MWC 2012: Lumia 900 kommer til hele verdenen og Nokia 808 PureView har et 41 megapixel kamera

Lumia 900 i global version

Nokia har også haft et par nyheder at annoncere på årets Mobile World Congress i Barcelona. Telefongiganten der netop er blevet en af Microsofts store partnere, samt den mest populære Windows Phone producent har netop bekræftet at Lumia 900, deres Windows Phone flagskibstelefon som er bekræftet til det amerikanske marked, også kommer i en global version som resten af og kan nyde glæde af.

Den globale version af Lumia 900 vil dog i modsætning til den Amerikanske version ikke komme med LTE-jnuderstøttelse, men vil i stedet køre på de europæiske 3G netværk (DC-HSPA).

Lumia 900 er teknisk set Lumia 800’s storebror. Telefonerne har mange af de samme specifikationer, men Lumia 900 er større med sin særlige 4,3″ ClearBlack skærm, hvor Lumia 800 kun er på 3,7″. Begge telefoner har 16 GB intern hukommelse uden mulighed for microSD-kort. Begge telefoner har en 1,4 Ghz Qualcomm CPU og 512 MB RAM.

Nokia 808 PureView – 41 megapixel kamera i en telefon

Samtidigt har Nokia præsenteret en helt særlig telefon på MWC. Telefonen har som overskriften beskriver et kamera på hele 41 megapixels, hvilket er fuldstændigt uhørt inde for telefonverdenen.

Dette betyder dog ikke at telefon vil tage billeder i denne opløsning eller optage video med ekstremt høj opløsning. I stedet vil telefonen nedskalere billeder og video ved hjælp af en særlig algoritme, der derved reducerer støj på billedet kraftigt i forhold til andre telefoner. Derudover giver kameraet mulighed for stort digitalt zoom, hvor Nokia bl.a. hævder at der ved videooptagelse kan zoomes op til 4 gange ind uden at der sker en mærkbar forringese af optagekvaliteten. Videooptagelse kan kun foregå i op til 1080p, da videokodning af begrænset af telefonens processor, og da højere opløsninger ville kræve for meget plads.

Nokia 808 PureView kommer til Europa i næste kvartal af 2012.

Nokia 808 PureView

Skriv et svar