Windows Phone 7 event overstået – Læs vores beretning her

Microsoft-eventet er ovre og denne artikel bliver ikke opdateret mere.

Så er Microsofts event med Windows Phone 7 så småt ved at begynde. Microsoft har lovet at eventet løber af stablen om ganske få minutter, så vi venter spændt.

Indtil videre er det blevet hintet at vi vil se tre Windows Phone 7 enheder, muligvis flere. Eventet forventes at vare til kl. 17.

15:35 – Præsentationen er nu startet. Steve Ballmer er gået på scenen og præsenterer Microsofts bagtanker omkring projektet. Han forklarer bl.a. deres filosofi omkring forbrugerne og deres telefon når de er på farten. “Vi vil have folk til at bruge telefonen, og så komme tilbage til deres liv så hurtigt som muligt”, siger han.

15:50 – Steve Ballmer forklarer videre omkring hvordan de har gået efter at give brugeren en følelse af at det her er HANS (eller hendes) telefon. “Her er min telefon, på den viderundelige måde jeg har gjort den til min. Mine fotos, min email, min starskærm, mine aktiviteter, min verden… og selvfølgelig, min avatar”. Vi kan godt indrømme at dette er et stort skridt over hvad Apple har præsteret med iOS, hvor mulighederne for gøre sin telefon personlig ikke strækker sig meget ud over startskærm, frontskærm og baggrundsbillede (og sidstenævnte tog dem kun 3 år at få ud).

15:55 – Telefonerne er nu blevet hevet frem!! Vi bliver simpelthen nødt til at vise et billede her (tusind tak til Engadget, der er til stede) selvom det er relativt småt.

15:59 – Ballmer forklarer at der vil være 9 telefoner tilgængelige i USA når Windows Phone 7 udkommer der til november, bl.a. fra HTC, LG, Samsung, Dell. Der vil være telefoner med tastaturer, musik, forskellige skærmstørrelser og meget meget mere.

Over 60 mobiloperatører verden over vil sælge disse telefoner i mere end 30 lande (samt flere almindelige butikker).

Steve Ballmer giver nu bolden videre til Ralph de la Vega fra den amerikanske teleudbyder AT&T. Ralph går på scenen og introducerer sig selv og deres samarbejde med Microsoft.

16:04 – Ralph offentliggøre at man i USA vil kunne købe hele 3 forskellige AT&T telefoner med Windows Phone 7 hos AT&T. Han uddyber samtidigt at AT&T langsomt bevæger sig mod 4G og hurtigere netværkshastigheder for deres kunder.

Han præsenterer først LG Quantum, en fuld QWERTY-tastaturtelefon til $199,99.

Derefter præsentere han HTC Surround. Telefonen har et 5 megapixel kamera, 16 GB intern hukommelse og Surround Sound højtalere (interessant for en telefon). Prisen bliver overraskende nok den samme som LG Quantum, nemlig $199,99.

16:13 – Sidste telefon er Samsung Focus med Super AMOLED skærm og 8 GB intern hukommelse, igen til samme pris som de to foregående.

Ralph lader nu Steve Ballmer komme tilbage på scenen, som straks giver ordet videre til Joe Belfiore fra Microsoft der skal gennemgå selve styresystemet. Vi har fra mobilterminalen tidligere berettet om et interview med denne mand før Windows Phone 7 var færdiglavet.

16:21 – Belfiore lægger ud med at forklare Microsofts vision for systemet. De ønskede en telefon der kunne simplificere det mest basale opgaver, og hjælpe dig som forbruger med at organisere information og applikationer. Microsoft ønskede desuden at lave en lidt anderledes telefon med et såkaldt “Smart Design”.

Belfiore præsenterer nu en demo af deres såkaldte smart design, hvor han starter med at præsentere skærmen når telefonen er låst (den såkaldte lockscreen). Skærmen viser din næste kalenderaftale, og når man swiper op låser man telefonen op og bliver præsenteret for hovedskærmen på WP7.

Alle WP7 telefoner har 3 hardwareknapper som kan findes på alle telefoner, en Windows knap, tilbageknap og hvad der ligner en søg/kameraeknap.

Mens Joe ruller ned på startsiden opdateres de forskellige firkanter med info. Disse firkantede ikoner henter informationer fra såkaldte “hubs”, og hver hub indeholder forskellig information man som bruger selv kan ændre på. Alle ikonerner opdateres live, uden at der er behov for at gå ind i selve applikationen. Ikonerne kan organiseres og slettes efter behov.

16:29 – Joe præsenterer WP7’s billedhåndtering. Microsoft har satset stort på at brugeren hele tiden skal føle sig online, så derfor er der direkte mulighed for at uploade billeder taget med telefonens kamera til forskellige onlinetjenester. Han fortæller at telefonen kan indstilles til at uploade billederne lige så snart de bliver taget.

Belfiore skifter nu over til Microsoft Outlook, and e-mailhåndtering i WP7. Han fremviser en e-mail med et PowerPoint-show vedhæftet. Han åbner og fremviser PowerPoint-showet direkte på telefonen. Ikke nok med det, så har man direkte mulighed for at redigere i PowerPoint-præsentationen i WP7 og sende den videre.

