Så er iPhone 5 her – Med ny skærm og et hav af forbedringer

Så har Apple endelig præsenteret iPhone 5.

Firmaet har i den seneste tid mødt hård konkurrence fra andre firmaer, hvor Android-telefoner stadigvæk er ekstremt populære. Bl.a. har Samsung – på trods af at de tabte sagen i retten mod Apple – haft stor succes med deres Galaxy-serie af telefoner hvor senest Galaxy S3 har haft enorm succes. Men nu er Apple altså klar med efterfølgeren til iPhone 4S, og som forventet kom den til at hedde iPhone 5 (på trods af at det er den 6. telefon i serien), og som forventet er skærmen nu på 4″ frem for de sædvanlige 3.5″.

Der er mange ny forbedringer ved den nye iPhone 5, så vi nøjes her med et kort overblik over alle de nye features:

 • 4″ Retina-skærm med en opløsning på 1136 x 640. Alle Apples apps er blevet opdateret til at kunne bruge den nye skærm.
 • 0,9 mm tyndere og med en vægt på kun 112g (iPhone 4S vejede 140g)
 • LTE understøttelse for ekstremt hurtig internethastigheder. Samtidigt har Wi-Fi fået en opdatering med ny hastighedsforbedrende teknologi.
 • Ny A6 chip med dobbelt så hurtig hastighed og dobbelt så hurtig grafikafvikling.
 • Forbedret kamera på trods af den nye telefon på trods af det tyndere design. Stadigvæk på 8 megapixels, og med nye teknologier.
 • Frontkameraet er nu et HD kamear med 720p og også forbedrede teknologier.
 • iPhone 5 har tre i stedet for 2 mikrofoner, hvilket inkluderer en mikrofon på bagsiden. Dette forbedrer lyden.
 • Nye forbedrede højtaler, og nye teknologier med stemmeforbedring til opkald.
 • Ny “connector”-oplader ved navn Lightning. Det er første gang at Apple opdaterer deres connector, og den nye connector er hurtigere (USB 3.0) og 80% mindre (!!). Man vil kunne få en adapter der kan give bagudkompatibilitet med den gamle connector.
 • Panorama fotos og delte fotostreams. Du kan nemt dele albums med andre iCloud-brugere.
 • Nyt design, der ligner det gamle meget (bortset fra den nye tykkelse) og belagt i aluminium.

iOS 6 blev allerede præsenteret tidligere på året, og kommer naturligvis også til iPhone 5. Vi har allerede skrevet om det nye system, og du kan se de store ændringer her, men de store er fuld Facebook-integration ligesom med Twitter, samt en række nye apps fra Apple.

Sidst men ikke mindst er iTunes Store blevet gendesignet til at se bedre ud på iOS og vil være tilgængelige fra 19. september, samt at en ny version af iTunes er blevet præsenteret og er blevet bygget om med helt nyt design (som in miniplayer som gør afspilleren helt lille) som vi glæder os til at prøve. Der er også en ny iPod Nano med større skærm (2.5″), bluetooth, en home-knap, video og som kun er 5,4 mm tyk, samt med 30 timers musikafspilning på en opladning, samt en 5. generations iPod Touch med 6,1 mm tykkelse som kun vejer 88 gram og den nye 4″ skærm iPhone 5 også har. men desværre kun med en A5 chip.

iPhone 5 kan købes i en lang række lande fra d. 21. september, og i Danmark fra 28. september.

1 tanke om “Så er iPhone 5 her – Med ny skærm og et hav af forbedringer”

Skriv et svar