HTC Wildfire

HTC Wildfire

Anmeldelse

HTC Wildfire anmeldelse

HTCs nyeste skud på stammen i form af en økonomisk mobiltelefon, er skønheden de kalder Wildfire. Om den er ligeså ”vild” som navnet antyder, ser vi tættere på nedenfor. I en nøddeskal, kan det dog siges at Wildfire bringer det nyeste Android styresystemet fra Google, ned i en mere økonomisk venligsindet prisklasse, som oven i købet inkorporerer den lækre brugerflade ”Sense” og en super funktionsdygtig capacitive touch skærm, som giver dig glimrende navigeringsmuligheder og lækre features. Ud over de tonsvis af apps du kan downloade, giver mobilen dig desuden 5 megapixel kamera med LED blitz og automatisk fokus, samt GPS, Google Maps, hurtigt internet, hurtig processor, masser af hukommelse og lang batterilevetid, plus en hel del mere.

Wildfire er efter Mobilterminalens mening, den bedste smartphone i prisklassen den befinder sig i.

Generelt om HTC Wildfire

For nogle måneder siden udkom HTCs bestseller, Desire, som viste sig umådelig populær blandt danskerne. Telefonen solgte i massevis, på trods af den lidt højere pris den var sat til. Den er siden faldet lidt i pris (som det ofte ses med forbrugerelektronik), men HTC ønsker stadig at kunne levere kvalitet og topklasse, selv til dem som ikke ønsker at bruge alt for mange penge på en mobil, og dermed var Wildfire født. Wildfire kan man kalde lillebroderen til Desire, idet den levere mange af de samme funktioner, minder lidt om den i design, men bare er væsentlig billigere.

På trods af den billigere pris, er der ikke slækket på kvaliteten af enheden, og Wildfire føles da også både solid og lækker i hånden. Skærmen måler 3,2 tommer og telefonens størrelse svarer lidt til Nokias 5800 Xpress Music, den har dog en væsentlig forbedret skærm (som reagerer betydeligt bedre på dine fingers tryk, idet der er tale om ”capacitive”). Som nævnt indledningsvist, benyttes der det nyeste Android operativsystem, Éclair, version 2.1 samt HTC Sense. Sense giver dig adgang til lækre funktioner, som bl.a. Friend Stream, der holder dig opdateret på alle dine venners Facebook opdateringer, Twitter tweets, Flickr billeder osv., alt i én skærm! Der er desuden mulighed for tilpasning af hele 7 hovedskærme, hvilke er lette at danne sig overblik over vha. små, smart miniaturebilleder. Wildfire er en super god telefon, hvis du også lægger vægt på det sociale aspekt (Facebook osv.).

Nå ja, og så har den et kanon lækker design!

Andre funktioner

Med HTC Wildfire får 5 megapixel kamera, med autofokus og LED blitz, som optager i forrygende 2592 x 1944 pixel opløsning. Du får desuden Wi-Fi, hvilket betyder mulighed for trådløs internetopkobling, glimrende lyd og 3,5 mm audio jack stik, som giver dig mulighed for benyttelse af dine almindelig hovedtelefoner, 384 MB RAM, microSD hukommelseskort med udvidelse op til 32 GB og alle de andre gængse features som microUSB 2.0, Bluetooth 2.1 (med A2DP) og HTML browser.

I forbindelse med beskedskrivning (SMS), vises dine beskeder som samtale, også kaldet ”threaded view”, hvilket vil sige dine sendte og modtaget beskeder vises som en samtale, frem for den mere klassiske opstilling. Du bliver heller ikke snydt på radiodelen, idet den har stereo FM radio med RDS (trafikradio), og sidst, men ikke mindst, får du ligeledes indbygget GPS med A-GPS.

5 gode grunde til at købe HTC Wildfire:

 1. Fremragende smartphone til billige penge!
 2. Nyeste Google Android styresystem, hurtig processor og HTC Sense (nem og intuitiv menu og brugerflade)
 3. WiFi, Bluetooth, USB, hurtigt internet, FM radio osv.
 4. 5 megapixel kamera med autofokus og LED Blitz (til at tage knivskarpe billeder)
 5. GPS med navigationsupport

Specifikationer

Specifikationer

Netværk
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Størrelse

Dimensions 106.8 x 60.4 x 12 mm
Weight 118 g

Skærm
Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 3.2 inches
– Multi-touch input method
– Accelerometer sensor for UI auto-rotate
– Touch-sensitive controls
– Proximity sensor for auto turn-off
– Optical trackpad
– HTC Sense UI
– Turn-to-mute and lift-to-dim-out a call

Lyd
Alert types Vibration, MP3
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack

Hukommelse
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 384 MB RAM; 512 MB ROM
Card slot microSD, up to 32GB, buy memory

Datamuligheder
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 – 48 kbps
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth Yes v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0

Kamera
Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
Features Smile detection, geo-tagging
Video Yes
Secondary No

