Telia og Telenor i samarbejde om fælles mobilnetværk

Nyheden om det forestående samarbejde har ramt mobilmarkedet og som det ser ud lige nu kommer TDC til at få stærk konkurrence fra de to nordiske giganter. Det forlyder nemlig, at Telia og Telenor slår deres to store mobilnetværk sammen i Danmark.

Telia har vi i Danmark kendt til i mange år efterhånden, hvor Telenor er en nyere spiller på markedet. De to teleudbydere er henholdsvis anden- og tredjestørste teleselskabet i landet (kun overgået af TDC), men i udlandet er de begge blandt top 10.

De to mobilselskaber går sammen om at lave et fælles infrastrukturselskab, som skal lægge nettene sammen, som understøtter både 2G/GSM, 3G og 4G (teknisk kendt som LTE, da der i realiteten endnu ikke er tale om decideret 4G).

Det er en milepæl, at vi nu har besluttet at slå vore netværksinvesteringer og -kompetencer sammen. I fællesskab vil vi skabe Danmarks bedste mobilnetværk og dermed give de bedste kundeoplevelser på smartphones, tavlecomputere og mobilt bredbånd,” udtaler telecheferne Søren Abildgaard (Telia) og Jon Erik Haug (Telenor).

Der fortsættes med “I fællesskab vil vi skabe Danmarks bedste mobilnetværk og dermed give de bedste kundeoplevelser på smartphones, tablets og mobilt bredbånd.

Den forestående aftale går i sin enkelhed ud på, at de to selskaber fremover vil være fælles om at bygge og vedligeholde sendemasterne rundt omkring i landet, som de ellers har været nødsaget til at administrere hver for sig. Det vil betyde hurtigere opførelse og bedre vedligeholdelse. Samarbejdet betyder dog imidlertid hverken overtagelse af hinanden eller sammenførelse på andre services end sendemaster, antenner og sendeudstyr.

Selskaberne understreger begge at de hver i sær fortsat vil konkurrere på produkter, prissætning, m.m. og at det derfor kun kan komme forbrugerne til gode. Hvorvidt der bliver tale om generelle prisnedsættelser vil tiden vise.

Skriv et svar