2 Android Apps du ikke bør undvære

Vi har her på redaktionen igennem tiden beskæftiget os med mange mobiltelefoner, og med smartphones er applikationer det helt store. Mens applikationer til iOS er relativt begrænsede i de ting de kan gøre ved selve applikationen, så kan Android-applikationer ofte gå ind og gøre ekstraordinære ting, hvilket har affødt en række nyttige applikationer som iOS brugere kun kan drømme om medmindre de vælger at Jailbreake deres enhed. Vi har derfor i dag besluttet os at gennemgå de mest nyttige applikationer til Android som du vil få glæde af i lang tid fremover.

JuiceDefender

Batterilevetid på smartphones er som bekendt ikke lige så stor som på gammeldags telefoner da smartphones har processorer, store farveskærme og kører mange programmer i baggrunden, samt at de i stigende grad har flere og flere radioer (Wi-Fi, 3G, 4G, BlueTooth). Batterilevetid kan derfor være begrænset, specielt i telefoner som har mindre batterier imod længere levetid. Og det er her JuiceDefender kan hjælpe dig.

JuiceDefender er i alt simpelthed et program som sparer på din batterilevetid ved at slukke for internetradioer når du ikke bruger telefonen. Programmet har derudover nogle avancerede indstillinger (kontrol af CPU-hastighed for rootede telefoner og skærmbelysning for yderligere strømbesparelse), men for de fleste brugere er det kun internetfrakoblingen de skal bekymre sig om. Stort set langt de fleste mobilbrugere slår ikke deres mobile netværk fra når de bruger telefonen, også selvom dette bruger meget mere strøm end de egentlig forventer.

Standardindstillingen i JuiceDefender er at internetradioerne bliver tændt når du låser din telefon op, samt at de aktiveres med bestemte tidsintervaller for at opdatere mails/facebook osv. JuiceDefender kommer i tre versioner. En gratisversion, Juicedefender Plus (som også kan styre Wi-Fi) og Ultimate som kan styre alt. For de fleste brugere vil gratisversionen dog være nok, da det mobile netværk er den største strømsluger, og det primære formål med de større versioner er en langt større række konfigurationsmuligheder. Da programmet er meget kompliceret vil vi anbefale standardbrugerne at holde sig til standardindstillingerne.

Øgelsen i batterilevetid varierer af hvor meget du bruger din telefon, men for de fleste brugere vil 50% mere batterilevetid ikke være uventet. Undertegnede selv kører med 100% forøget batterilevetid, og min telefon som har et særligt dobbelt-størrelse batteri jeg har købt, kan med JuiceDefender holde op til 5 dage uden opladning hvis jeg bruger den minimalt!

Du kan besøge JuiceDefender.com for at læse mere om programmet, eller downloade det på Google Play.

Priser:

  • JuiceDefender: gratis
  • JuiceDefender Plus: 15,-
  • JuiceDefender Ultimate: 40,-
httpvh://www.youtube.com/watch?v=iKMYm0uNd2c

Swiftkey X

Dem af jer som måske har læst anmeldelser har på sitet af mobiltelefoner har sikkert set vi ofte har rakket ned på smartphonetastaturerne. For at gøre en lang historie kort, så er de mildest talt oftest elendige.

I har måske derfor også læst i vores anmeldelser at vi faktisk ofte nævner at man får et alternativt tastatur på Android Market, hvor vi flere gange har anbefalet Swiftkey X. Der er mange gode erstatningstastaturer, men Swiftkey er til dato stadigvæk det tastatur som imponerer os mest.

Swiftkey er et QWERTY-touchscreen tastatur med ordforeslag. Den unikke feature ved Swiftkey X er dog at tastaturet indeholder en avanceret forslagsalgoritme som bliver klogere på hvordan du skriver baseret på hvad du skriver. Jo flere SMS’er du skriver, jo oftere kan programmet gætte sig til hvad du vil skrive, ofte uden at du behøves starte på det næste ord i sætningen før det bliver foreslået.

Er du derimod typen der taster hurtigt på en smartphone (evt. den type der bruger to tommelfingre til at skrive meget hurtigt), så kan Swiftkey indstilles til i højere grad at fokusere på at rette stavefejl og tastefejl frem for at komme med ordforslag. Programmet er så ekstremt præcist, og foreslår ikke kun ord, men også tegn og tal hvis programmet genkender noget du har skrevet før. Programmer differentierer også mellem store og små bogstaver. Skriver du bevidst et ord med stort begyndelsesbogstav vil programmet kigge på ord du tidligere har skrevet med stort begyndelsesbogstav, og ofte foreslå dem (f.eks. navne). Skriver du ord som Swiftkey X ikke kender bliver de automatisk tilføjet ordbogen uden at du skal gøre dette manuelt.

Den sidste ting der dog får os til at give Swiftkey X de største anbefalinger er den fænomænale danske ordbog. Alternative tastaturer på Android Market/Google Play har ofte elendige ordbøger (Smart Keyboard har dog en rimelig dansk ordbog, samt T9 understøttelse for dem som foretrækker et tastatur der emulerer de gamle nummertast-mobiler), men Swiftkeys ordbog har stort set de fleste ord. Er der i sjældne tilfælde et ord den ikke genkender, så skriver du bare ordet og den vil huske det til næste gang. Swiftkey kan, udover fra dine SMS’er, også lære din skrivestil ved at logge på hhv. din Facebook, Twitter og Gmail hvis du ønsker det. Dette er dog frivilligt hvis du er en af dem der bekymrer sig om dit privatliv.

Swiftkey X koster 16.5 kr. på Google Play. Der er dog en alternativ gratis prøveversion der virker 30 dage, hvilket er mere end rigelig tid til at se om det er den måde du vil skrive på i fremtiden. Du kan læse mere om programmet på Swiftkey.net.

 

 

Skriv et svar