Nexus 7 får kæmpe ros fra alle sider

Det var en spændende nyhed da Google og Asus annoncerede den nye Nexus 7 tablet for 2 måneder siden. På et marked domineret af Apples iPad som i Danmark starter ved over 3.000 kr. har der været efterspørgsel på en billig tablet med god ydelse. Nu har tablet’en været i hænderne på anmelderne rundt omkring i verden over, og deres konklusion er klar: Nexus 7 leverer varen.

Den lille tablet får først og fremmest stor ros for sit design. Med undtagelse af Kindle Fire har der ikke rigtigt været nogen solide tablets i området mellem en telefon og en iPad et stykke tid. Nexus 7 får rosende ord med på vejen om sin vægt, sin størrelse og den måde den kan transporteres på. Anmelderne bemærker bl.a. at Nexus 7 kan være i deres lommer, hvilket ikk er noget man kan sige om større tablets.

Derefter er der Google Play. Nexus 7 får i den forbindelse stor ros for den interaktion der er mellem tabletten og Google play, eftersom N7 er bygget specielt til at imødekomme de mange digitale goder der er i butikken. Ydelsen bliver også rost, og Nexus 7 kører bl.a. 3D overordentligt flydende på trods af sin beskedne størrelse, takket være den stærke Tegra 3 processor der har 4 CPU kerner, 1 standbykerne og 12 GPU kerner.

“Det er bestemt Google jeg bliver nødt til at takke, for Nexus 7 er den med solide ASUS-tablet jeg nogensinde har brugt”

– Anandtechs anmelder

Og så det negative…

Anmelderne havde dog også nogle få mangler de gerne ville påpege.

  • Mangel på bagsidekamera (Nexus 7 har kun et frontkamera). En anmelder påpeger dog at smartphones er langt bedre beregnet til at tage billeder med, og at folk der tager billeder med en tablet ser fjoldede ud.
  • Ingen model med 3G eller 4G
  • Fås højest med 16 GB lagerplads ($249, med 8 GB udgaven for $199) og der er intet microSD-kort
  • Skærmen har ikke helt optimal kontrast
  • Højtalerne er ikke optimale

Bryder man sig ikke om er det måske ikke værd at købe en Nexus 7, men selv på trods af disse mangler for N7 ekstremt høj karakter i alle anmeldelser. På den danske side har Beep haft fat i den og givet den 9 ud af 10 point. Techrader gav samme score (4.5 ud af 5 point), mens Nexus 7 er den første tablet der nogensinde har vundet et Tom’s Hardware Award med et “Anbefalet køb” logo.

Skriv et svar