Siri kan køres fra andre iOS enheder end iPhone 4S

Siden det kom frem at Siri kun var en del af iPhone 4S har der været store spekulationer fra jailbreak-communitiet om det var muligt at få porteret den digitale assistent til andre enheder fra før den tid.

Dele af problemet har været at folk har spekuleret på om A5-processoren er den eneste der kan håndtere Siri, samt det faktum at det er Apples servere der håndtere Siri’s svar (hvilket er derfor Siri kræver en aktiv internetforbindelse). Det er tidligere lykkedes folk at installere Siris filer på andre iOS 5 enheder, men ikke at få den til at modtage stemmekommandoer eller forbinde til Apples servere.

Det problem ser nu ud til at være løst. Udviklerne @chpwn og @stroughtonsmith har nu demonstreret at begge dele er blevet gjort mulige, og de har demonstreret Siri kørende på en 4. generations iPod Touch på YouTube (video i bunden af artiklen).

Desværre har det ikke været en helt simpel opgave for dem, og brugerne må derfor væbne sig med tålmodighed et godt stykke tid endnu, da de fastslår at de har en del forhindringer de skal have omgået før at en evt. jailbreak-modifikation er klar til distribution. Derudover er det afhængigheden af Apples servere som kan blive et problem, da det sagtens er muligt for at Apple at moderere deres Siri-servere til at ekskludere tidligere enheder end iPhone 4S.

En anden interessant version kommer fra udvikleren Jackoplane. Ikke nok med at han hævder at have Siri-kørende på stort set alle enheder med iOS 5, så hævder han at jailbreak muligvis ikke er nødvendigt for at installere assistenten. Dog hævder han også at der er arbejde at lave før det er klar til frigivelse. For chpwn og stroughtonsmiths vedkommende venter de sikkert på et officielt untethered jailbreak til iOS 5.

httpv://www.youtube.com/watch?v=p8GLwG4_qBY

1 tanke om “Siri kan køres fra andre iOS enheder end iPhone 4S”

  1. Bliver spændende og se hvad Siri kan gøre ved et alm. iphone 4 batteri, det MÅ kræver mere strøm at gøre dette.

    Jan J

Skriv et svar