Google fremviser Nexus 7 tablet [Opdateret]

Rygterne har svirret lidt på det seneste om Google, ligesom med telefoner, var i færd med at fabrikere deres egen tablet. Det var de, og de har også selv valgt at fremvise den til deres Google I/O konference.

Nexus 7 bliver en minimal 7″ tablet designet af ASUS, og kommer med Android 4.1 (Jelly Bean), næste version af Googles operativsystem til mobile enheder. Vigtigst at bemærke er dog prisen. Nexus 7 kommer i Danmark til at koste det der minder om 1.500 danske kroner for 8 GB modellen og 1.800-1.900 for 16 GB modellen (hhv. $200 og $250 i USA, hvor der ikke skal betales MOMS). Det bliver derfor en discount-tablet, et koncept som bl.a. Amazon har haft succes med via deres Kindle Fire tablet.

Selvom denne tablet er en discount-tablet så skal man dog ikke undervurdere hardwaren. Først og fremmest bringer 7″ skærmen en opløsning på 1280 x 800 widescreen, hvilket ikke er oppe på niveau med Apples nye iPad (som dog koster 3-4 gange så meget), men stadigvæk er imponerende. Derudover har LCD IPS skærmen en nit-værdi på 400. Nit er den enhed der bruges til at klargøre hvor meget en skærm lyser op. Mens de fleste telefoner har en nit-værdi på 200-300, så slår Nexus 7 altså igennem her med en værdi som ligger meget tæt på hvad man ser på moderne fladskærms-TV’er.

Processoren er også kraftig. En Tegra 3 T30L-quad core processor med 1,3 Ghz per kerne, hvilket giver en imponerende ydelse til den lille tablet, prisen taget i betragtning. Ikke nok med det, så er prikken over i’et dog at Android 4.1 Jelly Bean er blevet kraftigt optimeret af Google når det handler om respons. Android har altid haltet efter iOS når det gælder at få systemet til at reagere hurtigt og uden hak, og Google har med Jelly Bean taget kritikken til sig og givet grænsefladen en overhaling på ydelsessiden.

Nexus 7 er dog en smule tyk. 10.45mm er tykkere end hvad man ser andre tablets være for tiden, men vægten er på kun 340g og med 8 timers batterilevetid ved normalt brug ser det ud til at den her tablet kunne blive revet væk fra hylderne.

Kilde: Google I/O

Opdatering: Anandtech har testet ydelsen på den nye Nexus 7 tablet, og på trods af den lidt langsommere Tegra 3 CPU på kun 1,3 Ghz i forhold til de 1,5 Ghz på andre modeller, så yder Nexus 7 bedre pga. det opdaterede Android 4.1 Jelly Bean-system. Dette gælder både i browserens JavaScript benchmarck (hvor den desuden også slår den nye iPad) og andre browsertests, samt at den formår at være på lige fod med den fulde Tegra 3 CPU på 1,5 Ghz per kerne der sidder i Transformer Prime når det kommer til grafikafvikling.

[Tryk på billederne for at se dem i fuld størrelse]

Skriv et svar