSB porten.

På fronten er de typiske Android knapper placeret, som inkluderer ”menu”, ”tilbage” og søge knapper. Der er desuden navigationsknappen samt ”læg på” og ”tag”. De to sidstnævnte er faktisk velkomne knapper i min bog, da det bl.a. er noget der har manglet på flere af Android HTC telefonerne. Skærmen er selvfølgelig heller ej at forglemme, da en flot 2,8” pryder forsiden. Skærmens størrelse virker passende til telefonen.

Samsung Galaxy 5 android mobil liggende
2,8" capacitive touchskærm og masser af Android apps

Hvad er så fedt ved den? Hvad kan Galaxy 5?

Husk nu, at der er tale om en forholdsvis billig touchmobil. Vi taler langt fra iPhone 4 pris. En del endda.

Med det in mente, så lad os kigge på features: Android 2.1 får du med fra fabrikken. Android versionen, også kendt som Eclair, som virkelig satte skub i tingene på den positive måde. Hurtigt mobilt styresystem, så DU slipper for irriterende ventetid. Jeg ved ikke med dig, men personligt hader jeg at vente på langsomme mobiler… Ikke her. Og så vil du desuden snarest have mulighed for en opgradering til Android 2.2 (FroYo), hvilket vil gøre den endnu hurtigere!

Nok om styresystemet.

Med Galaxy 5 får du en interaktiv brugerflade, som faktisk er ret sjov at bruge. Du får 9 ”home” skærme, så der er plads til alt hvad du kunne ønske dig. Brugerfladen er Androids og det fungerer glimrende. Den er udstyret med en kraftig 600 Mhz processor, hvilket betyder intet ”hakkeri” når du flyver fra skærm til skærm. Det hele kører glat og gnidningsfrit (som det var tiltænkt). Lækkert.

Samsung har udstyret den med deres egne feeds og widgets, så du får følelsen af et brugerspecificeret interface. Det virker godt og med Android 2.1 behøver du ikke længere scrolle op og ned, for at finde dine widgets, du kan bare ”swipe” til siden og tilbage.

Rent specifikationsmæssigt, kan nævnes capacitive touchskærm, hvilket er betydeligt bedre end ”resistive”, som man finder på mange Nokia modeller. Den har 170 MB intern hukommelse samt 1 GB på microSD kortet der medfølger til alle dine billeder og lydfiler, og du kan udbygge med til op til 16 GB.

Du får desuden 2 MPX kamera, Geo-tagging og videooptagning. Den kommer med microUSB, så du kan tilslutte den til computeren (det er nemt), Bluetooth (til trådløs tilslutning af PC) og WiFi, som betyder trådløst internet. Dvs. du kan koble på hjemmenetværket, frem for at bruge telefonselskabet, hvor du normalt betaler pr. overført megabyte.

Til at finde vej får du indbygget GPS med A-GPS navigationssupport. Du har desuden FM radio med RDS (trafikradio, så du kan følge med i hvad der sker, på farten).

Lyd – Kan andre høre mig og omvendt?

Hvis du har prøvet at tale i en telefon med dårlig lyd, ved du hvor irriterende det er når det skratter og lyden helt falder ud. Det er der intet af her. Mobilen har glimrende lyd og der rapporteres om at lyden går fremragende igennem, både den ene og anden vej. Til afspilning af musik etc. findes højtalerne på bagsiden af mobilen. Højtalerne er udmærket til prisen, men man får dog bedst lyd igennem 3,5 mm audio stik. Men igen, sådan er det ved de fleste mobiler. Man køber jo ikke en ghettoblaster.

SMS og e-mail

Vi har her på Mobilterminalen ofte fået spørgsmål omkring de mobiler vi anmelder, om hvordan beskedskrivning fungerer på den pågældende telefon. Og her har Samsung i den grad været proaktive. Du har nemlig muligheden for både at benytte gammeldags ”tal” tastatur, som du kender det fra mobilerne med fysiske knapper, OG fuldt, virtuelt QWERTY keyboard, som du kender det fra iPhone. Du kan helt selv vælge!

Skærmen er desuden super god, så der ikke vil forekomme problemer med SMS-skrivningen. Den opfanger dine tryk godt! Slutteligt, har du også SWYPE muligheden (som i øvrigt benyttes når der skal sættes verdensrekorder i hurtig SMS skrivning).

SMS’er vises i ”samtale” form, også kaldet threaded view. Du kan derfor se sendte og modtaget beskeder som en ”samtale”, frem for den mere traditionelle måde.

galaxy-5-corby-sammenlignet-med-andre
Samsung Galaxy 5 sammenlignet med andre lignende telefoner

Samsung Galaxy 5 konklusion

Hvad jeg virkelig elsker ved Galaxy 5, er muligheden for brug af Android Market. De tusindvis af applikationer man kan downloade til telefonen, er meget mere end man nogensinde får brug for, så der er virkelig noget til enhver smag. Udover adgang til Android Market, får du en lækker funktionsrig mobiltelefon til billige penge. Det er altså ikke kun HTC, Nokia og Sony Ericsson der kan lave fede mobiler i den lave ende af prisskalaen!

Med GPS, FM radio, masser af hukommelse, USB, Bluetooth – ja, selv trådløst internet, i form af WiFi, er Galaxy 5 virkelig en mobil i verdensklasse. Specifikationerne er set før – korrekt – men det er sjældent de ses i denne prisklasse! En fed mobil, som både kan bruges til sjov og ballade (f.eks. spil, musik, billeder, sociale muligheder som Facebook osv.) og kontor (Bluetooth, WiFi, GPS etc.).

Hvis du ikke føler for at spendere en bondegård på din næste mobil, hvorfor så ikke tage et kig på Samsung Galaxy 5? Fremragende valg, hvis du spørger mig…

Specifikationer

Samsung Galaxy 5 specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Størrelse
Dimensions 108 x 56 x 12.3 mm
Weight 102 g

Skærm
Type TFT capacitive touchscreen, 256K colors
Size 240 x 320 pixels, 2.8 inches
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Touch Wiz v3.0

Lyd
Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 170 MB
Card slot microSD (TransFlash) up to 16GB, 1GB included, buy memory

Datamuligheder
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA 7.2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 2 MP, 1600×1200 pixels
Features Geo-tagging
Video Yes
Secondary No

Funktioner
OS Android OS, v2.1 (Eclair)
CPU 600 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Black
GPS Yes, with A-GPS support
Java Via third party application
– Social networking integration
– MP4/H.264/H.263 player
– MP3/WAV/eAAC+ player
– Organizer
– Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
– Google Search, Maps, Gmail,
YouTube
– Voice memo
– T9

Batterilevetid
Standard battery, Li-Ion 1200 mAh
Stand-by Up to 521 h (2G) / Up to 375 h (3G)
Talk time Up to 9 h 30 min (2G) / Up to 6 h 30 min (3G)

Billeder

Billeder

Video

Video


5 tanker om “Samsung Galaxy 5”

  1. Hej har lige købt en Galaxy 5 for 3 mdr. fed tlf. hvis man ellers kunne sende mms, jeg er ikke på nettet og vil ikke før den er ok.
    Der er INGEN der kan hjælpe mig ( Telmore har prøvet- samt forretningen hvor jeg har købt ) har prøvet alt så derfor mangler jeg nogle nye forslag HJÆLP……

  2. Hej Daniel Probst Bordignon

    Ja, der er Android market på i starten, på alle Android mobiler.

  3. hej pia.

    har du fundet ud af dit problem.. får ellers vil jeg også ha lov til at sige ,, jeg har sammen problem.. så hjælp søges…

Skriv et svar