Iconia W510 og W700 – Acer fremviser Windows 8 tablets

Windows 8 er snart på trapperne, og de hårdtarbejdende folk hos Microsoft forsøger så hurtigt som muligt at få det nye kombinerede PC og tablet-system færdigt til tiden til både ARM og x86 enheder.

Acer, der har haft stor succes med deres Transformer Prime tablet med Android 4.0 har nu meldt sig klar på Windows 8 bølgen med to nye tablets, Acer Iconia W510 og Iconia W700. Enhederne er blevet præsenteret ved Computex-eventet, og ligesom med Transformer Prime vil begge tablets komme med en tastatur-dock.

Iconia W700

Iconia W700 tabletten er den største af de to. Designet i aluminium, og med en 11,6 tommer Fuld HD (1920 x 1080) opløsning er derfor oppe i en højkvalitetsskærm med en fænomænal opløsning.

W700 kommer med en enkelt USB 3.0 port til selve tablet-delen, men docken har yderligere tre USB 3.0 porte. Derudover har tablet-delen en thunderbolt port, en micro-HDMI port, samt de sædvanlige knapper man forventer der er på en tablet (volumen, tænd/sluk). Den kommer desuden med et 5 megapixel kamera på bagsiden. Eneste minus er dog at den dock der følger med W700 IKKE indeholder et tastatur. Med andre ord er docken til W700 kun beregnet til hvis man vil benytte enheden som en almindelig PC ved et bord. Man kan dog altid benytte USB-porten til et tastatur og mus (eller bluetooth, hvis du har en styreenhed med dette understøttet). W700 er sat til 8 timers batterilevetid og har et Dolby lydsystem indbygget. Docken er designet til at kunne stå op så tablet-enheder kan fungere som en stående skærm, og den kan både stå vandret og lodret.

[Klik på billederne for fuld størrelse]

Iconia W700

Iconia W510

I modsætning til storebroderen så er W510 faktisk tiltænkt en række helt andre behov. For det første vil docken i modsætning til W700 have et tastatur indbygget, og er derfor beregnet mere som en bærbar computer end W700’eren.

W510 kommer med en 10.1″ IPS skærm og en enkelt USB 2.0 port. Docken/tastaturet tillader at skærmen kan drejes i mange retninger helt op til 295 grader. Selve tablet-delen har udover sin USB port også micro HDMI ligesom storebror, men der er som noget nyt også plads til et SIM-kort (til data) og microSD. Derudover er der også et 8 megapixel kamera (eneste hardwareområde hvor den slår den større model), så som de fleste nok har regnet ud er modellen tiltænkt mobilitet til folk der er på farten, hvor W700 er tiltænkt som hjemme eller arbejds-enhed man ikke tager med rundt særligt meget. Derudover er der 8 timers batterilevetid alene, og 18 timer med en fuldt opladet dock.

Acer har endnu ikke opgivet hvornår enhederne kommer ud og hvad de kommer til at koste.

 

Iconia W510

Skriv et svar