WP7 vil overtage Apples iOS plads som nr. 2 på smartphone-markedet

Sådan lyder den seneste forudsigelse fra analyseinstituttet IDC. Det forventes, måske ikke overraskende, at Googles Android vil fortsætte udbredelsen på markedet i den kommende år, men samtidig vil Microsofts Windows Phone 7 operativsystem sætte spurten ind. WP7 vil vokse hurtigst af dem alle og indtage 2. pladsen på listen over mest brugte mobile styresystemer.

Det vil resultere i at Apples iOS system bliver skubbet ned på 3. pladsen og at Googles Android vil indtage førstepladsen, som det mest brugte. Disse statistikforudsigelser kommer fra IDCs seneste markedsdata.

Blackberry, som engang var en af de klart mest udbredte systemer inden for smartphones, vil fortsætte med at dale i popularitet, hvor det ellers hidtil så kendte Symbian (fra Nokia), højst sandsynligt vil forsvinde helt fra både markedet og forbrugernes hukommelser.

Ud fra IDCs data kan desuden udledes at markedet for netop smartphones vil stige markant og klart blive den dominerende form for mobiltelefoner på verdensplan. Allerede i 2011 vil markedet stige med 55 pct. og det forventes at op mod 1 mia. mobilenheder vil være sendt ud til forbrugere over hele verden, i 2015, i takt med at de klassiske modeller bliver skiftet ud.

De tørre dataforudsigelser ser derfor således ud:

  • Androids udbredelse på verdensplan stiger fra 38,9 pct. i år, til 43,8 pct. i 2015.
  • Apples iOS vil dykke fra 18,2 pct. til 16,9 pct.
  • I 2015 vil Windows Phone sidde på 20,3 pct. af markedet, fra blot 3,8 pct. i dag.

Microsofts Windows Phone ligger pt. på syvende pladsen og der vil derfor være tale om en væsentlig forbedring i markedsandele.

Man kan spekulere i præcis hvorfor Microsoft vil se en så massiv forøgelse af, men den vigtigste driver bag skal nok findes i forbindelse med det nyligt indgåede Nokia-samarbejde. Det er muligt Nokia er på tilbagetog med antal solgte enheder, men de er dog stadig en af verdens største mobilproducenter. I og med Symbian bliver udfaset, ser det ud til at WP7 ganske automatisk overtager den rolle. Symbian udgør lidt over 20 pct. af markedet for mobiltelefoner i dag.

Skriv et svar