iPad 3 får Retina-skærm

Selvom iPhone 4 kom et godt stykke tid før iPad 2 blev sat på markedet, så var iPhone 4’s Retina-skærm desværre noget iPad 2-købere måtte se sig langt efter. iPad 2, med sin 9,7″ skærm, måtte stadigvæk nøjes med en skærmopløsning på 1024 x 768, hvilket kun er en smule over de 960 x 640 pixels på iPhone 4, på trods af at sidstenævnte kun har en skærm på 3,5″.

Dette ser der dog ud til at være rodet bod på i næste generation af tablet fra Apple. MacRumors kan bekræfte at skærmere på iPad 3 har fordoblet antallet af pixels på hver led, hvilket effektivt giver skærmen 4 gange så mange pixels, eller en opløsning på 2048 x 1536. Pixeltætheden kommer dog ikke til at ligge helt oppe på de 329 DPI (prikker på tomme) som iPhone 4 har, men derimod et stykke under de 300. Men da ideen med en iPad er at den skal bruges en smule længere fra hovedet end en telefon burde dette ikke være noget problem, og der er derfor stadigvæk tale om en imponerende skærmopløsning.

Selvom mange har haft fat i iPad 3 skærmen før MacRumors, så valgte MacRumors at bekræfte Retina-rygtet ved at sætte skærmen under et mikroskop, hvor det tydeligt fremgår at den nye skærm har en tættere pixeltæthed i forhold til forgængeren, som billedet herunder demonstrerer.

Det har været en større og større tendens i smartphoneverdenen at telefonernes skærmopløsning er gået støt opad, specielt på baggrund af de efterhånden større skærme som de bliver leveret med. Galaxy Nexus var bl.a. en af de første telefoner med en 720p (1280 x 720) skærm på 4,65″, og tendensen ser nu ud til at rykke over på tablets, hvor også flere af Apples konkurrenter er på vej med højopløsningsskærme til deres tablets.

Apple forventes at præsentere iPad 3 d. 7. marts ved et Keynote-event.

1 tanke om “iPad 3 får Retina-skærm”

  1. Pingback: The new iPad (iPad 3) er præsenteret – Apples nye “resolutionary” tablet

Skriv et svar