TDC meldt til politiet for fejlannonceringer

TDC Logo

Er du en af de kunder der har ønsket at abonnere på pakken HomeTrio fra TDC, hvor man får TV, telefoni og internet i en pakke, så kan du risikere at have betalt mere end den mindstepris TDC oprindeligt havde annonceret.

Det har fået forbrugerombudsmanden, Henrik Øe, til at melde firmaet til politiet, hvilket betyder at TDC kan risikere en bøde på helt op til 100.000 kr.

Fejlen lå i at TDC ikke tilstrækkeligt tydeligt havde oplyst mindstepriser på deres annoncer. Bl.a. var mindsteprisen ikke oplyst på selve annoncen, men derimod i et relateret pop-up vindue.

Jesper Eriksen, der til dagligt er direktør i TDC Privat som varetager private abonnementer, erkender at der er sket en fejl, og at den blev rettet hurtigst muligt efter at de blev gjort opmærksomme på problemet. Hun understreger samtidigt at han er enig med ombudsmanden når det drejer sig om at det er meget vigtigt at kunder klart og tydeligt kan forholde sig til de priser og vilkår de kommer under når de vælger teleselskab.

Selve politianmeldelsen sker på baggrund af at virksomheder ikke må vildlede kunderne i deres reklamer, hverken på varer eller andre ydelser, samt at det også er ulovligt at udelade vigtige informationer som kan være med til at påvirke forbrugerens beslutning. TDC havde bl.a. oplyst at kunderne kunne få TV gratis resten af året, selvom der stadigvæk skulle betales 299 kr. pr. måned for pakken.

Om sagen, som startede tilbage i august 2010, får videre konsekvenser for TDC vides ikke, men det er ikke første gang at teleselskaber er blevet taget i at skjule priser, en praksis de da også heldigvis er blevet straffet for. Her på Mobilterminalen bestræber vi os ihvertfald altid efter at levere de korrekte mindstepriser når du gennemser vores udvalg.

Kilde: Ritzau

Skriv et svar