Funktioner og styresystem
OS Android OS, v2.1 (Eclair)
CPU Qualcomm MSM 7225 528 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Black, Brown, White, Red
GPS Yes, with A-GPS support
Java Via third party application
– Digital compass
– Dedicated search key
– Facebook, Flickr, Twitter integration
– Google Search, Maps, Gmail
– YouTube, Google Talk, Picasa integration
– MP3/AAC+/WAV/WMA9 player
– MP4/H.263/H.264/WMV9 player
– Voice memo
– T9

Batterilevetid
Standard battery, Li-Ion 1300 mAh
Stand-by Up to 480 h (2G) / Up to 690 h (3G)
Talk time Up to 7 h 20 min (2G) / Up to 8 h 10 min (3G)

Billeder

Billeder

Vi kan ikke vise dette galleri

Video

Video

(HTCs egen video nedenfor)

32 tanker om “HTC Wildfire”

 1. Hej!
  Kan kun anbefale den nye HTC-Wildfire.
  har lige modtaget den idag og er allerede i fuld gang med alle de fede features 😉

  Godt køb

 2. Hej!

  kan helt sikkert anbefales – dog kunne min ikke ringe og sende sms, så den har måttet sende tilbage. Nogen der har oplevet tilsvarende?

  Ellers super smartphone !) Venter spændt på at modtage en “hel” telefon !D

  1. Hej P. Rosvig,
   Hehe ja det skal den naturligvis kunne 😉 Har dog ikke hørt om problemet før, men er sikker på du bliver tilfreds. Du må også gerne lige kigge forbi denne side og berette om dine erfaringer med den, efter du har modtaget den.

 3. Super telefon. Modtog min idag, min første “moderne” telefon. Helt vildt hvad den kan, men jeg er nu også typen der stadig synes polyfoniske ringetoner er fede – hehe 😉

 4. Hej. Overvejer meget at købe en WIldfire (Eller Desire). Men har lige nogle spørgsmål, som jeg håber I kan være behjælpelige med:).

  Kan man få optimal ud af telefonen hvis man har en MAC computer? (Har set det kræver windows). Eller skal man så købe en Iphone for at få det optimale ud af det. (Fx. musik, synkronisering, overførsel af billeder taget med Wildfire og hvad man ellers kan.)

  Går den ringere opløsning (Sammenlignet med Desire) ud over billedkvaliteten på billeder man tager med kameraet?

  På forhånd tak for hjælpen.

 5. Hvordan er Wildfire i forhold til den godt 1000kr dyrere Legend? De virker ret ens i indhold og specs.

 6. Lige en ekstra kommentar til mit ovenstående spørgsmål: Jeg kan se at Wildfire har en mindre opløsning i skærmen og mindre processor, men er det noget der kan ses og mærkes?

  1. Hej Polle,

   Gode spørgsmål.
   Det har hele tiden lidt været meningen fra HTC at lave en billigere udgave af Desire, som kan det meste Desire kan og som samtidig holder designet så godt som muligt. Du har dog ganske ret i, at det bl.a. er processoren der er en smule mindre end hos Desire (det var i øvrigt en af de store salgspunkter da Desire kom ud for nogle måneder siden).

   For at svare på dine spørgsmål, så vil man naturligvis kunne se at skærmen er mindre (Desire har en 3,7″ og Wildfire har en 3,2″, så det er ikke kun opløsningen). Dette gør dog at selve Wildfire telefonen ligeledes er mindre, så den bedre passer i lommen 😉 Hvorvidt du vil kunne mærke processorhastigheden, kommer vel an på hvordan du bruger mobilen.

   Desire har en smule mere RAM også, men udover det er alle specs stort set de samme. Efter min mening et glimrende køb til billigere penge.

 7. Beth – har selv en HTC Hero, og tro mig, det er altså irriterende at de ikke kan snakke sammen med Mac. Er selv meget begejstret for både HTC og Mac, men når de vælger fra HTC’s side at de slet ikke kan kommunikere med Mac, så er det altså irriterende. Jeg overvejer at købe en ny HTC, men må også ærligt indrømme, at jeg trækker mere over mod den kedelige iPhone, bare fordi det fungerer bedre min min Mac.

 8. Hei jeg har et vigtigt spørgsmål!

  Har HTC Wildfire Android market.? Så man kan downloade apps og spil og den slags. Jeg købte nemlig en HTC smart og troede den havde Android market, men det har den ikke. Så nu vil jeg købe wildfire hvis den har det… HJÆLP

 9. Hej – jeg er også hooked på en HTC Wildfire som min første smartphone, til jeg ved noget mere om det. Og her lader Wildfire til at være et udmærket valg.

  Mit spørgsmål går på, om Wildfire kan opgraderes til Android 2.2?

 10. Hej

  Overvejer meget et køb af android telefon og valget står mellem HTC Wildfire og LG Gt540. I jeres anm. af LG’en har i vist billeder af keyboardet som ser rigtig godt ud, da jeg gerne vil kunne “ramme” tastaturet. Mit spørgsmål er så om i kunne gøre det samme med HTC’en?