Joe hopper nu videre til at skrive en e-mail tilbage til afsenderen. Han skriver hurtigt et svar med kun en stavefejl. I modsætning til iPhone der automatisk forsøger at rette ens fejl, hvilket den ofte gør forkert, så lader Windows Phone 7 dig selv styre dine fejlrettelser præcist.

Microsoft har gjort meget ud af at integrere Microsoft Office i telefonen. Kalenderinvitationer over e-mail kan f.eks. direkte sammenlignes med brugerens egen kalender, så man kan se om man har tid. I det eksempel Belfiore fremviser går invitationen ind over en middag han har planlagt. Derudover er det i kalenderen muligt at klikke direkte ind og vise man er forsinket til et event med en “Jeg er forsinket” knap.

16:35 – Joe præsenterer Bing Maps, og hvordan den integrer direkte med adresser i andre applikationer, samt hvordan navigation i programmet fungerer. Bing Maps understøtter både køre og gåvejledning. Joe søger på en restaurant, og Bing giver forslag. Derudover integrerer Bing anmeldelser af de forskellige steder.

Derefter demonstrerer han TellMe, der er Microsofts løsning for at give talekommandoer. Ved at holde start-knappen nede og tale til telefonen kan han indtale en kommando. Joe indtaler et flyselskab og flynummer, og Bing trækker med det samme flytiderne frem.

16:38 – Joe forklarer nu om de forskellige hubs i WP7. Der er 6 af dem i alt, og han starter med “The People Hub”.

The People Hub er adgangen til det sociale netværk. Det er umiddelbart integreret meget tæt med FaceBook som vi tidligere har berettet om. Man kan se alle Joes kontaktpersoner, deres billeder, deres status og man kan slå ting op på deres væg.

Joe går igennem billedhubben nu, som også et integreret med FaceBook. Det er bl.a. muligt at poste billedkommentarer på andres væg.

16:42 Videre til Microsoft Office. Joe fremviser OneNote, som automatisk synkroniserer med OneNote på brugerens PC, så man hurtigt kan skrive noter ned. Han fremviser introskærmen, Windows Live og andre ting.

Videre til musik og Microsoft Zune. Joe fremviser hvor nemt det er at lytte til sin musik, og kræver så få instruktioner som muligt.

Joe fremviser podcasts. Han elsker en bestemt Podcast, og Zune giver ham automatisk besked når der er opdateret indhold i en podcast. Microsoft vil tillade 3. parts applikationer at integrere sig med Musikhubben, så ting som streaming muligvis ser dagens lys.

16:51 – Joe viser nu hvordan andre apps ser ud og integrerer med de forskellige hubs. Han fremviser bl.a. en eBay og en IMDB app (billedet herunder).

Sidst men ikke mindst præsenterer han “The Games Hub” aka. Xbox Live Phone 7 som skribenten vil vælge at kalde det.

Games hubben fungerer stort set som vi havde forventet det, og minder meget om Apples game center. Du kan invitere venner til at spille spil med dig. Man har som tidligere nævnt en spil avatar, og det er endda muligt at skifte tøj og smykker på avataren så din virtuelle figur kan se bare lidt bedre ud end du selv gør!

Joe vil nu fremvise nogle forskellige spil. Der er 3D spil, bl.a. The Sims 3 for WP7!!!

Joe skal nu til at takke af, men før han gør det forklarer han at WP7 understøtter opdateringer. Bl.a. har Microsoft endelig lyttet til kritikerne af deres manglende mulighed for Copy-Paste og lover at det vil komme med en opdatering, dog først i begyndelsen af 2011. Om opdateringer af WP7 kan foretaget over nettet eller om man skal tilslutte en computer som f.eks. med iPhone vides ikke endnu.

17:00 – Steve Ballmer tilbage på scenen! Der bliver nu præsenteret en video hvor forskellige personer fra forskellige firmaer der designer WP7 telefoner udtaler sig. Bl.a. ser vi Dr. Paul Jacobs fra Dell, Peter Chou fra HTC, Dr. Skott Ahn fra LG og J.K. Shin fra Samsung.

Steve Ballmer går nu på scenen og takker af. “Windows Phone 7 er en ny form for telefon. Altid dejlig, vidunderligt personlig, og hjælper dig med at falde ind, ud og tilbage til dit liv. Vi anbefaler at i får fat i disse enheder. Tak til alle vores partnere, tak til alle der er kommet. Ha’ en fantastisk dag” slutter den kendte Microsoft mand af med.

Alt i alt en fantastisk præsentation, og vi glæder os endnu mere til at se hvordan markedet reagerer på Windows Phone 7.

Vi vil gerne takke Engadget for lån af de fantastiske billeder de har taget. Du kan se deres billeder og læse deres beretning på deres hjemmeside.

Bemærk at tiderne nævnt i artiklen er hvornår artiklen blev opdateret, ikke hvornår tingene faktisk skete. Artiklens opdateringstider er mellem 2-10 min bagud fra selve eventet.

Skriv et svar