Er det her længe ventede iOS 5?

Senere i dag (mandag) vil Apple afholde deres Worldwide Developers Conference, eller WWDC i folkemunde. Hvad ved vi? Jo, vi ved allerede at selskabet vil afsløre Mac OS X Lion, iCloud og iOS 5 takket være deres annoncering sidste uge. Men i og med vi først får herlighederne at se senere, er der endnu ingen forlydender om hvordan produkterne kommer til at se ud, blot rygter, som vi kender det alt for godt fra Apple.

Et af rygterne omkring iOS 5, går ud på en omstrukturering af notifikationerne og de såkaldte widgets. I årevis har vi gjort brug af widgets hos Googles Android – en feature som tonsvis af iPhonefans (undertegnede inkluderet) har ønsket.

Det nye iOS 5?

Det er stadig uvist hvordan widgets og de nye notifikationer kommer til at se ud og fungere. Ét bud er at de popper ned fra top baren, som ses på billedet, da vi allerede kender en lignende funktioner fra det nuværende iOS (hvor forskellige farver popper frem, alt efter hvilken besked systemet giver).

Det spændende bliver at se hvordan det rent faktisk kommer til udformning. Vil det synes at være en Android ”copy/paste” idé, eller finder Apple på noget mere revolutionært? Vil man kunne klikke på top-baren og se alle sine notifikationer, lidt i stil med missede opkald og lignende?

Keynote talen fra Apple bliver afholdt i USA, men som TechCrunch skriver er det værd at bemærke at skærmbilledet gør brug af celsius og ikke det gængse amerikanske fahrenheit, hvilket leder os til at tro der eventuelt kan være tale om en europæisk version. Igen, der er tale om rygter og det omtalte skærmbillede kan sagtens være falsk.

Det menes desuden at Twitter vil få en prominent plads i det nye iOS og at det syndsynligvis vil fungere fra start når mobilen tændes for første gang. Hvis det er tilfældet, bliver det nok nødvendigt at få på et smartere system end det nuværende ”push” system.

Se lige lækkerierne her:

Skriv et svar