  Mvh.

  Diana

 11. Nogen der ved hvornår Android 2.2 frigives til HTC Wildfire eller hvis den er frigivet hvordan jeg kan skaffe den ?
  hilsen

 12. er wildfire god?, Har nemlig tænkt mig at købe den eller ønske mig den. Den ser rigtig nem og smart ud, og godt kamera.

 13. Men nu hvor Opløsningen er dårligere på wildfire, er så “touch” også dårligere, fordi jeg var nemlig i illum og prøve htc mobiler, og jeg syntes wildfires touch virkede ret langsom. Kan nogen sige om “touch” på mobilen er dårlig eller er det godt når man får mobilen?.
  fordi har ikke råd til andet end den smartphone som er htc

 14. OVervejer at købe en Wildfire, men er nysgerrrig efter Om:

  – Man kan synkronisere sin GMAIL, men kan man samtidig med det synkronisere sin outlook kalender – UDEN at den smidder ens aftaler i Google Calendar?
  – Kan den klare stream fra fx. DR update eller TV2 news?

  1. Hej Tove,

   Jeg må desværre være dig svar skyldig. Skal nok lige prøve at undersøge det, men uanset hvad kan jeg anbefale at du retter fokus mod den “nye version” af HTC Wildfire, nemlig HTC Wildfire S

 15. Hejsa redaktør 😉

  det er til HTC wildfire S jeg mangler oplysningerne omkring DMR10… kan simpelthen ikke få det med de lydbøger til at fungere…

 16. Hej, jeg har snart fødselsdag og det jeg ønsker mig allermedst er en HTC Wildfire.

  Jeg kan ikke vente… 🙂

 17. Hejsa… når jeg har modtaget sms, kan jeg ikke se hvem de er fra….kan kun se mobilnr. men kontakt personen vises ikke. Hvordan gør jeg ???? 🙂

 18. miggie: altså nu har jeg haft min godt 6 måneder og fortryder jeg købte den.. men du skal bare vente lidt ellers skal du synkronisere kontakter eller gem forfra? 🙂 mvh christoffer.

 19. Er der nogen af HTC` smartphones der har DRM 10 ?? Det er nødvendigt for at hører bibliotekernes lydbøger + musik.

 20. Hej allesammen jeg har en smartphone ( htc wilfire ).
  htc wildfire er formentligt et virkeligt godt smartphone den reager hurtigt når man trykker på skærmen og det er glas ikke plastik den har virkelig god kvalitet og den har marked jeg vil anbefale den til nybegynder der for første gang får en mobil eller første gang får en spartphone som er touch den er let at bruge og den er ikke besværligt og vejer næsten ingenting. man kan lave kode til når du lukker den ved tænd/ sluk knappen. den kan begynde at virke helt vild langsom engang i mellem eller hvis du har haft den i langt tid jeg har haft min htc wildfire i snart 3 år og den fejler intet med du skal tænke på når du køber en wildfire så findes der næsten ikke cover til den du skal enten købe på nettet.

  mår du køber den så er der kun et spil er hedder teeter en labyrint spil. hvis du vil have flere skal du ind i marked og downloade flere spil det kræver internet du kan oprette derhjemme inde i indstillinger ind i wifi og skal du se på wifi oversigt og klikke på den netværk du bruger der hjemme skriv netværks koden o du har forbindelse.

  du kan også få en nyer version af htc wildfire det er htc wildfire s det er næsten det sammen htc wildfire s har bare ikke den lille knap nederst ligesom htc wildfire.

  man kan sende direkte billede til facebook og twitter..osv

  anbefaler den virkelig! 😀

  1. Hej Figo!

   Tusind tak for din fyldige kommentar. Lækkert med lidt feedback, som jeg er sikker på andre kan bruge også 🙂

 21. Dette er en forfærdelig smartphone.
  Det var min første smartphone, og var rigtig glad for den i starten, hvor den opfyldte alle de krav jeg nu måtte have til en billig smartphone. Men inden for ikke særlig lang tid begyndte den at gå i hak, efter det kom pladsproblemet. Jo man kan købe plads dertil, men det eneste “ekstra” program jeg har på telefonen er Facebook, og selv med det og med regelmæssig sletning af data m.m. på telefonen, sker det flere gange om dagen at telefonen er for fyldt til hverken at kunne sende eller modtage sms’er. dernæst står både kamera og galleri af. Oveni det, kan man heller ikke gennemføre det jævnlige systemopdateringer. Jeg ville gerne kunne sige at dette er et enkeltstående tilfælde, men desværre oplever alle de personer jeg kender med en htc wildfire præcis de samme problemer som jeg.
  Tilgengæld fungerer telefonen upåklageligt når der ikke opstår pladsmangel. Skærmen reagerer hurtigt, og htc har lavet en meget brugervenlig og nem smartphone, som også er i et lækkert design.

Skriv et svar