Værd at vide om iOS 5

WWD konferencen er nu blevet afviklet og som rygterne antydede, fik vi blandt andet nys omkring det kommende iOS 5 (Apples mobile styresystem) og det er derfor naturligt at tage et kig på, hvad det kommer til at byde på. En ting er sikkert – der er tale om et stort skridt fra version 4. Her kommer nogle af de nye tiltag.

iMessages – Apples nye beskedsystem som vil revolutionere SMS. Jeg vil ikke gå mere ind i det for nu, da det blev dækket i går. Læs artiklen for mere info.

E-mail opdateringer – Der er tale om mindre opdateringer, men ikke desto mindre nyttige. Fx S/MIME, som vil gøre det mere attraktivt for virksomheder at gøre brug af iPad. Der er desuden tale om opdateret brugerflade, så det bliver lettere at navigere mellem beskeder og indbakken, samt bedre søgemuligheder.

Twitter – Som rygterne ville vide præ-WWDC, er Twitter for alvor blevet integreret i iOS. Twitter hører nu for alvor sammen med styresystemet og tilgangen/brug af samme kan nu ikke være nemmere.

twitter ios5

Nyt beskedcenter – Hvis du er en af dem som synes de pop-up beskeder man får en gang imellem kan være lidt irriterende, er der godt nyt! Apple har konstrueret et nyt beskedsystem, hvor de små notitser du får smækket op på skærmen, fra tid til anden, nu har fået sin egen dedikerede ”side”. Du trækker blot skærmen ned fra toppen af displayet, hvor du ligeledes vil blive præsenteret for hele listen af tidligere beskeder. Det betyder du kan sætte SMS beskeder til ikke at poppe frem og genere eventuelt arbejde du måtte være i gang med.

Nye beskeder ios 5

”Lås” – Ny og forbedret låseskærm. Du vil nu kunne se fx missede opkald direkte fra lås-skærmen.

Safari internetbrowser – Som set på browsermarkedet for computere (både Mac og PC) de sidste par år, er tabbed-browsing blevet den helt store dille. iOS brugere skal naturligvis ikke snydes og du kan nu nyde netbrowsing med tabs!

Kamera – Den indbyggede kamera app er opdateret og tilbyder nu mere fart over feltet, samt forskellige tweaks i forbindelse med optagning af billeder. Fx kan du låse fokus, zoome ud og ind i live optagelser og forbedre dine billeder med det samme med forskellige iPhoto teknikker. Du kan også tage billeder direkte fra låseskærmen, hvilket er nyttigt når et hurtigt billede skal tages.

Fremtidige iOS opdateringer – Opdater din iPad eller iPhone direkte fra enheden selv, uden brug af computer! Jeg glæder mig til at teste hvordan dette kommer til at virke i praksis.

Bedre multitasking – Forbedret multitasking, ganske enkelt. Med andre ord, du vil nu nærmest kunne placere hele klør fem på displayet og den burde stadig kunne lure dine navigeringsintentioner 😉

Der er flere features i det nye iOS, men ovenstående var lige hvad jeg følte var relevant. Besøg Apples egen side for at se en komplet liste over nye tiltag. De skriver selv:

“Over 200+ nye features”

Skriv et svar