Nokia N97 Mini

Anmeldelse

Anmeldelse af Nokia N97

Nokia N97 generelt

Nokia er nu på banen med deres sidste nye bud på en super mobiltelefon, nemlig deres nye flagskib Nokia N97. Den finske mobilgigant lancerer dette nye pragteksemplar i en periode hvor der allerede forefindes adskillige konkurrenter på markedet, og det ses tydeligt at Nokia ønsker at tage kampen op. Med telefoner som iPhone 3GS, HTC Magic, Palm Pre, HTC Touch Diamond 2 osv., skal man holde tungen lige i munden for at overleve og det er lykkedes. Apple sidder på en stor del af markedet for netop denne type mobil, så det skal nok i højere grad ses som et modsvar til iPhonen.

Design

N97 er solidt bygget og brugeren sidder ikke tilbage med følelsen af at den går i stykker i forbindelse med møde med asfalten. Mobilen er desuden fremstillet som en minicomputer som klapper ud så knapperne kommer til syne. Touch skærmen, som den er udstyret med, klapper ud og kan tiltes en smule så det er nemmere at se film og billeder. Man kan argumentere for at det er rart at vi bevæger os lidt væk fra de tidligere flagskibe i N-serien, N95 og N96, ved bl.a. at kunne præsentere stor trykfølsom skærm og QWERTY tastatur, men det er naturligvis en smagssag.

Det viser sig tydeligt at Nokia er blevet glad for de store skærme. N97 kan bryste sig af en 3,5 tommer stor skærm (i øvrigt samme størrelse som på dens søstermobil Nokia 5800 Xpress Music). Skærmen fungere også liggende (widescreen) og har en opløsning på 640×360 samt 16,7 millioner faver. Mobilen har indbygget accelerator, som gør at skærmen vender hurtigere fra stående til liggende tilstand, og vice versa.

Funktioner

Nokias nye skud på stammen, er et kraftværk af en funktionsmobil. Udover massive 32 GB hukommelse (som i øvrigt kan udvides til 48 GB), er der stort set ikke det du kunne ønske dig mere. Når din Nokia N97 mobil bliver leveret, har du allerede fået flere applikationer installeret, såsom en YouTube afspiller, WiFi service, Psiloc World Traveler, Qik (program som hjælper dig med at dele videoer fra din telefon) m.fl. Du har naturligvis også adgang til Nokias Ovi Store, hvor du kan købe ekstra applikationer og installere dem direkte. Udover det finder du QuickOffice så du kan se Word, Excel og PowerPoint dokumenter, samt Adobe PDF og værktøjer som Zip manager, regnemaskine, notesblok, ur, lydoptager osv.

N97 har desuden fået en ny widget-baseret forside, som giver dig mulighed for at skræddersy din forside præcis som du ønsker den, samt at have mere information uden at skulle klikke på videre. Med disse widgets er det nemt for dig hurtigt at logge på din FaceBook profil, se vejret, dine kontakter, gå på nettet, se film osv. Det er ligeledes muligt at vælge egne wallpapers, temaer etc.

I besked-afdelingen finder du e-mail som fungerer med både IMAP4, POP3 og SMTP og den indbyggede webbrowser er velkonstrueret, som både understøtter HTML sider, Flash og diverse søgemuligheder.

Mobilen er udstyret med en afstandsmåler, som automatisk registrerer og slukker for skærmen, når du tager den op til øret for at tale.

I alle moderne mobiler finder man ofte GPS og N97 er ingen undtagelse. Den kommer med avanceret GPS udstyr, som både guider dig vha. satellitter og triangulering af telefonen. Den leveres med Nokia Maps installeret, samt et kompas som altid vil kunne vise dig i hvilken retning du kører/går.

Kamera

Mobiltelefonen er udstyret med et stort 5,00 megapixel kamera, som med avanceret Carl Zeiss optik og Vario-Tessar linse kan tage knivskarpe billeder og video. Ønsker du at filme i mørke omgivelser, kommer den indbyggede dobbelte LED-blitz dig til hjælp, og autofokus assisterer dig i at stille skarpt helt automatisk. Kameraet har desuden 4x zoom og forskellige optagemuligheder som justering af farvetoner, geo tagging (angiver på kort, hvor billedet er blevet taget, vha. GPS), justering af lys osv. Du kan optage med MPEG-4 i en 640×480 opløsning.

