Mobiltrafik vil i fremtiden koste 1/4 i EU

Sådan kommer det til at lyde fra EU-Kommissionen, når de fremlægger et indgreb mod udenlandske mobilpriser. Som de fleste af os er klar over, kan det ofte være til gene ikke at kunne bruge mobildata i udlandet, af frygt for skyhøje priser og alt for høje mobilregninger.

Det vil der nu blive lavet om på, og mobildata i udlandet bliver derfor markant billigere end det hidtil har været. Ifølge Berlingske Tidende forventes det at Kommissionens fremlæggelse den 22. juni senere på måneden, vil fremlægge gennemførelsen af de nye pristekster i tre faser.

Den første fase vil indtræde allerede med start i næste år, som vil betyde at den højeste takstmuligt vil være på 6,70 kr. pr. MB data. Pristaksterne vil de efterfølgende år fortsat falde, og vil i 2014 være nede på maksimalt 3,70 kr. (højeste takst pr. megabyte).

Mobilselskaberne har ofte pakketilbud klar til deres kunder, som enten byder på masser af billig taletid eller ubegrænset trafik etc. Nogle undlader dog at annoncere med udenlandspriser, da de ofte er væsentlig dyrere end priserne for lokalt brug. Denne problematik vil EU-Kommissionen nu også gøre op med og vil derfor tillade forbrugerne at vælge forskellig teleudbyder til ind- og udland, en mulighed som i øjeblikket ikke er tilladt.

Det er ikke første gang man ser EU gribe ind overfor mobilpriserne. Der blev grebet ind tilbage i 2007, hvor de faldt med op omkring 70 pct. Det menes at de nuværende priser holdes urimeligt og kunstigt højt for udenlandstelefoni og at de derfor med lethed kan sænkes til et mere overkommeligt niveau.

Kilde: epn.dk

Skriv et svar