Forbrugerombudsmandens afgørelse om LTE og 4G er nu faldet

Nu har forbrugerombudsmanden omsider svaret tilbage til TDC, der rejste spørgsmålet om det var i orden at kalde LTE-netværket for 4G, selvom det teknisk set kun er turbo-3G.

Forbrugerombudsmanden sendte i første omgang spørgsmålet til IT og telestyrelsen som valgte at svare at LTE netværket IKKE var 4G. Forbrugerombudsmanden har nu dog valgt at træffe et afgørelse: LTE gerne må markedsføres som 4G.

Der er dog et lille “men”. I svaret til TDC skriver forbrugerombudsmanden at der “på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at gribe ind over for brugen af betegnelsen 4G om LTE, når der er tale om en væsentlig forbedring af ydeevne og kapacitet.” Dette må dog betegnes som at betyde at forbrugerombudsmanden senere kan trække tilladelsen tilbage. Han er på nuværende tidspunkt i dialog med andre forbrugerombudsmænd i norden omkring spørgsmålet.

Andre teleselskaber verden over er allerede begyndt at betegne LTE som 4G er desuden årsagen til at ITU tidligere meldte ud at det var i orden at bruge betegnelsen.

Kilde: ComOn

Skriv et svar