Nexus 7 får angiveligt storebror med højere opløsning end iPad

Google offentliggjorde i sidste uge et nyt event d. 29. oktober, dvs. næste mandag. I forbindelse med dette event forventer de fleste en ny Nexus-telefon fra giganten, men noget tyder på at der på tabletfronten kommer endnu flere lækkerier fra elektronikgiganten næste uge.

Nexus 7 kan som bekendt købes i 8 og 16 GB udgaver (dog typisk kun i 16 her i Danmark), men i USA kan man allerede forskellige steder købe en 32 GB version af Nexus 7. Men hvad vi endnu ikke har set er en 3G version af Nexus 7, hvilket er noget som mange mennesker efterspørger, og det forlyder nu at der er god chance for at den kan blive fremvist på næste mandag af Google, og blive sat til salg kort tid efter. Hvis der kommer en 3G-version af Nexus 7 vil den muligvis være en hård konkurrent til iPad, da mangel på 3G er en af de få nøglefeatures der gør den noget dyrere tablet fra Apple til et bedre køb for visse folk.

Den anden helt store nyhed er dog muligvis endnu bedre. The Next Web udtaler nemlig at de har oplysninger der indikerer at Google til deres konference vil fremvise en 10″ tablet, produceret af Samsung (hvor Nexus 7 er produceret af ASUS), som vil få navnet Nexus 10. Udover at den angiveligt vil køre Android 4.2, ligesom alle andre enheder der bliver præsenteret samme dag, så vil den også have en skærmopløsning på 2.560 x 1600, hvilket er det højeste i nogen tablet der eksisterer. Selv den nye iPad, med sin Retina-skærm, har “kun” en opløsning på 2.048 x 1.536. Dette vil give Nexus 10 en pixeltæthed på 302 DPI, mod den nye iPads 264 DPI. iPhone-serien med Retina-skærm har til sammenligning en DPI på 325-329. Nexus 7 har en DPI på 216.

Android 4.2 som er Googles næste skridt vil bl.a. have fokus på sikkerhed og medieindhold. Der vil bl.a. komme en widget der tillader dig at se indhold fra Googles Play-butik på din hjemmeskærm, samt mulighed for brugerkontoer, på samme måde som man kan på Windows 8 tablets.

Skriv et svar