iMessages i iOS 5 (Gratis SMS/MMS)

Som nyhedsartiklen i går omhandlede, afholdte Apple deres årlige WWDC i hjertet af San Fransisco i Californien. Vi vidste allerede på forhånd lidt om hvad emnet, eller emnerne, ville blive: iCloud, iOS 5 og Mac OSX Lion. Den sidste er ikke relevant, så jeg vil fluks gribe fat i iOS 5 og et af de spændende nye features vi kommer til at se meget mere til, nemlig iMessages.

Man skal have levet under en sten hvis ikke man har hørt diverse teleselskaber konstant udbyde deres ”fri SMS” abonnementer. Det har i mange år været noget der virkelig har kunnet slås på fra udbyderne, da de fleste nok vil være enige i, at SMS’er er nemme og hurtige at gøre brug af.

iMessages fra Apple har til formål at revolutionere afsendelsen af de små tekstbeskeder. Som det er i dag, sendes en SMS over det pågældende teleselskab du har en aftale med og derfra videre til slutbrugeren. Med iMessages vil dine beskeder sendes over Apple-kontrolleret service. Du vil derfor kunne sende beskeder fra de fleste produkter fra Apple (som har iOS installeret) og det bedste er, at det vil være gratis!

Selskabet annoncerede for nyligt at der nu er over 200 mio. iOS produkter ude i folks hænder, hvilket er rigeligt til at lancere en produkt-til-produkt service. Såkaldt kritisk masse, om man vil.

Hvorvidt der er tale om dansk deltagelse i dette spændende initiativ melder historien ikke noget om på nuværende tidspunkt, men jeg skal nok dække det jo længere vi kommer mod en endelig udgivelse af iOS 5.

Det smarte ved iMessages er, at det ikke bare vil virke lige så godt som SMS, men bedre. Som set med Apples FaceTime, er det ikke en nødvendighed at du her er koblet op til WiFi (trådløst internet). Det vil virke over 3G også. Du vil desuden nemmere kunne sende billeder, video og hvad man ellers kan finde på over nettet, plus, at du vil kunne se en real-time ”Anders skriver…” mens personen svarer på din besked. Der vil også komme rapporter på sendte beskeder, hvilket mange har ønsket siden helt tilbage fra første generation af iPhone.

Apple er ofte på forkant med ny teknologi som dette, men Android er aldrig langt bagefter (okay, okay, nogle gange er Android først). Pointen er, at dette ikke kun kommer Æble-fans til gode. Hvis Apple kommer igennem med noget så banebrydende som gratis SMS/MMS, så bliver Android nødt til at følge trop. Ingen længe har vi gratis beskeder på de to dominerende smartphone-systemer, hvilket bare vil være endnu en grund til ikke at vælge andet, næste gang du skal have ny telefon.

Hvad mener du? Glæder du dig lige så meget til iOS 5 som mig, eller er der blot tale om ”hype”?

Skriv et svar