Så er den nye iPhone 4S annonceret

For en gangs skyld var det ikke Steve Jobs, men derimod Apples nye CEO Tim Cook, der var oppe og foretage en præsentation, men efter en længere intro hvor Apple fremviste firmaets succes siden sidste keynote, blev den nye iPhone, med navnet iPhone 4S, fremvist for verden.

På ydersiden er der tale om en iPhone der stort set ligner sin forgænger, iPhone 4, men samme størrelse/vægt etc. mm. men det er indmaden og softwaren som har fået en større opgradering.

  • Apples nye dual-core A5 chip gør iPhone 4S dobbelt så hurtig som sin forgænger, og op til 7 gange så hurtig til grafikbehandling
  • Nyt 8 megapixel kamera med ny avanceret fototeknologi (både i selve kameraet og i Apples A5 chip som har nogen nye billedbehandlingsteknikker) som giver endnu bedre billeder, samt at kameraet understøtter 1080p videooptagelse
  • Nu op til 64 GB lagerplads
  • Metalbåndet omkring iPhonen er nu to seperate antenner, og iPhone 4S har evnen til intelligent at kunne skifte mellem de to antenner. Dette skulle i teorien give op til den dobbelt hastighed på 3G (afhængigt af udbyder), samt at det nok vil hjælpe med at forhindre flere “Death Grip” problemer.
iOS 5, iCloud og Siri

De fleste nyheder ligger dog i den nyeste opdatering til Apples styresystem iOS 5.

Udover en lang række nye applikationer fra Apple har styresystemet fået en række opgraderinger. Det er bl.a. nu muligt at gå til kameraapplikationen direkte fra låseskærmen uden at skulle skrive adgangskode, samt at tage billeder mede volumeknapperne, og der er tilføjet simpel men avanceret fotoredigering. Derudover er der det nye notifikationcenter som giver dig vigtige beskeder på en relativt nem måde, og som minder meget om beskedcenteret på Android.

Derudover er iOS 5 gået stort set trådløst. Det er nu ikke længere nødvendigt med en computer/mac til sin iOS enhed. Opdateringer kan og backups kan foretages trådløst, og via. det nye iCloud som opbevarer alle dine data i skyen hos Apple kan indhold synkroniseres trådløst via. alle dine enheder. Køber du en sang på din iPhone bliver den automatisk downloadet til iTunes og resten af dine enheder samtidigt. Samme gælder stort set alle andre medier. F.eks. er det muligt at tage et foto med sin iPhone, hvorefter det så vil dukke op på din iPad så du kan se det stort set med det samme på en større skærm.

iCloud kommer som standard med 5 GB lagerplads gratis, men mange dele af lagerpladsen hugger ikke ind i disse 5 GB. F.eks. er alt indhold fra Apples onlinetjenester gratis at få opbevaret, og hvis du har indhold som ikke er derfra, men som stadigvæk findes der er dette også gratis. Dette betyder at de 5 GB faktisk kan række meget langt da de primært kun vil blive brugt til mails, dokumenter osv. Har du dog behov for mere plads er der fin mulighed for at opgradere med op til 50 GB.

Safari har også fået en ny feature der hedder “Reading Mode” som gør det muligt for Safari at tage en hjemmeside og lave den om ved at fjerne alle irriterende elementer omkring f.eks. en nyhed, så du kan læse nyheden uden distraktioner og på en meget nemmere måde. Andre features inkluderer:

  • Fuld Twitter-support
  • iMessage app som er et beskedsystem fra iOS til iOS enhed
  • Reminders-applikationen, som kan holde indkøbslister eller huske dig på ting afhængigt af din placering osv.
  • En cards-applikation som er en ny service fra Apple. Du kan designe fødselsdagskort/invitationer osv. og Apple står for skabelsen og for at få dem sendt rundt til modtagerne.

Til sidst er der Siri, som stadigvæk er i beta, og som KUN er at finde på iPhone 4S (foreløbigt). Siri er din nye personlige assistent, og er en stor opdatering fra Apples tidligere stemmegenkendelsessystem, da Siri forstår meget mere end simple kommandoer. Det er svært at beskrive med ord, så vi lader denne fine video fra Apple præsentere Siri for os.

iPhone 4S sælges fra d. 14. oktober USA og 6 andre større lande, men kan fås i Danmark allerede fra 28. oktober. iOS 5 opdateringen kommer d. 12. oktober.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=rNsrl86inpo

Skriv et svar