Farverne på billederne er klare og tydelige og objekter er tydeligt definerede, og du har mulighed for både at tagge dine billeder samt uploade dem til online-services som Flickr, direkte.

Batteri

Nokia har indset at en telefon ikke er meget uden et godt batteri, som giver forbrugeren masser af taletid. Derfor kommer N97 med et 155mAh lithium batteri, med en taletid på hele 95 timer og op til 17,9 dage med stand-by tid.

Konklusion for Nokia N97

Nokia N97 er en mobiltelefon til personen som ønsker lidt mere end alle andre. En smartphone som denne minder lidt om en lille håndholdt computer, og kan med rette bruges som sådan. Med en række af de mest populære funktioner og features (og lidt til), vil du næppe mangle noget. Stort skarpt digitalkamera, Carl Zeiss optik, 32 GB hukommelse til musik, spil, film og billeder, indbygget GPS, lang batteritid og diverse kontor-applikationer gør Nokia N97 til en samlet pakke. Med den, kan du roligt lade din bærbare blive derhjemme. En telefon som får de varmeste anbefalinger herfra og en værdig modtager af titlen som Nokias nye flagskib!

Udvalgte billeder af Nokia N97 ses nedenfor:


Specifikationer

N97 Specifikationer

Generelt
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 1900 / 2100

Størrelse
Dimensions 117.2 x 55.3 x 15.9 mm, 88 cc
Weight 150 g

Display
Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
– Proximity sensor for auto turn-off
– Accelerometer sensor for auto-rotate
– Full QWERTY keyboard
– Handwriting recognition

Lyd
Alert types Vibration; MP3 ringtones
Speakerphone Yes, with stereo speakers
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 32 GB storage, 128 MB RAM
Card slot microSD (TransFlash), up to 16GB, buy memory

Data
GPRS Class 32
HSCSD Yes
EDGE Class 32
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, UPnP technology
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB

Kamera
Primary 5 MP, 2592×1944 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, LED flash, video light
Features Geo-tagging
Video Yes, VGA@30fps
Secondary Yes, VGA@15fps

Features/Funktioner
OS Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
CPU ARM 11 434 MHz processor
Messaging SMS, MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Radio Stereo FM radio with RDS, Visual radio; FM transmitter
Games Yes + downloadable
Colors White, Black
GPS Yes, with A-GPS support; Nokia Maps
Java Yes, MIDP 2.1
– Digital compass
– MP3/WMA/WAV/eAAC+ music player
– WMV/RealVideo/MP4 video player
– TV-out
– Voice command/dial
– Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
– Video and photo editor
– Flash Lite 3
– T9

Batteri
Standard battery, Li-Ion 1500 mAh (BP-4L)
Stand-by Up to 432 h (2G) / 408 h (3G)
Talk time Up to 9 h 30 min (2G) / Up to 6 h (3G)
Music play Up to 40 h

Billeder

Billeder af Nokia N97:


Video

Video af Nokia N97 mobiltelefonen:

48 tanker om “Nokia N97 Mini”

 1. ser udemærket ud, men hvis jeg skal være helt ærlig behøver jeg ikke alt det den kan. Bare jeg kan ringe og skrive smser er det fint 🙂

 2. Hey, jeg købte Nokia n97 her sidste uge, og var ikke sikker på om den ville være bedre end iphone. Men har snakket med nogle jeg kender der har iphone og N97 lyder bedre

 3. Er der nogen der ved hvordan man får den til at fungere som gps? Jeg går ud fra at man skal anskaffe sig programmet, og naturligvis betale for det, men hvor?

 4. gps ligger i telefonen allerede og der er normalt 90 dages prøvetid med … det er bare at gå i gang .. og den virker perfekt, den er alle pengene værd.

 5. Hej jeg vil rigtig gerne købe denne n97, og vil gøre d i morgen, men nu er jeg i tvivl om jeg ska købe den eller en anden touch mobil? eller hvad..:D

  1. Hej Emilie,

   Det kommer an på om du er til QWERTY tastatur 🙂 Du kan lidt sammenligne det med tastaturet på din computer.

