SMS-systemet Swype kommer til iPhone (iOS)

SMS systemet til iOS (og dermed bl.a. iPhone) virker godt, men ét punkt hvor iOS længe har haltet (ifølge mange Android-tilhængere) er manglen på det revolutionerende tekstsystem, Swype, hvor man bevæger fingeren henover skærmen, frem for at løfte den for hver tast man ønsker at trykke. Hvorvidt man synes Swype er anvendeligt (læs: smart) er oppe til diskussion, men at det pt. stadig ikke er en mulighed at afprøve på sin iPhone m.m., er bestemt et irritationsmoment.

Efter sigende arbejdede Swype på en iOS-version engang sidste år, men som en hurtig søgning på Appstore vil vise, er der stadig intet spor af den populære skriveapplikation. Alle applikationer, som kan hentes via Appstore, skal først igennem en valideringsproces hos Apple, for at sikre at pågældende app lever op til Apples høje kvalitetskrav og at der desuden ikke er sikkerhedsproblemer etc. Ønsker udvikleren at afvikle applikationer som ikke er godkendt af Apple, er det nødvendigt at ”Jailbreake” produktet. Man har dermed ikke samme sikkerhed for programmet man installerer, men for mange er det et fair kompromis idet det tillader at køre mange flere apps end der findes på Appstore, plus at man kan køre apps som Apple aldrig vil tillade. Det kan fx være nogle som ændrer ved iOS-platformen på en måde som ikke var tiltænkt.

Udvikleren af DreamBoard, Andrew Liu, er nu begyndt at tilpasse Swype til iOS, så det vil være muligt at køre SMS-app’en på produkter der er Jailbreaket. En første tidlig version er allerede ude, og kan hentes via Appstore-klonen for Jailbreak-apps – Cydia.

I og med der på nuværende tidspunkt er tale om en tidlig version, betyder det samtidig at ikke alle funktioner fra den originale er på plads endnu. Den blå streg man ”tegner” på Android ikke implementeret endnu og man skal nok heller ikke regne med der er dansk keyboard.

Det er desuden ikke helt åbenlyst hvor meget ”overførsel” der er fra det originale Android-Swype til iOS og hvor meget Andrew Liu har programmeret fra bunden.

Videoen her under viser Swype til iPhone i brug. Videoen er lavet af iPhone Download Blog [tak]. Som man kan se er det stadig ikke super funktionelt, men mon ikke det bliver bedre med tiden.

Skriv et svar