The new iPad (iPad 3) er præsenteret – Apples nye “resolutionary” tablet

The new iPad

Så er Apples nyeste tablet i iPad-serien præsenteret af selveste Tim Cook, Apples CEO. Men i modsætning til forventningerne så tyder alt på at iPad 3 slet ikke kommer til at hedde iPad 3, men i stedet The new iPad, en betegnelse Apple selv brugte i deres præsentation af den nye iPad.

Desværre er nyhederne i den nye tablet ikke så store som forventet.

A5X Chip, Retina-skærm og spildemoer

Apples fokus har i The new iPad ser ud til at være deres bud på en HD spilkonsol. The new iPad kommer derfor med den nye A5X-chip, som stadigvæk kun er en dual-core processor (lidt skuffende da nye Android-tablets kommer med quad-core), men som dog har en quad-core grafikchip, hvilket gør The new iPad i stand til at håndtere nye den store Retina-skærmopløsning – som vi tidligere har afsløret – på 2048 x 1536, større end et Full HD-tv på 1920 x 1080 pixels, og giver en pixeltæthed på 264 pixels per tomme. A5X-chippen er ifølge Apple 4 gange hurtigere til at afvikle grafik end Nvidias nye quad-core Tegra 3 platform. Der er derfor, bl.a. med HDMI-out muligheden lagt i ovnen til en spiloplevelse i den bedre ende af spil på AppStore. Apple havde da også i sin demo flere spilpræsentationer, bl.a. en flysimulator fra NAMCO, og en dungeon crawler fra Epic Games’ Infinity Blade-serie der fremviste den nye fantastiske grafik.

Kamera og netværk

The new iPad kommer også med et nyt bagsidekamera. Mens kameraet stadigvæk er på 5 megapixels, så har Apple bygget alt den nye billed- og sensorteknologi som iPhone 4S kommer med ind i The new iPad. Kameraet er derfor i stand til at tage fantastiske billeder, og har automatisk billedjustering med ansigtsgenkendelse og 1080p HD videooptagelse med billedstabilisering.

Sidst men ikke mindst kommer The new iPad med 4G LTE understøttelse (udover 3G og DC-HSDPA), og med Siri som allerede kendes fra iPhone 4S.

Mange af de andre aspekter ved den nye tablet er stort set uændrede. Batterilevetiden er den samme, prisen er den samme, størrelsen på den interne hukommelse er den samme (selvom nogen havet håbet på en 128 GB model, så er 16, 32 og 64 stadigvæk valgmulighederne). Tykkelsen er faktisk blevet hævet en smule (fra 8,8mm på iPad 2 til 9,4mm på The new iPad).

Alt i alt en lidt tam lancering fra Apples side, men HD skærm på tablets er noget vi har ventet længe på og glædet os meget til.

The new iPad kommer til Danmark d. 23. marts. Du kan se hele Apples præsentationsvideo her.

[Tryk for stort billede]

The new iPad

1 tanke om “The new iPad (iPad 3) er præsenteret – Apples nye “resolutionary” tablet”

Skriv et svar