 6. Helt klart konkurrent til Iphone 3G S, den kan lidt mere end Iphone. Har selv en Iphone men overvejer at Købe Nokia N97…….. 🙂

  1. Hej Mia,

   Ja, det er det. Bemærk, at de links du finder på siden til Nokia N97, er i virkeligheden Nokia N97 mini udgaven, da den første “N97” er udgået hos flere udbydere. N97 mini er den samme mobiltelefon, bare mindre og mere “handy”. God fornøjelse.

  1. Hej Cena,

   Ja, de er 🙂
   Det er 32 GB intern hukommelse. Der er mulighed for yderligere 16 GB microSD kort.

  1. Hej Patrick,

   Nokia N97 mini har 8 GB intern hukommelse, med mulighed for op til 16 GB ekstra, i form af microSD kort.

 7. N97 har en lille FM sender. Jeg underviser i musik og en FM sender vil give mere smidighed i brug af lydfiler i undervisningen. Hvis denne del var med i N97 mini ville jeg bestemt købe denne model. Er det utænkeligt at mini´en kan fås med FM sender?

 8. Woooooow.. Er virkelig virkelig! Forelsket i den her mobil. Den er bare for lækker.
  – Men er der nogen der ved hvor man kan få den billigst, uden abonnement?..

 9. Hejsa

  Jeg er på jagt efter ny mobil – Mit valg står pt på SE Vivaz eller Nokia N97 og jeg aner virkeligt ikke hvad jeg skal vælge – Nogen der kan kan komme med fordele og ulemper?

  På forhånd tak

  Vh
  HBirk

  1. Hej SJ,

   Mener du på skærmen? Nej, den har ikke hvad man kan kalder “virtuelt QWERTY” tastatur.

 10. den ville jeg købe min mobil er gået i stykker hvor meget skal man give om måneden er der nogen der ved det favel

  1. Hej Aleyna,

   Hvis du kigger i toppen af siden, kan du se hvor meget du skal give på en periode på 6 måneder. Det er kolonne som er angivet med “Min. pris/6 mdr.”
   Håber du finder ud af det, ellers må du skrive igen.

 11. hej!

  jeg har overvejet at købe en nokia N97, og har lige læst en masse om den. jeg har læst, at mange folk mener at skærmen er svær at trykke på. – altså, at den er langsom, og at man skal trykke hårdere, og flere gange, før det lykkedes.

  og så, at N97 mini, er blevet meget bedre til det. passer det?

 12. det rigtig det en rigtig god tlf. med mange fede features. den topper helt klart både iphone og samtlige smartphones jeg har prøvet.

 13. og hvis deres tlf er langsom er det nok bundet i noget andet end tlf. har selv den alm N97, har hørt N97 mini er dårlig men skal jeg ikke kunne fortælle noget om. men min egen har ingen problemer med hastighed eller trykfølsomhed over hovedet, og det fede er man kan bruge hva som helst til at trykke på skærmen, det behøver ikke være en finger som på mange andre touch phones.

 14. Hej
  Har prøvet og prøvet, men kan altså ikke finde ud af at indsætte ny besked tone i min nokia n97
  Håber I kan hjælpe
  Vh Maybrit

 15. Hej.
  Jeg er lidt usikker på noget, og håber at i kan gøre mig en smule mere sikker. Jeg har en iPhone 4, men jeg tænkte på hvilken en der er bedst. Nexus s, N97 el. iPhone 4 ? 🙂

  1. Hej Stine,
   Det er altid svært at sige generelt hvilken der er “bedst”, men det skal dog nævnes at N97 efterhånden er ved at være en ældre model.

 16. Heeeeeeej (:
  Har kigget på den igen igen og vil gerne købe den, men er der nogle steder hvor man stadig kan det? for i butikkerne siger de at den er udgået, så hvis der var nogle der vidste om der var en hjemmeside hvor man kunne købe den?? Måtte de meget gerne fortælle det ?? 😀
  På forhånd tak !!

Skriv et svar