Rygte: Microsoft vil købe Nokias telefonvirksomhed for 100 mia. kr.

Ifølge mobilindustri-insideren Eldar Murtazin har Microsoft lavet en aftale med Nokia om at købe deres mobiltelefonvirksomhed for $19 mia. (omkring 100 mia. DKK). Nyheden kommer ovenpå det tidligere publicerede samarbejde de to elektronikgiganter har indgået vedr. Microsofts Windows Phone 7 styresystem.

Det chokerende rygte, som kommer fra Murtazin, var den første til at berette om samarbejdet mellem Microsoft og Nokia omkring brugen af WP7 styresystemet i Nokia mobiler. Det menes at et sådant opkøb kunne give mening, bl.a. idet at Nokias administrerende direktør er en tidligere højtstående for Microsoft (Stephen Elop). Det tidligere annoncerede samarbejde inkluderer i forvejen en lancering af over 10 nye modeller, som alle vil være udstyret med Microsofts software, og som højst sandsynligt rammer markedet en gang til næste år.

Nokia ville først ikke kommentere på rygterne, men har efterfølgende set sig nødsaget til offentligt at afvise at samarbejdet ville betyde et komplet opkøb. Nokia har meddelt at rygtet om et opkøb af Microsoft er ”komplet ubegrundet”, og det samme har personer tæt på begge virksomheder sagt.

Nokia har i lang tid været i stærk modvind, da både Apples iOS og Googles Android står stærkt på smartphone markedet. Nokia har været langsomme til at tilpasse sig på mobilmarkedet for smartphones og undersøgelser har vist, at næsten alle nye solgte mobiltelefoner er af smartphone typen. Dette har resulteret i færre solgte klassiske Nokiaer. Selskabets aktie tog derfor endnu et stort dyk i tirsdags, da selskabet annoncerede at mobilsalget i 2. kvartal, ville være betydeligt lavere end hidtil annonceret. Rygtet om Microsoft bud var dog med til at stabilisere aktien.

Skriv et svar