Slut med IP-telefoni over 3G i Sverige

Flere af Sveriges teleoperatører, deriblandt 3 Mobil, Telenor, TeliaSonera og Tele2, har nu i et drastisk ryk valgt at blokere for VoIP kommunikationstjenester over 3G. Dette inkluderer bl.a. Skype, men også visse andre tjenester.

Årsagen er at teleoperatørerne ikke ønsker at folk bruger deres mobile data til at foretage opkald frem for de normale teleopkald som selskaberne tjener mere på. Derudover ønsker de heller ikke at telefonerne bruges som hotspots til samme foretagende. Selvom teleselskaberne reklamerer med “Fri Data” skal man huske at læse det med småt, hvor der står at IP telefoni ikke er inkluderet. Andreas Hamrin fra Telenor udtaler dog at visse abonnementer ikke blokerer for IP-telefoni. Han vælger dog også at sammenligne “fri data” med det faktum at teleselskaberne heller ikke tillader at du kan surfe børneporno, en sammenligning der har vakt en del kritik på nettet.

Det er endnu ikke alle operatører der har lukket ned for IP-telefoni, men de har som minimum taget deres forbehold og inkluderet i deres betingelser at IP-telefonitjenester til enhver tid kan lukkes ned.

Skriv et svar