Samsung vil have fogedforbud mod iPhone 5 i Europa

Som endnu en bombe i den lange patentkrig Apple og Samsung har udkæmpet det seneste stykke tid, har Samsung nu valgt at gå til de europæiske domstole i et forsøg på at få nedlagt et fogedforbud mod den 5. generation af Apples smartphone, iPhone 5, som gerne skulle lande engang i oktober.

Selvom der ikke er mange informationer om telefonen endnu, så er Samsung sikker på at telefonen vil bryde nogle af deres telekommunikationspatenter, og hvis de kan fastslå at dette passer vil de derfor søge at få salget af telefonen forbudt i Europa. Da det dog ikke kan blive fastslået før udgivelsen om dette er tilfældet, vil det derfor sandsynligvis være muligt at anskaffe sig et eksemplar af telefonen før et eventuelt forbud træder i kraft hvis Samsung skulle have heldet med sig.

“Vi planlægger en række aggressive søgsmål mod Apple, hvilket står i kontrast til vores normale defensive strategi. Vi har en god chance for at vinde sagerne hvis vi bruger vores patenter relateret til trådløs kommunikation.”

Apple og Samsung har gået efter hinanden i retsager verden over siden april, hvor Apple sagsøgte Samsung i USA for at plagiere deres produktdesign. Samsung gik til modangreb stort set med det samme. Af samme årsag ville det være et stort slag for Apple, da iPhone regnes for at stå for halvdelen af Apples indtægter.

Det lykkedes i løbet af sommeren Apple at få nedlagt et fogedforbud i Europa (som senere blev indskrænket til kun Tyskland) mod Samsung Galaxy S tablet, dog ikke på baggrund af et patentbrud.

Via. Telegraph

Skriv et svar