iCloud Communications sagsøger Apple over iCloud

Apple kan nu risikere at se sig selv som det kedelige midtpunkt i et sagsanlæg virksomheden iCloud Communications fra Arizona, har anlagt. Søgsmålet kommer oven på Apples nye cloud-service, iCloud, som har til formål at give brugerne mulighed for at gemme deres filer direkte på Apples servere, så filerne kan tilgås overalt så længe man har internetforbindelse.

The Next Web har lagt en kopi at søgsmålet online, hvori der står at det produkt Apples iCloud tilbyder, er sammenligneligt eller tæt på sammenligneligt med iCloud Communications produkt, som har været på markedet siden år 2005.

Arizona-selskabet fortsætter med at skrive, at Apples reklamekampagne for deres nye cloud-service har været så massiv at det allerede har skabt forvirring blandt iCloud Communications kunder.

Der kan meget vel være noget om sagen mod Cupertino firmaet, idet iCloud Communication skriver på deres hjemmeside, at deres primære forretningsprodukt omhandler telefonvirksomhed som integrerer stemme- og dataapplikationer. Selve selskabet er desuden af ældre oprindelsesdato da den er fra 1985.

Det er ikke første gang at Apple bliver sagsøgt på grund af angivelig overtrædelse af varemærkeloven. Apple Computer var en gang i en disputs med Beatles Apple Corps, hvilket var et selskab medlemmerne fra Beatles dannede som skulle samle deres aktiviteter. Sagen med imidlertid droppet og et forlig blev indgået med Beatles, mod at Apple Computer lovede aldrig at gå ind i musikbranchen. Som de fleste af os ved holdte det ikke, og da den voldsomt kendte tjeneste iTunes Music Store gik online, så lagde Apple Corps sag an igen.

Hele denne misæren er nok ligeledes den primære grund til, at det op til sidste år ikke har været muligt at finde Beatles musik på iTunes.

Hvorfor Apple Computer ikke har forudset disse problemer med lanceringer af verdensomspændende gigantiske services står i det uvisse, men det bliver i hvert fald interessant at se hvad der sker i sagen. Kan Apple eventuelt blive nødt til at skifte navn?

Dokumentet skriver desuden at et monetært beløb ikke vil være tilstrækkelig kompensation for den skade der allerede er sket. Om det kommer til at stemme overens med det endelig resultat, kan kun tiden vise.

Skriv et svar